Bemutatkozó sorozatunk az asztalitenisz torna szereplőivel folytatjuk!

Novák Laura vagyok, egy lelkes, nyitott, aktív lány 19 betöltött életévvel. Kecskeméten éltem 18 évig, nemrég pedig családommal Balatonszepezdre költöztünk. A hétköznapjaimat Budapesten töltöm, ahol újlatin nyelvek és kultúrák spanyol szakon tanulok az ELTE-n. Igazán magamra találtam ezen a helyen, és a valós térben zajló álom közepette nagy örömmel tölt el egyre többet és többet szívni magamba ebből a gyönyörű nyelvből, miközben az olasz órák által az olasz nyelv és kultúra is folyamatosan a szívembe lopta magát. Ezek mellett nagy szenvedélyem a sport, amit szinte bármilyen formában élvezek, habár leginkább a labdajátékok varázsolnak el. Az én sportom, amivel legtöbbször azonosítanak azok, akik ismernek, az a pingpong: 7 éve asztaliteniszezem, korábban a Kecskeméti Spartacus részeként, jelenleg pedig a MAFC-II. csapat tagjaként, ahol a Budapest Bajnokság I/B osztályában játszom. Az egyetemen tollaslabdázni járok hetente, ami ütős sport és labdajáték lévén igencsak közel áll hozzám. Igyekszem minél több sporteseményen önkéntesként is részt venni, ami egy fantasztikus életérzés. A „Mit csinálsz szabadidődben?” kérdésre adott választ az előbb említett tevékenységeim merőben kimerítik, hiszen számomra a spanyol, az olasz, és a sport egyenlő a felszabadulással, habár ezen felül szeretek a családommal, a kutyámmal, a barátaimmal lenni, olvasni, és filmet nézni, illetőleg hívő keresztényként a vallást is gyakorlom. Ez lesz életem első KEK-je, így nem is igazán tudom, hogy mit várjak ettől a versenytől. Leginkább is élvezni szeretném, kellemes társaságban játszani egy jót és ezáltal megosztani a térség különböző pontjairól érkezőkkel egy közös szenvedélyt: a sportot.

Dr. Varga Csaba Koppánynak hívnak, az SZTE-ÁJTK Üzleti Jogi Intézetének vagyok a doktorandusz hallgatója.

Először veszek részt a KEK-en, két szegedi csapattársammal egyetemben.

Arra, hogy milyen eredményeket kívánunk elérni, nehéz válaszolni, hiszen nem ismerjük, milyen szintű ellenfelekkel fogunk szembe nézni. Szeretnénk magunkhoz képest jól játszani, kapcsolatokat építeni, és jól érezni magunkat. Amennyiben ezen „célokat” elérjük, elégedett leszek magunkkal.

Öt éves koromban kezdtem el asztaliteniszezni szülővárosomban Szegeden, az ATSK Szeged csapatánál. A sport világában első néhány évemet ebben a klubban töltöttem, legjobb utánpótlás eredményeim közé sorolom a serdülő magyar bajnoki bronzérmet (csapat), az ifjúsági országos BVSC Vörsas ranglistaverseny első helyet (páros) vagy az ifjúsági Top 12 versenyen elért 8. helyemet (egyéni). Az ifjúsági ranglistát a 10. helyen fejeztem be.

Az egyetemi évek alatt játszottam a másik szegedi klub (SZAC) színeiben az extra ligában is, illetve két szezonon keresztül szerepeltünk a második számú európai kupának számító Inter Kupában.  Később egy szezont eltöltöttem a német bajnokságban (SC Buchenbach), jelenleg pedig a Ceglédi VSE Extra Ligás csapatának vagyok a tagja. Csapatommal az előző szezonban 100%-os mérleggel nyertük meg az NB1-es bajnokságot, jelenleg pedig jó esélyünk van a bennmaradás kiharcolására.

Minden alkalommal indultam az Egyetemi Magyar Bajnokságon, ahol a különböző versenyszámokban hatszor végeztem az első helyen, ezen felül számos ezüst és bronzérmet nyertünk a Szegedi Tudományegyetemnek.

2017-ben volt szerencsém részt venni a Taipeiben megrendezésre kerülő Universiade játékokon is a magyar egyetemi válogatott tagjaként.

2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is Budapest adott otthont a Kopogós PingPong Európa Bajnokságnak. Legszebb emlékeimet a tavalyi versenyről őrzöm, ahol egyéniben is csapatban is Európa bajnok lettem. Világbajnokságon eddig két alkalommal szerepeltem, legutóbb idén januárban, Londonban.

Veréb Xénia vagyok, Vajdaságból, azon belül Zentáról. 14 éve asztaliteniszezem. Verseny szinten űzöm. Zentai Gimnáziumba jártam, most pedig Szegeden járok egyetemre, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula, sport és rekreációszervezés szakra. Ez a 2. félévem. Mindenképp sporttal szeretnék a későbbiekben foglalkozni. Abban még nem vagyok biztos, hogy hol szeretnék elhelyezkedni, de nagy valószínűséggel Magyarországon. 

Brindza Ági vagyok. Szerbiában, Topolyàn születtem ès èlek. Gimnázium után a Szegedi Tudományegyetem TTIK Karàn földrajz szakàra jelentkeztem, geográfus szakirányra. A sikeres végzès után, jelenleg a mesterképzés első évèt csinálom szintèn Szegeden.

12 ève versenyszerűen asztaliteniszek. A topolyai TSC női csapatának tagja vagyok, akikkel szerbiai Szuper Ligàt jàtszunk, ahol jelenleg a második helyen àllunk. Egy edzői OKJ képzést is csinàlok az egyetem mellett, később szeretnèk ezzel is foglalkozni. Ahogy engedi az időm,otthon kisgyermekeknek is szoktam edzéseket tartani. A jövőben remélem hogy a szakmám mellett az asztalitenisszel is tudok majd foglalkozni jó sokáig  🙂

Szalóky Boldizsár vagyok, az ELTE-TTK másodéves hallgatója. Megszakításokkal 4 éve pingpongozom. Ez lesz a második KEK-em, az elsőt egy páros bronzzal zártam, remélem, ezt most is meg tudom ismételni. Egyéniben is szeretnék jobb eredményt elérni, mint tavaly.

A becses nevem Györbiró Nimród. Egy kis erdélyi városból származok, Kézdivásárhelyről de jó pár éve már Csíkszeredában élek, az egyetemnek köszönhetően. A Sapientia Egyetem Csíkszeredai karán végeztem alapképzésen közgazdaságtant és most ugyanott vagyok kommunikációs mester hallgató. Ez a negyedik KEK amin részt veszek és ez el is árulja azt, hogy minden alkalommal nagyon jól telt. Különösebb elvárásom nincs az eredményekkel kapcsolatosan, mivel első alkalom, hogy versenyszerűen veszek részt, de végülis a részvétel a fontos. Köszönöm a lehetőséget!

Cikkünk folyamatosan frissül a legújabb bemutatkozókkal