Második alkalommal került megrendezésre a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának keretein belül asztalitenisz verseny. Sportszerű, jó hangulatú mérkőzéseken mérte össze játéktudását tíz egyetem huszonnégy versenyzője. Hazai és határon túli, képzett és kevésbé rutinos játékosok egyaránt asztalhoz álltak, sokszínű mezőnyt biztosítva ezzel.

Az első játéknapon az egyéni küzdelmekre került sor. A játékosok négy csoportba sorsolva mérték össze tudásukat, ahonnan a csoportok első két helyezettje léphetett tovább a főtáblára. A többiek számára sem értek véget azonban a küzdelmek, külön vigaszágon folytathatták a csoportok harmadik és negyedik, illetve ötödik és hatodik helyezettjei.A negyeddöntők legnagyobb meglepetése talán az volt, hogy meglepően gyorsan véget értek. Négyből három alkalommal a csoportgyőztesek felülkerekedtek a csoportjukból másodikként továbbjutókon, egyedül Veréb Xénia (SZTE) tudta megtörni ezt a mintázatot. Bencsik Gergely (TE) felett aratott magabiztos, 3:0 arányú győzelmével biztosította helyét az elődöntőben. Hozzá csatlakozott dr. Varga Csaba Koppány (SZTE), aki három szettben bizonyult jobbnak Ihász Máténál (Pannon Egyetem). Nem bízta a véletlenre a továbbjutást Both Levente (ELTE) sem, ezúttal nem tudott szettet nyerni ellene Csima Viktor (BGE). Ugyancsak szettveszteség nélkül lépett a legjobb négy közé Mizsei Tamás (ELTE), ennek Brindza Ágnes (SZTE) látta kárát. Az elődöntők nagyobb küzdelmet hoztak, látványos labdamenetekkel tarkított mérkőzések bizonyították, hogy nem véletlenül jutott el eddig egyik játékos sem. A SZTE versenyzői hamarabb eldöntötték, ki játszhat a végső győzelemért, dr. Varga Csaba Koppány 3:0 arányban múlta felül Veréb Xéniát. Az ELTE-s ágon Both Levente és Mizsei Tamás hosszabb összecsapásra kényszerítette egymást, végül előbbi örülhetett, 3:1 arányban bizonyult jobbnak. Az elődöntők veszteseinek a bronzmérkőzés nyújtott lehetőséget, hogy győzelemmel fejezzék be a versenyt. Mizsei Tamás tudott élni ezzel a lehetőséggel, 3:1 arányban diadalmaskodott Veréb Xénia felett. Mindkét döntős nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott az egész nap folyamán, dr. Varga Csaba Koppány szettveszteség nélkül jutott a döntőbe, Both Levente pedig mindössze három szettet vesztett a fináléig vezető hét mérkőzésén. Izgalmas döntőre számíthattunk és nem is kellett csalódnunk. Végül Both Levente volt, aki fel tudta tenni az i-re a pontot, 3:1 arányban múlta felül ellenfelét.

Az egyéni versenyszám dobogósai:

1. Both Levente (ELTE)

2. dr. Varga Csaba Koppány (SZTE)

3. Mizsei Tamás (ELTE)

Összevont páros versenyre került sor a második játéknapon, egymást jól ismerő és a helyszínen formálódott női, férfi és vegyespárosok mérték össze játéktudásukat. A hét induló páros csoportmérkőzésekkel kezdett, egy csoportba került az összes duó, így mindenki megmérkőzött minden nevezővel. A lebonyolítás lehetőséget adott a hibázásra, hiszen a csoportmérkőzések még nem a végeredményt határozták meg. Az 5., 6. és 7. helyen végző párosok helyosztókat játszottak egymással, míg a csoport első négy helyezettje finalfour rendszerben döntötte el a végső helyezések sorsát. A Brindza Ágnes, Veréb Xénia (SZTE) duó első helyen jutott tovább, így a negyedikként továbblépő Mizsei Tamás és Minh HoangTrinh (ELTE, BME) volt az ellenfelük. Rendkívül szoros mérkőzés végén végül a lányok örülhettek, 3:2 arányú győzelemmel biztosították helyüket a döntőben. A másik elődöntőben a másodikként továbbjutó Nagy Réka, Ihász Máté (Pannon Egyetem) páros küzdött meg az eggyel hellyel mögöttük végző dr. Varga Csaba Koppány és Schmidt Máté (SZTE, DE) duójával. Három szettes mérkőzést követően utóbbiak készülhettek a döntőre. Az elődöntőben alulmaradó párosok bronzmérkőzésen küzdöttek meg egymással, végül ez Mizsei Tamás és Minh HoangTrinh 3.0 arányú győzelmével ért véget. A fináléban érződött, hogy melyik páros szenvedett meg jobban az odavezető úton, dr. Varga Csaba Koppány és Schmidt Máté 3:0 arányú győzelmükkel biztosították helyüket a dobogó legfelső fokán.

A páros versenyszám végeredménye:

1. dr. Varga Csaba Koppány, Schmidt Máté (SZTE, DE)

2. Brindza Ágnes, Veréb Xénia (SZTE)

3. Mizsei Tamás, Minh HoangTrinh (ELTE, BME)