Az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora, Professzor Dr. Borhy László idén is elvállalta a KEK védnökségét, így készítettünk vele egy védnöki interjút az eseményről.

A Rektor Úr a harcművészetek szerelmese, Aikido mester, valamint régebben a karate is sokáig az élete része volt. A KEK-en évről-évre újabb sportokat vonultatunk fel. Egy küzdősport tornán Rektor Úr is szívesen részt venne?

Nézőként szívesen megnézném a küzdősport tornát. Résztvevőként nem áll módomban, hiszen az Aikido-ban nincsenek versenyek, másról szól a szellemisége.

Fontosnak tartja, hogy az ELTE hallgatói közül eredményes versenysportolók kerüljenek ki?

Természetesen. Mindig hangsúlyozom, hogy a sport szellemileg és lelkileg is megerősíti az embert. Ezek elengedhetetlen tulajdonságok az egyetemi tanulmányok során, és később a kutatói életben is. Versenysportolóinkat viszont arra buzdítom, hogy a sok edzés mellett ne hanyagolják el tanulmányaikat sem.

A KEK mely céljával tudna legjobban azonosulni, mint intézményvezető?

Nagyon tetszik és a szívemhez közel áll, hogy a sport mellett a jótékonysági tevékenység is kiemelt szerepet kap a KEK-en. Manapság ez még inkább szükséges, az ELTE is fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást, mások megsegítését is.

Mit üzenne az ELTE hallgatóinak, akik részt vesznek a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája versenyein?

Minden ELTE hallgatónak sok sikert kívánok! Az egész Egyetem szurkol nekik, büszkék vagyunk szorgalmukra, elhivatottságukra, sportágaik szeretetére.