Az idei KEK támogatói közé a Decathlon is felkerült. Herczeg Lillával, a vállalat kommunikációs igazgatójával készítettünk interjút.

“A Decathlon neve egyet jelent a sport szeretetével” – áll a facebook oldalatokon. Mit gondolsz, a cég mely komponense tükrözi ezt a legjobban a gyakorlatban?

Gyakorlatilag a mindennapjaink. A nálunk dolgozó emberek szeretik a sportokat és a munkájuk során ezt a szeretetet igyekeznek átadni a vásárlóknak. A vásárlóink szintén sportolnak, ezért egy nagyon különleges, közvetlen kapcsolat a miénk.

Nemrég indult a “Sportból a legtöbbet” programotok, ahol magyarországi iskolák tornatermének felújítására lehet pályázni. Mit szeretnétek kommunikálni a külvilág felé a pályázat kiírásával?

2015-ben írtuk ki először ezt a pályázatot, azóta már 74 tornatermet, sportpályát újítottunk fel közel 350 millió forint értékben. A Decathlon küldetése, hogy elérhetővé tegyük a sportolás örömét a lehető legtöbb ember számára – ezen a pályázaton keresztül a gyerekek megfelelő környezetben történő sportolását szeretnénk segíteni.

A KEK célja évről évre a határon túli magyar iskolák segítése, ami szembetűnően hasonló a “sportból a legtöbbet” programhoz. A közös célok akár azt is sugallhatják, hogy egy hosszabb távú együttműködés jöhetne létre. Mint kommunikációs igazgató, mit gondolsz erről?

Szerintem a két ügy remekül kiegészíti egymást, mi a határainkon belül, a KEK pedig azon túl igyekszik átadni / visszadni valamit a sport szellemiségéből.

A Decathlon egyértelműen a hobbisportolók nagykövete, mivel majdnem minden szabadidősport-eseményen jelen van támogatóként. Mennyire fér bele a cég filozófiájába a versenysport támogatása?

A Decathlon üzleti modellje nem erre épült, bár vannak márkáink, melyek egészen magas szinten sportolókat képesek már kiszolgálni. Az egyes termékek fejlesztésébe mindig bevonunk profi sportolókat, így ismerjük az igényeiket, mi azonban továbbra is a hobbisportolókra szeretnék fókuszálni.

Úgy tudjuk 24 áruházzal büszkélkedhet a vállalat Magyarországon. A közeljövőben várható egy új nyitása?

Jelenleg nincs tervben új nyitás, de ez nem azt jelenti, hogy soha nem is lesz, folyamatosan nyitva tartjuk a szemünket.