A legtöbb sportágban lezajolttak a csoportkörök, illetve néhány sportág versenyeinek egésze a XIII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája pénteki napján. Alább olvashatjátok a napi fő történéseket!

Futsal

A pénteki futsaltornán lezajlottak a csoportkörök, szám szerint öt csoport összecsapásait láthattuk, ahol jogosan mondhatjuk a C csoportot mondhatjuk a “halálcsoportnak”, mivel három rendkívül erős csapat végzett körbeveréssel az élen, így továbbjutva. Az A csoportból a Közszolgálati Egyetem, a Kámikázé Kolozsvár és a Semmelweis Egyetem juttott tovább az egyenes kieséses szakaszba. A B csoportból az ELTE-BEAC csapata jutott csoportelsőként tovább, mögötte a Sapientia Csíkszereda, majd a Flash Team. A D csoportot kíváló mérleggel nyerve továbbjutott a Shörlock-MOGYE csapata, őt követve a Pázmány és a Miskolci Egyetem. Az E csoprot rendhagyó, öt fős csoportját nyerte a Testnevelési Egyetem, másodikként a BME-MAFC, majd harmadikként az Óbudai Egyetem, így alkotva hárman a továbbjutást érő helyezéseket.

Alumni kupa

Ugyancsak öt csoportbólm kerültek ki az egyenes kiesésbe továbbjutó csapatok. Név szerint az ELTE-BEAC, a Sepsi Galaktik és KTTE csapata az A csoportból, a Kamikázé Kolozsvár, Paksi Halászlé és a Villám Kolozsvár a B csoportból. Továbbjútónak tudhatta magát a Kolozsvári Árnyék, a Székelyudvarhely Góbék és az F.R.Ady marosvásárhelyi csapata a C csoportból, továbbá a Young Boys, a Deportivo Malária és az Óbudai Tigrisek a D csoportból. Az E csoportból egyenes kiesésbe továbbjutott a Sepsi 08′, a Kolozsvár SixtyNine, valamint a Székyelkeresztúr FC.

Kosárlabda

Lezajlott a kosárlabda női csapatainak és a férfi két csoportjának mérkőzései is.

Nagyon köszönjük minden csapat hozzáállását, mivel remek hangulatú mérkőzéseket láthattunk és a csapatok kihozták magukból a tőlük telhetőt. Ezáltal jó mérkőzések, csaták alakultak ki. Több remek zsákolást is hozott a nap és csodálatos megoldásokat, passzokat. A szombati nap hasonló mentalitást várunk a játékosoktól, hogy hasonlóan színvonalas összecsapásoknak lehessünk tanúi. A férfiak terén lezajlanak a helyosztók is. Várunk minden kedves érdeklődőt, szurkolót a mérkőzésekre, hogy ismét remek hangulat alakulhasson ki.

Röplabda

Röplabdában női, férfi és a délután mix kategóriában is lezajlottak a meccsek. Az ELTE csapata férfi és női csapatban is brillírozott, mivel sikerült első helyen végezniük a saját csoportjukban négy és öt győzelemmel. Mellettük az Óbudai Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem jutottak tovább a rájátszásba férfi kategóriában. A női csapatok közül az ELTE mellett ugyancsak a Corvinus, az SZTE jutott tovább, valamint a Babes-Bólyai Tudományegyetem.

Szombaton folytatódnak a rájátszások és a helyosztók.

Asztalitenisz

Pénteki napon került megrendezésre az egyéni versenyszám, 26 résztvevővel. 6 csoport volt, ahonnan az első két helyezett a felsőházba került, a csoportharmadikok pedig körmérközést játszottak, közülük a legjobb négy került a felsőházba, ahol egyenes kieséses rendszerben játszottak a résztvevők. Többi játékos alsóházba került, ők is ugyanilyen rendszerben játszották le.

A harmadik helyezettnek járó bronzérmet Ihász Máté hozta el, a döntőben második helyet ért el Zsuffa Ádám, az első helyezett pedig Medvés Antal lett.

Teqball

A pénteki játéknapon az egyik legdinamikusabban fejlődő sportág páros tornáját követhették a kilátogató nézők. A négy nevező páros körmérkőzéses rendszerben mérkőzött meg egymással, majd a végső helyezések a bronzmérkőzésen és a döntőben alakultak ki. A harmadik helyezett a Márton Áron – Incze Dávid páros lett. Az ezüstérmet a Katz Balázs, Janicsek Zsanett nevével fémjelezett Phoenix szerezte meg, az első KEK teqball tornát pedig a Góbék, azaz Ilyés Szabolcs és Györgydeák Apor nyerték meg.

A szombati napon folytatjuk az egyéni tornával! Tartsatok velünk ti is!

Darts

Az új sportágak egyik legnépszerűbbikén 8 versenyző indult el a csoportkörben, ahol a végig kiélezett körök után jó hangulatban telt a rájátszás is. A játékosok fordulatos meccseket játszottak, az elődöntők párharcai után a bronzmeccsen Uszkay Mátyás szerezte meg a harmadik helyet. A nap zárásaként a mindent eldöntő döntőben Petrovics Bálint nyert Puskás Bendegúz ellen.

A szombati játéknapon Ti is kipróbálhatjátok a darts táblát, várunk mindenkit szeretettel!

E-Sport

Az első FIFA torna teljes teltházzal indulhatott el. A torna résztvevői először körmérkőzést játszottak egymás ellen a csoportban, ezután a harmadik és negyedik helyezett bronzmérkőzést játszott egymással, a végén pedig a döntőben óriási izgalmak mellett dőltek el a végső kérdések. A bronzérmet Czako Zsolt Enokh kapta, az ezüstérmes Barna Máté lett, az első KEK esport torna végső győztese pedig Sándor Ádám lett!

A szombati játéknapon Ti is megmérettethetitek magatokat Fifában, várunk mindenkit szeretettel!