Talán a kissé rövidebbre (kétszer 40 percre) vett meccsidőnek, talán az időzítésnek (az őszi szezon legközepén járunk), esetleg a meccs után egyből kezdődő angol-magyarnak volt betudható, mindenesetre barátságosan, de szinte azonnal egymással estek a csapatok a második alkalommal megrendezett nagypályás KEK-meccsen, az ELTE Pluhár István Labdarúgópályáján.

Tavaly tavasszal kiütéses győzelmet aratott a BEAC csapata a Műegyetemi FC felett, otthon tartva az első KEK-kupát; a keddi meccs ennek volt – és lett is végül – a visszavágója. Közvetlen előzményként a két csapat nyár végi felkészülési meccsén simán nyertek a műegyetemiek. Érdekessé tette az összecsapást az is, hogy a két klubnak hasonló tavalyi szerepléssel sikerült feljutniuk a BLSZ II-be (annak két külön csoportjába), ahol idén mindkettő célja a minél stabilabb bentmaradás elérése.

A stratégia ellentétes volt a két kispadon. A Wágner testvérek vezette piros-fehérek mindössze két cserével érkeztek, Porvay János ezúttal feketében játszó hazai gárdája pedig két sorral készült a meccsre, lehetőséget adva a hétvégente kevesebbet játszó csapattagoknak is.

A kapuk előtt hamar kialakuló kisebb helyzetek után a Műegyetem viszonylag hamar megszerezte a vezetést egy szép összjáték után. A félidőben teljesen kicserélődő BEAC, noha derekasan próbálkozott, újra gólt kapott. Kapufáig is eljutott mindkét csapat, de gólt újra a piros-fehérek szereztek, el is döntve ezzel a meccset. A BEAC a hajrában azért még szépíteni tudott, de ezen az estén a Műegyetem hatékonyabb és pontosabb volt, így megérdemelten nyert. 

Jövőre, reményeink szerint további csapatokkal kiegészülve, talán újra összecsapunk a KEK keretében. Reméljük, továbbra is mint két BLSZ II-es csapat.

KEK-döntő. 2021. október 12. 19:00, Pluhár István Labdarúgópálya

BEAC–Műegyetemi FC: 1-3 (0-1). Gólok: Vas, ill. Bódis D., Varga, Árpád.

BEAC (első félidő): Kuti – Drávucz, Alexovič, Bense, Nagy K., Hegyi (Szűcs), Klein, Grósz (Hajdú), Szekeres, Nguyen, Obring. / (második félidő): Kuti – Fodor, Nizák, Vandornyik, Szemjanyinov, Gál, Nagy R., Farkas, Tretbar, Erdei, Vas

Műegyetemi FC: Draxler – Bur, Deák, Rádl, Varga, Bódis T., Varró, Árpád, Nácsa, Bódis D., Veperdi. (Csereként: Bakonyi, Kerekes)