Két dolog biztos a KEK-en évről évre: a jó hangulat, és a Mayer borok! Idén sem lesz ez másképp, a megnyitón a Mayer pincészet boraival koccinthattok! Mayer Antallal, a pincészet vezetőjével készítettünk interjút.

Idén tizenharmadik alkalommal kóstolhatjuk a borodat a KEK-en. Talán már nem meglepő az első kérdés, miszerint melyik bor lesz az idei “KEK bora”?

Idén a Mayer Rozé Cuvée lesz a KEK bora. A rozé frisseségével, karakteres, gyümölcsös ízvilágával a fiatalok körében nagyon népszerű. Tavaly októberben, a legutóbbi KEK-en is, sokan keresték nálam, de már elfogyott a rozénk, ezért már akkor elhatároztam, hogy 2022-ben rozé lesz a KEK bora.

A kezdetektől fogva ott voltál a KEK eseményein. Láttad a fejlődését, hogy egyre nagyobb közösséget szólít meg. Mit mondanál a legnagyobb újításnak/fejlődésnek így 13 év távlatából?

Én azt tapasztalom, hogy a KEK minden évben fejlődik. Szinte minden téren ezt el lehet mondani. Szervezésben, lebonyolításban, újításokban is van előre mutató változás, fejlődés. Ennek is köszönheti szerintem növekvő népszerűségét és azt hogy, mások is felfedezik, nem csak a diákok, hogy milyen értékes közösséget hoz létre a KEK szervező csapata a sporton keresztül. Fantasztikus munkát végeznek a szervezők és ezt évről évre fokozzák. Még egy gondolat, 13 éve minden évben volt KEK. Remélem ezt majd 100 év múlva is elmondhatják!

Sportot szerető ember hírében állsz. Indulsz esetleg a KEK Run-on?

Az én kedvenc sportom a labdarúgás, de természetesen más sportokat is szeretek. Idén ugy alakult a programom, hogy sajnos nem tudok részt venni a KEK Run-on, de szeretném a jövőben majd kipróbálni.

Remek borokat készítesz évről évre. Aki beleszeret a boraidba, hol tudja őket megvásárolni?

Elsősorban magamat ajánlom, illetve Budapesten a legnagyobb választékban a Pincearon.hu vinotékában és webshopon találhatóak meg a boraim.