Az OTP Bank az idei KEK egyik támogatója, ebből kifolyólag készült interjú Becsei Andrással, az OTP Bank Budapesti Régiójának ügyvezető igazgatójával.

Az OTP Banknál nem először fordul elő, hogy a sport szektorban jelenik meg támogatóként. Milyen szerepet játszik a sport a vállalat életében?

Az OTP Bank fejlődését a lendületesség jellemzi, ami a sport világában is nélkülözhetetlen érték az eredményességhez. A közösségi szerepvállalás fontos részét képezi bankunknál, így számos sportegyesület, hazai és nemzetközi sportesemény támogatása mellett népszerű sportágak utánpótláscsapatai segítése is a célunk, ezáltal minél több lehetőséget biztosítva a gyerekek testi és lelki fejlődéséhez. 

Bankunk sportolói rendszeresen kimagasló teljesítményt nyújtanak a Magyar Bankok Sporttalálkozóján. A sportolók változatos versenyszámokban szállhatnak versenybe a nagy presztízzsel bíró eseményen, melynek több alkalommal az OTP Bank volt a házigazdája. A futók váltócsapatában én is rendszeresen indulok.

Miért tartja fontosnak az OTP Bank a KEK támogatását?

Az OTP Bank fontosnak tartja, hogy gazdasági erejéhez mérten hozzájáruljon a közösség fejlődéséhez, a kultúra és a sport támogatásához.  Felelősséget érzünk a kultúránk, értékeink és közösségeink felkarolásában és abban, hogy a jövő generációja is átélhesse az általunk közvetített értékeket. Az OTP Bank örömmel vállalta a KEK támogatását, büszkék vagyunk arra, hogy szponzorként mi is hozzájárulhatunk, hogy a Kárpát-medence egyetemeinek sportolói összemérhetik erejüket. 

Az OTP Csoport szolgáltatásai a határon túli hallgatók számára is elérhetőek?

Az OTP Csoport termékeivel is kiemelt figyelmet fordít a fiatalokra. Felelős pénzkezelésüket és pénzügyi döntéseiket több szolgáltatás mellett, korosztályonként differenciált pénzügyi termékekkel is segítjük. Csoportszinten ügyfeleink 11%-a 26 év alatti, akiknek kedvezményes konstrukciókat kínálunk. A termékek köre országonként eltér, magukba foglalják a számlacsomagokat, junioroknak szóló megtakarításokat, bankkártyákat, diákhiteleket. 

Az OTP Bank Budapesti Régió ügyvezető igazgatójaként Ön is rajthoz áll a KEK Runon! Várható, hogy munkatársaival egy kisebb OTP-s különítmény is indul a versenyen?

Rendszeresen futok, és az eredményre való folyamatos törekvés számomra mindig kihívást és inspirációt jelentett. A bankban aktív a sportélet, az egyéni és csoportos sportolási lehetőségeket többféle kedvezménnyel, támogatással is segítik. Közösségként inkább önkéntes kezdeményezésekben veszünk részt, melyek folyamatosan fejlődtek az elmúlt években, és évről évre egyre több aktivitás épült be a vállalat önkéntes gyakorlatába.