Március 5-én, szombat reggel újra elstartolt a KEK Run, elkezdődtek a rájátszások a legtöbb sportágban, valamint debütált a sakk, mint új sportág. A fő attrakciók mellett kiegészítő programokból sem volt hiány: rögtönzött E-Sport és darts mérkőzéseken lehetett részt venni, továbbá kitelepült a Budapest Cowbells amerikai futballcsapat. Így telt tehát az utolsó napja az idei KEK-nek.

Futsal

Az első ágon az NKE csapata kiütéses győzelemmel jutott tovább a testvércsapata ellen, az ELTE-BEAC pedig egy kissé gólszegény meccsen, 1-0-ás eredménnyel zárta az Eszterházy elleni mérkőzést. A két csapat negyeddöntős mérkőzését az ELTE-BEAC nyerte 0-4-re, így ők mehettek tovább az elődöntőbe. A második ágon a Pázmány és a Testnevelési Egyetem csapata jutott tovább a negyeddöntőbe, ahol a PPKE egy fölényes (5-1) győzelemmel ment tovább az elődöntőbe.

A harmadik ágon először a Kolozsvári Góbék és az Asterix jutott tovább, majd a negyeddöntőben a két csapat közül az érdi csapat (Asterix) mehetett tovább. A negyedik ágon a Sapientia először a Debreceni Egyetem, majd a Shörlock csapatát magabiztosan legyőzve jutott az elődöntőbe, ahol az Asterix FC University Team-mel csapott össze.

Az elődöntőben először az ELTE-BEAC és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem találkozott. A sziporkázó hangulatú mérkőzés végül 1-0 lett az ELTE javára, így először ők örülhettek a döntőbe jutásnak. Az Asterix FC és Sapientia elődöntő mérkőzés is ugyancsak izgalmakkal teli volt, sokáig úgy tűnt döntetlennel zárul a mérkőzés, de végülis a csíkszeredai csapat ünnepelhette a döntőbe jutást.

A bronzmeccsen (Asterix FC – PPKE) gólnélküli döntetlen született, így jöhettek a büntetőrúgások. A párbajt végül az érdi csapat nyert 3-2-re.

A döntőben találkozott az ELTE-BEAC és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csapata. A mérkőzés első félideje rendkívül akciódús volt, egyik csapat sem tartalékolta az energiákat, de a félidő így is gól nélkül zárult. A második félidő eleje kicsit lassabbnak bizonyult mint korábban, valószínűsíthető, hogy a csapatok fáradtságának tudható be. A mérkőzés végül ugyancsak 0-0-val zárult, így hasonlóan a bronzmeccshez, jöttek a büntetőrúgások. Már rögtön az első büntetőnél a BEAC kapusa hatalmas védéssel előnyhöz juttatta csapatát, amit sikerült is megőrizni a párbaj végéig, így a 2022-es KEK Futsalbajnokságát az ELTE-BEAC csapata nyerte!

Eredmények:

1. Eötvös Loránd Tudományegyetem

2. Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

3. Asterix FC University Team

4. Pázmány Péter Katolikus Egyetem

5. Shörlock-MOGYE

6. Nemzeti Közszolgálati Egyetem

7. Kolozsvári Góbék,
Testnevelési Egyetem

9. NKE-Szeszspanyol,
Eszterházy Károly Katolikus Egyetem,
MAFC-BME,
Semmelweis Egyetem,
Miskolci Egyetem,
Kámikázé Kolozsvár,
Debreceni Egyetem,
Óbudai Egyetem

17. Budapesti Corvinus Egyetem

18. Budapesti Metropolitan Egyetem

19. Selye János Egyetem

20. Flash Team,
Dunaújvárosi Egyetem

Különdíjak

Legjobb kapus: Oswald Dániel

Gólkirály: Szabó Koppány

Legjobb játékos: Szabó Géza

Alumni kupa

Az alumni kupa reggele kicsit gólszegényen indult, több 0-0-ás és 1-0-ás meccset játszottak a csapatok, habár ezt az állítást egy mérkőzés megcáfolja. A Kolozsvári Árnyék ugyanis 10-0-ás győzelmet aratott a Bak-Elit csapata felett a nyolcaddöntőben. Később jöttek a gólok a többi csapatnál is: a Székelykeresztúr FC 6-1-re győzte le a F.R.Ady csapatát, illetve a Sepsi’08 5-0-ra a Sepsi Galaktikot. A Villám Kolozsvár hibátlan mérleggel először jutott be a döntőbe. A Székelyudvarhelyi Góbék csapata viszonylag gólszegény mérkőzésekkel, de másodikként ünnepelhette a döntőbe jutást. A végső összecsapáson a Villám Kolozsvár, megőrizve hibátlan teljesítményét, megnyerte az idei KEK Alumni Kupáját!

