Elsőként a futsal torna csapatai mutatkoznak be. Ismerjétek meg az ellenfeleket, lessetek el már most pár taktikát egymástól!

A házigazda ELTE-BEAC csapata végre célba érne a XI. KEK-en! “Tavaly rendkívül eredményes évet zártunk minden egyetemi versenyen, idén pedig ennek megismétlése a cél, egyetlen ezüstünket éppen a X. KEK-en szereztük, ennél van egy kis hiányérzete a csapatnak! A X. KEK-en ezüstérmet szerző csapatunk magja együtt maradt és a kiváló fiatal játékosokkal kiegészülve vágunk neki az idei KEK-nek! Fontos megjegyezni, hogy idén is a csapatépítés, szórakozás és a KEK hangulat az elsőszámú, nem az eredmény! De ha így teszünk, az is jönni fog! Valamint, az elmúlt évekhez hasonlóan szeretnénk támogatni a jótékonysági gyűjtést: csapatunk minden játékosa által megvásárolt KEK-es póló árával, valamint egy kisebb sportfelszereléses ajándékcsomaggal támogatjuk határon túli barátainkat! Mindenki a csarnokba! Gyertek a KEK-re!”

Az InterGóbék csapata igazából néhány régi Kolozsvári Góbés játékosból és néhány új Kolozsvári Góbés srácból áll. Mindenik csapattag székelyföldi és nagyjából Székelyudvarhelyen és környékén lakik vagy pedig Kolozsváron tartózkodik, mint egyetemista. Van akinek ez lesz az első KEK-je, de van akinek az utolsó valószínűleg. Mindenképp ha szűk kerettel is de szeretnénk mindenképp minél előbb végezni és legalább a legjobb 8-ba bekerülni.

A kolozsvári Kamikázé csapatát 2005-ben a városban tanuló erdélyi egyetemisták alapították. A csapat agresszív játékstílusáról és  példátlan összetartásáról maradt meg az emberek emlékezetében. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az utóbbi négy évben két csapattal is utaztunk tavasszal Budapestre. Az öregebb társaink az Alumni kupán mérik össze erejüket, míg a fiatalabb generáció a KEK-en próbálja felülmúlni az előző évek eredményeit. Lassan csapatunk elérkezik a második generáció váltásához is, így idén már az előző évek meghatározó játékosai közül páran az Alumni kupára iratkozó csapatban fognak feltűnni. A csapat két generációja külön-külön is szép eredményeket tud felmutatni: a tagok jelentős része nevezheti magát a kolozsvári Visszhang kupa többszörös bajnokának. Az utolsó győzelmet a 2019-es tavaszi szezon végén ünnepelhette a csapat.

A KEK-en kívül más tornák rendszeres résztvevői is vagyunk, ilyen például a Székelyudvarhelyen megrendezett ELDK.  Az ilyen tornákon a csapat első számú célja, hogy mindenki jól érezze magát, és ha a jó hangulat biztosítva van, az elvárt eredmények sem maradnak el. Az idei KEK-en elsődleges célunk a legjobb 8 közé jutás, de bízunk benne, hogy akár még annál is többre vagyunk képesek.

Shörlock-Mogye A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti egyetem hallgatói vagyunk, Erdély különböző régióból, ízig-vérig Székelyek akik idén második alkalommal szeretnénk megmérettetni magunkat a KEK-keretein belül. Hogy mi a célunk? Az önfeledt szórakozás. Szenvedélyünk a labdarúgás és természetesen minél jobb helyezést szeretnénk elérni, de sose hagyjuk hogy ez a szórakozás rovására menjen, nem véletlen a Shörlock név!

Csapatunk, a Kolozsvári Árnyék 2005-ben alakult. Azóta a harmadik generációnál tartunk, 3 csapatkapitány irányítása segítségével. A KEK-en most vagyunk hatodszor, viszont idén először mindkét bajnokságon megmérjük tudásunkat. Tehát a fiatal suhancok mellett, jönnek a vén rókák is. Mostani generációnk 2018-ban ezüstérmes lett a kolozsvári Visszhang bajnokságon, míg tavaly őszi bajnokként várja a ráadást. Picit hiányos csapattal érkezünk, így a tisztes helytállás és a tapasztalat szerzés a cél. Minden jó eredménynek örülni fogunk.

Az alábbiakban a kolozsvári 69’ SixtyNine csapatáról szeretnék pár mondatot írni. Rendszeres résztvevői vagyunk a KEK-nek, ahonnan kiemelkedőbb eredménynek megemlíteném a 2016-os 2. ik helyet és a 2019-es 4. ik helyet. Csapatunk a kolozsvári “Visszhang” kupában szerepel, ahol az utóbbi években rendszeresen sikerült dobogón végeznie. Célunk az, hogy élvezzük a játékot, és jól érezzük magunkat. Nagy öröm számunkra az, hogy idén is lehetőséget kaptunk a részvételre. Mondhatnám, hogy csapatunk számára a KEK az év kedvenc időszaka. Mindig nagy örömmel térünk vissza Budapestre, ezért idén is nagyon várjuk!

(A cikk folyamatosan frissül új csapatokkal)