Mayer Antal egy több mint 120 éves családi borászatot, a Mayer Pincét vezeti. Paks határában, a Dunához futó lösz dombokon termeszti a kiváló minőségű szőlőt, és a Paks szívében elhelyezkedő pincefalu ad otthont pincészetének, ahol fehér, vörös és rozé borokat is készítenek. Antinak köszönhetően a KEK díjazottai és az ünnepélyes megnyitóra érkezők is megkóstolhatják az értékes nedűt.

– A KEK születésénél is ott voltál, ennek immáron 11 éve. Ez idő alatt melyik borodra vagy a legbüszkébb?

A siller boraimra vagyok a legbüszkébb, amit minden évben készítek, mert a siller bor egy helyi különlegesség, amit már nagyapám is csinált. Nagyon örömmel tölt el, hogy folytathatom ezt a hagyományt és remélem, hogy a Paksi Siller újra olyan híres lesz, mint nagyapám idejében volt.

– Minden évben más bor lesz az ún. KEK bora. Idén melyik lesz az és miért?

Idén a siller borunkat választottuk a KEK borának, azért mert szeretném megismertetni a résztvevőkkel is a Tolnai Borvidék és Paks egyik hagyományos bor fajtát.

– Hol lehet megvásárolni a boraidat?

Elsősorban a pincémnél hozzáférhetőek a nedűk, valamint Budapesten a pincearon.hu webshop és üzletben, a klauzál téri Lumen Zöldségesnél és szerencsére már számos étteremben és borbárban is lehet fogyasztani a boraimat.