Rekordszámú részvétel, rekordnagyságú felajánlás

A XI. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján idén sem hiányozhatott a jótékonysági gyűjtés. A közös, nemes cél érdekében idén is összefogtak a KEK résztvevői és szervezői és a leginkább rászoruló, nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermek kapnak támogatást. Így most a Mezőgecsei Általános Iskola és a Tiszasalamoni Általános Iskola diákjai számára gyűjtöttek sportfelszereléseket és adományokat.  Az iskolák kiválasztásában Dobsa István a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének elnöke volt segítségünkre, miután a szervezet elnökségével közösen átbeszélték a részleteket.

Eddig összesen 10 iskolának tudott segíteni a KEK. Akiknek eddig segítettek a tornán résztvevők: 2013-ban a Tiszakeresztúri Általános Iskola, 2014-ban a szabadkai Hallássérült Iskolaközpont, 2015-ben a Tusnádfürdői Általános Iskola, 2016-ban a Karácsfalvi Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum, 2017-ben a Péterfalvi Református Líceum, 2018-ban  a budapesti Dr. Török Béla Szakiskola és a Beregrákosi Általános Iskola, 2019-ben kárpátaljai Perényi Zsigmond Középiskola és idén a Mezőgecsei Általános Iskola és a Tiszasalamoni Általános Iskola.

Szerencsére az idei évben is nagy számban érkeztek felajánlások a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának résztvevőitől. Nagy örömmel tudatjuk, hogy az eddig évek során befolyt összeg elérte a 10 milliós álomhatárt az idei felajánlásokkal.

Ezért nem csak az általános iskola diákjai lesznek hálásak, hanem mi is azok vagyunk már. Szeretnénk megköszönni minden egyes csapatnak és résztvevőnek, aki adományozott a XI. KEK ideje alatt és támogatta a rászoruló kárpátaljai fiatalokat!

A jótékonysági felhíváshoz idén csatlakozott fővédnökként Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Ferencvárosi Torna Club egy Fradi-mezzel és labdával, továbbá a résztvevő csapatok is számos felajánlást tettek.

Viszont még ezekkel sem ért véget a gyűjtés, hiszen útjára indítottuk a SEPSI OSK labdára a licitelést: https://www.vatera.hu/jotekonysagi-aukcio-sepsi-osk-altal-dedikalt-focilabda-2891326877.html

Emellett április végéig továbbra is várunk egyéni felajánlásokat a BEAC Irodában!

A járványügyi helyzet miatt a felajánlások átadására várhatóan tavasz végén, nyár elején kerül sor!