Eredmények:

1. Villám Kolozsvár

2. Székelyudvarhelyi Góbék

3. Székelykeresztúr FC

4. Kolozsvári SixtyNine

5. Óbudai Tigrisek,
Kolozsvári Árnyék
Sepsi’08
KTTE

9. Kámikázé Kolozsvár
ELTE-BEAC
YoungBoys
Bak-Elit
Deportivo Malária
Sepsi Galaktik
F.R. Ady
Paksi Halászlé

Különdíjak:

Legjobb kapus: Bálint Lehel

Gólkirály: Váradi Patrik

Legjobb játékos: Hadnagy István

Kosárlabda

A férfiaknál reggel kezdődött a rájátszás, ahol az ELTE csapata jutott először a döntőbe, az Óbudai Egyetemmel játszott rendkívül izgalmas mérkőzés után (45-42). Maros AA csapata magabiztosan kerekedett felül az NKE csapatán, így másodikként bejutva a döntőbe. A végső győzelmet végül az ELTE-BEAC csapata aratta.

A nőknél az utolsó három mérkőzés zajlott le március 5-én, amivel be is állt a végleges eredmény: a Budapesti Corvinus Egyetem nyerte a tornát!

Eredmények:

Női

1. Budapesti Corvinus Egyetem

2. ELTE-BEAC

3. Ludovika-Csata

4. Babes-Bólyai Tudományegyetem

5. BME-MAFC

Férfi

1. ELTE-BEAC

2. Maros AA

3. Óbudai Egyetem

4. Nemzeti Közszolgálati Egyetem

5. MOGYE-Palanyec

6. Szatmárnémedi Ballers

7. Selye János Egyetem

Különdíjak:

Női kosárlabda

Pontkirálynő: Ryan Júlia

MVP: Mudra Viola

Férfi kosárlabda

Pontkirály: Pilinszki Máté

MVP: Szabó Balázs

Röplabda

A röplabdatorna is a rájátszással folytatódott, továbbá elindult a Mix Röplabda, mint KEK újdonság. Az 5. alkalommal megrendezett tornán a nőknél szintén az ELTE bizonyult a legjobbnak, míg a férfiaknál a Szegedi Tudományegyetem. Az újonnan indult mix kategóriában pedig a Budapesti Corvinus Egyetem zsebelte be az első helyezésért járó vándorkupát.

Eredmények:

Női

1. Eötvös Loránd Tudományegyetem

2. Budapesti Corvinus Egyetem

3. Szegedi Tudományegyetem

4. Nemzeti Közszolgálati Egyetem

5. Babes-Bolyai Tudományegyetem

6. Újvidéki Egyetem MTTK

Férfi

1. Szegedi Tudományegyetem

2. Eötvös Loránd Tudományegyetem

3. Budapesti Corvinus Egyetem

4. Óbudai Egyetem

5. Eszterházy Károly Egyetem

6. BGE-Dág

7. Babes-Bolyai Tudományegyetem

8. Western University of Vasile Goldis

9. Ludovika SE-Nemzeti Közszoláglati Egyetem

10. Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Mix

1. Budapesti Corvinus Egyetem – Piros

2. BGE-Dág

3. Budapesti Corvinus Egyetem – Fekete

4. Eötvös Loránd Tudományegyetem

5. Álltaorvostudományi Egyetem

6. Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Különdíjak:

Női röplabda

Pontkirálynő: Rummel Petra

MVP: Bárdos Ida

Férfi röplabda

Pontkirály: Kortyis Dominik

MVP: Pálfy Gellért

Mix röplabda

Pontkirály: Czobor Ádám

MVP: Kabai Dániel

Teqball

Az esemény két nap zajlott, pénteken a párosok mérték össze erejüket,  szombaton egyéni verseny volt. Mind a két versenyszámban magas színvonalú játékot mutattak. Több nagyágyú is megfordult az eseményen: Ilyés Szabolcs és társa Györgydéák Apor világbajnoki ezüstérmes. Janicsek Zsanett aki vegyespárosban Világbajnok, napjaink egyik legjobb nõi játékosa is képviseltette magát. Szombaton egyéni bajnokságban három top 10-es  jatékost is láthatott a KEK teqball eseményen résztvevõk. Györgydéák Apor (2), Katz Balázs(8), Ilyés Szabolcs (9).

Összeségében egy nagyon jó hangulatú, izgalmas torna volt. A magyarságot átfogó teqballosok jelentek meg.

