Március 3-5. között 13. alkalommal rendezi meg a BEAC és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját. Az eseményen 6 sportágban, 3 napon keresztül, közel 1500 egyetemista sportol együtt Budapesten. A KEK lehetőséget ad arra, hogy a Kárpát-medencében tanuló felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással. A tornán anyaországi és határon túli egyetemek sportolói mérik össze erejüket futsalban, kosárlabdában, röplabdában, asztaliteniszben és nagypályás labdarúgásban, s idén már második alkalommal egészül ki a multisport esemény egy futóversennyel.

Az MVM Paksi Atomerőmű támogatásával, a II. KEK Run 2022. március 5-én startol el a Ludovika Campuson. A verseny kezdő futóknak is kiváló lehetőséget biztosít, hogy megmérettessék magukat, hiszen akik most vágnak bele a futásba, ők az 5.5 km-es távon tudják kipróbálni magukat. Akik egy picit hosszabb távot választanának, ők a 10 km-es távra tudnak nevezni. Ezenkívül a 10 km-es távot akár váltóban is lehetőségük lesz a sportolni vágyóknak teljesíteni.

A Ferencvárosi Torna Club a KEK kiemelt szakmai támogatója, így az FTC négy kiválósága is népszerűsíti az októberi eseményt, a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta, Németh Hanna magyar válogatott labdarúgó, Bujdosó Bendegúz magyar válogatott kézilabdázó, és Kazi Tamás az FTC atlétája.

Kozák Danuta szeretettel vár minden fradistát és érdeklődőt egyaránt a megmérettetésre: 

„Csak jó dolgokat hallottam a KEK Run futóversenyről! Arra biztatok mindenkit, hogy aki teheti, csatlakozzon hozzánk és sportoljon velünk együtt!”

Bujdosó Bendegúz kiemelte, hogy 

„minden kihívás legnehezebb része a legeleje. Egy 5 kilométeres futásnál az első pár méter. De az első pár méterből lesz az első 50, majd az 500 és végül a kitűzött táv. Ezért is érzem fantasztikus ötletnek a KEK Run-t, mert biztosan lesznek, akik emiatt kezdenek bele a futásba. Soha ne feledjük, az álmaink eléréséhez az első pár lépés a legnehezebb, de a végén egy pótolhatatlan élmény lesz a jutalmunk a kitartásunkért!”

Németh Hanna szerint 

„a sport a megmérettetés mellett a közösségről is szól, és ezt jól szimbolizálja a KEK, ahova tucatnyi városból érkeznek majd egyetemisták. Jó látni, hogy az esemény rengeteg határon túli fiatalt is vonz Budapestre, ebből is látszik, hogy a sport szeretete univerzális. Remélem, hogy a KEK ezrekhez tudja majd közelebb hozni a sport csodálatos világát, és az amatőr, félprofi és profi sportolók közössége mindenkit az egészséges életmódra inspirál.”

Kazi Tamás már tavaly is részt vett az eseményen, ahol második helyen futott be az 5,5 km-es versenyen. 

„Tavaly sok Fradi-tanítványommal is versenyeztem, nagy élmény volt ez mindannyiunk számára! Természetesen idén is ott leszek és mindenkit buzdítok a nevezésre!”

Kazi Tamás a 2021-es KEK Run 2. helyettje lett az 5,5 km-es távon.

A futóverseny és a KEK is kiegészül egy jótékonysági gyűjtéssel. 2022-ben a Tiszaújlaki 2. Sz. Széchenyi István Középiskola magyar diákjai számára gyűjt adományokat a KEK szervezői csapata.

További információ a KEK Run futóversenyről és a nevezésről ITT található.

A nevezési felület elérhető IDE kattintva!