Kétszeres felnőtt elsőosztályú bajnok, kétszeres junior bajnok, a magyar első- és másodosztályú amerikai futball bajnokság résztvevője.

Csak néhány cím, amivel a Budapest Cowbells csapata rendelkezik, így joggal mondható, hogy magyarország egyik, ha nem a legsikeresebb amerikai foci csapatáról beszélünk. Idén abban a szerencsés helyzet állt elő a KEK életében, hogy egy ilyen sikeres egyesülettel találkozhatnak az esemény résztvevői Március 5-én, mivel…

A Budapest Cowbells csapata is kint lesz a KEK-en

A klub rövid története

A Budapest Cowbells létrehozása 2014 februárjára tehető, amikor is az Újbuda Rebels, valamint a Budapest Cowboys csapatainak vezetősége a remélt nagyobb sikerek érdekében fúzió formájában hozták létre az új sportegyesületet. A létrejött fúzió értelmében a két csapat egybeolvasztotta játékoskereteit és így indult neki a soron következő szezonnak. A következő szezont magyar első és harmadosztályban, Újbuda Rebels és Rebels II néven, míg az EFAF égisze alatt futó Central-European Interleague-ben (CEI) és a junior bajnokságban Budapest Cowboys néven indult a már egyesített csapat.
Hivatalosan 2014 decemberében változott az egyesület neve a Cowboys és a Rebels szavak után szabadon Budapest Cowbells-re, amely a 2015-ös bajnoki évben már első csapatával Cowbells néven indult neki a bajnoki küzdelmeknek.
A Budapest Cowbells jelenleg képviselteti magát mindhárom felnőtt magyar bajnokságban. A HFL Cowbells, DIV1-ben Cowbells II és az öregfiúk csapatával a DIV II-ben Rebels Oldboys megnevezés alatt.
Természetesen az utánpótlásra is nagy hangsúlyt fektet a csapat, ugyanis U19-es bajnokságban minden évben indít csapatot, de edz fiatalabbakat is és célja az alsóbb korosztályokban is teljes keretet kialakítani. 2021-től új szakosztály indult a legfiatalabbaknak (9-14 év): Flag foci.

A Cowbells és a KEK

2022. március 5-én, az eseményünk szombati napján a Budapest Cowbells is kint lesz a Ludovika Campuson, ahol várja a sportág szerelmeseit egy beszélgetésre a klub stábtagjaival a sportág hazai helyzetéről, a sportcsapat működéséről, tevékenységeiről, illetve érdeklődhettek a csapathoz való csatlakozás lehetőségeiről is.

Mindig is kíváncsi voltál, milyen lehet egy igazi amerikai focista bőrébe bújni? Most megtudhatod, mivel kipróbálhatjátok a játékosok által használt felszereléseket (vállvédő, sisak, mez) akár éles helyzetben, egy támadó- és védőmunka bemutató keretei között.

Továbbá, lesz lehetőségetek találkozni a klub sztárjátékosaival, akiktől megtudhatjátok, hogy a sportolók hogyan készülnek egyes mérkőzésekre, milyen edzésmódszereket alkalmaznak az edzők, valamint mesélnek a csapategységről az egyesületen belül.

“A Cowbells csapata elkötelezett az amerikai futball hazai népszerűsítése mellett, így folyamatosan keressük a lehetőségeket, amelyeken keresztül a fiatalok megismerhetik ezt az izgalmas sportágat. Mivel egyesületünk is azt vallja, hogy a sportnak közösségkovácsoló ereje van és ennek köszönhetően a KEK remek színtere egy jótékonysági kezdeményezésnek, így ez minkét szervezet számára egy kölcsönösen előnyös együttműködésnek ígérkezik.”

Varga Károly, a Cowbells elnöke

Budapest Cowbells Amerikai & Flag Futball Toborzó

Találkoztál a KEK-en a klubbal és megtetszett a sportág? Szívesen csatlakoznál a csapathoz? Itt az alkalom!

Március 20-án a Cowbells megtartja az év első toborzóját Budapesten, ahol várnak mindenkit kortól és testalkattól függetlenül egy jó hangulatú, közös edzésre!

További információt ITT találsz az eseményről. Regisztrálj, hogy ne maradj le!


A Cowbells csapatáról való további információkért látogassatok el a klub honlapjára, illetve Facebook és Instagram oldalára!