Csapatbemutatkozó sorozatunk a röplabda torna szereplőivel folytatjuk!

A CSAKA TF csapata a Testnevelési Egyetemet képviseli. A csapat nagy része a TF hallgatója, de azért néhány légiós is erősít minket.

Ez lesz a második részvételünk a Kek-en. Tavaly bronzérmet szereztünk, miután nagy csatákat vívtunk a BME-vel majd a SOTE-val. Célunk felülmúlni a tavalyi eredményt, és behúzni a versenyt.

Jókedvű, életvidám csapat vagyunk akik minden pontért küzdenek. A fair play szabálya számunkra alapvető.

Nagyon várjuk a játékot!

Egerből, az Eszterházy Károly Egyetemről érkezünk röplabda sportágban egy női és egy férfi csapattal a KEK-re.

Két éve jelent meg a röplabda a KEK életében és mi már ekkor, az első ilyen alkalommal jelentkeztünk is a versenybe.

  • 2018-ban férfi csapatunk az első helyen, női csapatunk pedig a negyedik helyen végzett.
  • 2019-ben férfi csapatunknak sajnos nem sikerült a címvédés, be kellett érnünk a második helyezéssel. Női csapatunk viszont a dobogó legfelső fokára állhatott és az aranyérem mellett a vándorserleg is Egerben landolt.

A mostani lesz a harmadik KEK versenyünk, ahol is a lánycsapat esetében a címvédés, a férfi csapat esetében pedig az első hely visszaszerzése a lesz a cél.

Csapatunk a Szegedi Tudományegyetem hallgatóiból állt össze. Vannak akik Szarvasról, van aki Szolnokról, vagy akár Esztergomból, Szegedről vagy éppen Vajdaságból került a Napfény Városába. Találhatóak közöttünk alacsonyak és magasak, bölcsészek, informatikusok vagy éppen tanár palánták. Csapatunkat a sokszínűség jellemzi azonban egy közös mindenkiben, a röplabda szeretete. Ki versenyszerűen, ki pusztán hobbiból, de valamilyen szinten mindenki kapcsolódik eme remek sporthoz, és ez hozott össze bennünket, immáron második alkalommal. Tavaly, 2019-ben hallottunk először a KEK eseményéről és se perc alatt össze is gyűjtöttünk pár vállalkozó szellemű személyt a rendezvényre. Ugyan nagy eredményeket nem értünk el, azonban nem is ez volt az elsődleges célunk az induláskor, ezzel szemben viszont rengeteg remek pillanatot éltünk át amelyek minden bizonnyal örökre megmaradnak. Idén némileg módosult a keret mellyel indulunk, de hasonló jókedvvel és lelkesedéssel vágunk neki.

Corvinus egyetem hallgatói vagyunk. Idén alakult a csapat, Budapest Bajnokság 2.osztályában versenyzünk. Először neveztünk a KEK-re és szeretnénk egy jót játszani és jól érezni magunkat.

Női együttesünk ritkán lépett pályára azonos kezdő csapattal a korábbiakban. Az elmúlt 1-0,5 év nem is szólt így másról, mint az egyéni tehetségek minél jobb összecsiszolásáról. Ez alatt az év alatt az összes lehetőséget megragadva jártunk bajnokságokra és tornákra, köztük a KEK-re, ahol a röplabda verseny rész indulása óta minden évben részt vettünk.

Elsőként az Universitas bajnokság őszi fordulójában szerzett első hely, illetve a “Nemezisünk” legyőzése mutatta meg számunkra, hogy a csapat teljesítménye eredményesen fokozható. Így a KEK közeledtével egyre izgatottabban várjuk, hogy megmutathassuk a nagyközönségnek, és azoknak akik támogattak minket, hogy milyen CSAPATTÁ sikerült kovácsolódnunk.

Falvay Balázs vagyok a Széchenyi István Egyetem KEK csapatának csapatvezetője. Férfi és női bajnokságban egyaránt indulunk és természetesen az aranyért harcolunk. Első KEK-je lesz mindenkinek, de megannyi jó dolgot hallottunk erről a kupáról, így félelem nélkül nagy várakozással csapunk bele. Egyetemünkön régóta működik röplabda szakosztály, mely egyaránt állít ki nemzeti bajnoksába és egyetemi bajnokságba is csapatot. Egy életvidám és mindig jó hangulatú csapat vagyunk és pont ebben érezzük csapatunk erősségét.

Várjuk nagyon a kupa kezdetét!

A XI. Kárpát-medencei Egyetemek kupája lesz a 3. alkalom, amin az Óbudai Egyetem férfi röplabdacsapata részt vesz. Játékosaink a budapesti karokon tanuló hallgatókból lettek összeválogatva. Minden évben elindulunk a Budapesti Universitas Bajnokságban, ahol rendszerint dobogós helyezést érünk el. Ezenfelül az utóbbi két évben beneveztünk Magyar Egyetemek és Főiskolák Országos Bajnokságára (MEFOB). A csapat egyes játékosai az egyetemen kívül különböző bajnokságokban is játszanak, de a társaság magja a Budapest Bajnokság I. osztályú bajnok esélyes Kandó SC csapatát erősíti. Az elmúlt két évben nem sikerült dobogón végeznünk, de idén is igyekszünk minél jobb eredményt elérni és, ha veszítünk emelt fővel távozni a pályáról. Elsődleges célunk a KEK-en az eredményen felül a megfelelő játékélmény, hangulatos mérkőzések és új kapcsolatok kialakítása a hazai illetve külföldi játékosokkal.

Cikkünk folyamatosan frissül a legújabb csapatbemutatkozókkal!