2021. október 14-16. között 12. alkalommal szervezi meg a BEAC hazánk legnagyobb egyetemi multisport eseményét, a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját. 

Június végén Koltay András rektor, valamint Simon Gábor a BEAC igazgatója együttműködési megállapodást írt alá, amely szerint 2021-től a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a KEK társszervezője lesz, és sportlétesítményeit helyszínéül biztosítja az összmagyar tornának. Az együttműködés egy új KEK-sportág megjelenését is eredményezte, hiszen október 16-án az NKE Ludovika Campusán 1. alkalommal kerül megrendezésre a KEK Run futóverseny 5,5 és 10 km-es versenyszámokban. Az együttműködési megállapodás aláírását követően Koltay András az esemény hivatalos pólóját is átvehette.

Koltay András elmondta, az NKE számára megtiszteltetés, hogy a KEK társszervezője lehet, hiszen az egyetem számára mind a sport, mind pedig a Kárpát-medencei magyarság ügye egyaránt kiemelt jelentőségű. Az NKE sportlétesítményei elsőrangúak, és az intézmény örömmel látja el a házigazdai feladatokat a hasonlóan nemes kezdeményezések esetében.  Az egyetem sportegyesülete, a Ludovika SE – a ludovikás hagyományok nyomdokain – is egyre jelentősebb szerepet tölt be a magyar egyetemi sportéletben. A szintén nagymúltú BEAC-cal való korábbi partnerség sikerre ítéli az újabb együttműködést is.

Simon Gábor igazgató szerint társak nélkül minden sokkal nehezebb az életben. “A sportra talán ez különösen is igaz. A KEK esetében öt ország fiataljaihoz szólunk, és a több mint ezer sportolót megmozgató eseményt megszervezni csak csapatban lehet. Önkéntesek, támogatók, sportolók és szervezők alkotják a KEK motorját. Ennek a csapatnak lett tagja, stratégiai partnere most az NKE. Az egyetem páratlan sportpályáival, gyönyörű campuszával reményeink szerint több éven keresztül lesz a KEK otthona. Igaz, hogy szervezetek közötti együttműködésről van szó, de ezek kulcsa mindig az adott szervezet vezetője: Koltay rektor úr személyében egy aktívan sportoló, sportot szerető és értő egyetemvezetőt ismertem meg, és nagyon örültem, hogy a kárpát-medencei magyar fiatalok közösségépítését szolgáló eseményt már évek óta figyelemmel kíséri és aktívan támogatja. Most ezt az évek óta tartó kapcsolatot fűztük még szorosabbá, és közös célunk, hogy egyre jobb körülmények között, egyre több hallgatót tudjuk vendégül látni október 14-16. között a Ludovikán.”