A nemzetközi vírushelyzetre való tekintettel összeszedtük nektek a legfontosabb információkat, amiket a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája szempontjából tudnotok kell:

MASZKVISELÉS: A jelenleg hatályos jogszabályok szerint a maszk viselése nem kötelező, de beltéren, valamint nagyobb eseményeken ajánlott.

VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY: A jelenleg hatályos jogszabályok szerint a KEK-en való részvételhez nem kötelező a védettséget igazoló dokumentum. A KEK által szervezett bulikba, valamint a Ferencvárosi Torna Club által szervezett eseményekhez viszont szükség lesz majd védettségi igazolványra.
(500 fő feletti rendezvényeken kötelező a védettségi igazolvány, vagy azzal egyenértékű dokumentum az applikációban bemutatva – ez fontos lehet, ha valaki nagyobb rendezvény, szórakozóhely, stb. látogatását is tervezi az itt tartózkodása alatt.)

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK: A Magyarországra való beutazási lehetőségek országról országra eltérnek, valamint napról napra változhatnak. Kérünk titeket, hogy a legfrissebb szabályokról tájékozódjatok a Konzuli Szolgálat honlapján, valamint a szóban forgó ország intézkedéseit is vegyétek figyelembe!

A helyzet folyamatos változását nyomon követjük, cikkünket is folyamatosan frissítjük majd a legújabb rendelkezésekkel. Emellett a koronavirus.gov.hu oldalon is tájékozódhattok a legfrissebb szabályozásokról!