KEK: Minden évben kiemelt tisztelet övezi a KEK borát. Idén melyik borra esett a választás?

MA: Az idei KEK borának egy fehér bort választottunk, egy friss, zamatos karakterű 2020-as Rizlingszilvánit.Két fő szempont miatt esett erre a választás. Az egyik, hogy egy divatos, könnyű, gyümölcsös bort válasszunk, amiből még egy jó fröccsöt is lehet készíteni,a másik, hogy minden évben legyen más bor, mint az előző években, legyen egy kis változatosság, ezáltal a Mayer Pince borait is megismerhetik a KEK-re visszajáró résztvevők.

KEK: Hogyan kapcsolódik a borászat az eseményhez? Honnan jött a lehetőség, és miért döntöttél úgy, hogy immáron 12. éve támogatod ily módon a KEK-et?

MA: Nem a borászat kapcsolódik az eseményhez, hanem én magam. Én pedig borász vagyok, van egy kis borászatom és mellette amatőr sportoló, sportot szerető ember is vagyok. A szervezőkkel régi jó barátságot ápolok és ezért is a lehetőségeim szerint támogatom ezt a kiváló rendezvényt. Most már talán mondhatom azt, hogy minden évben, hagyományosan megkeresnek a szervezők és nem kérdés számomra, sőt megtisztelő, hogy egy ilyen rangos eseményen ott lehetnek a boraim is és én is.

KEK: Aki otthon is koccintana a KEK hivatalos italából egy pohárral, az hol tudja megvásárolni a boraidat?

A boraimat a pincészettől is meg lehet rendelni a www.mayerpince.hu oldalon, Budapesten a Pinceáron.hu webshopban és (ugyanezen a néven) a boltban a 8. kerületi Krúdy Gyula utca 8. szám alatt.