Eredmények:

Egyéni

  1. helyezett: Györgydéák Apor
  2. helyezett: Katz Balázs Attila
  3. helyezett: Csereklye Martin

Páros

  1. Góbék
  2. Phoenix
  3. A3
  4. Semmelweis

Asztalitenisz

Pénteki napon volt az egyéni versenyszám, 25 résztvevővel. 6 csoport volt, ahonnan az első két helyezett felsőházba került, a csoportharmadikok körmérkőzést játszottak, közülük legjobb négy került még felsőházba, ahol egyenes kieséses rendszer volt. Többi játékos alsóházba került, ők is ugyanilyen rendszerben játszották le.

Szombaton a páros versenyszám került megrendezésre, 8 páros nevezővel, körbeveréses rendszerben.

Eredmények:

Egyéni

  1. Medvés Antal
  2. Zsuffa Ádám
  3. Ihász Máté
  4.  Korábián Tamás
  5. Sándor Kinga
  6. Lévai Márió
  7. Kertész Kristóf
  8. Zlotov Viktor
  9. Máté Mihály
  10. Váczi Attila
  11. Nagy Réka
  12. Torma Luca
  13. Kanics Máté
  14. Halász András
  15. Kökény Levente
  16. Gyalus Bence
  17. Szabó Győző
  18. Tóth Renátó
  19. Kurucz Máté
  20. Takács Martin
  21. Vidéki Kristóf
  22. Tóth Ádám
  23. Bozakov Alex
  24. Pál Viola
  25. Bekő Lilla

Páros

  1. Ihász Máté – Zsuffa Ádám
  2. Korábián Tamás – Medvés Antal
  3. Trinh Hoang- Váczi Attila
  4. Nagy Réka – Bakonyi Bertalan
  5. Kanics Máté – Horváth Dóra
  6. Máté Mihály – Szabó Győző
  7. Kurucz Máté – Windisch András
  8. Pál Viola – Retki Botond

Sakk

Szombaton lezajlott a sakkbajnokság a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi kar kollégiumában. A versenyzők amatőr és profi csoportban mérték össze a tudásukat, női és férfi kategóriában.

Eredmények:

Amatőr

Férfi győztes: Czigányi Tamás

Női győztes: Oláh Réka

Profi

Férfi győztes: Grimm Dániel

Női győztes: Haszon Kamilla Sára

Darts

A pénteki nap folyamán megrendezésre került, a KEK első dartsversenye, ahol 8 versenyző küzdött egymással a trófeáért. A hangulat végig vidám és közvetlen volt. A nap további részében, illetve szombaton pedig sok lelkes érdeklődő jött dobálni vagy éppen egy baráti mérkőzést játszani az animátorokkal.

Eredmények:

  1. Petrovics Bálint
  2. Puskás Bendegúz
  3. Uszkay Mátyás
  4. Toros Richárd
  5. Bartucz Péter
  6. Grimm György
  7. Bajári Bálint
  8. Török Soma

Budapest Cowbells

A reggeli KEK Run előtt, valamint az aréna lounge részében a résztvevők találkozhattak Magyarország egyik legsikeresebb amerikai focicsapatával, a Budapest Cowbells stábjával és játékosaival. A játékosok mindenkinek mutattak pár sportágspecifikus mozdulatot, technikát, valamint a játékosok által használt felszerelést is fel lehetett próbálni. Akinek megtetszett a sportág, a csapat szívesen várja a lelkes érdeklődőket toborzójukra Március 20-án 14 órától, a Tichy Lajos Sportcentrumba.

ESEMÉNY

Finálé

A Futsal döntő félidejében a Ludovika SE és ELTE cheerleader csapatai egy látványos bemutatóval kápráztatták el a közönséget egy halftime show keretein belül. A mérkőzés végeztével elkezdődött a díjátadó, ahol Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke mellett közreműködött Dr. Kovács Gábor dandártábornok, az NKE Rendészettudományi Karának dékánja, Rósa Henrik korábbi válogatott labdarúgó, az NKE Campus Igazgatóságának főigazgatója, Juhász Péter, a MEFS főtitkára, Vasák Bertalan, a Budapesti Röplabda Szövetség elnöke, Kaszás Attila, a Viwa Vitaminwater ügyvezetője, Bitera Mónika, az MVM CEEnergy kommunikációs csoportvezetője, továbbá Horváth Bernadett és Böröndy Vivien, a Ludovika Csata kosárlabda csapatának válogatott játékosai.

Köszönjük támogatóinknak, hogy általuk is létrejöhetett az idei eseményünk!

A multisportesemény támogatói a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Ferencvárosi Torna Club, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., MVM CEE Energy, OTP Bank, BÁV Zrt., Rákóczi Szövetség, Romániai Magyar Demokrata Szövetség Communitas alapítvány, a Decathlon, az ELTE Online, a Ludovika-FCSM Csata Kosárlabda, a Magyar Kosárlabda Szövetség, az MLSZ Budapesti Igazgatósága, a Budapesti Röplabda Szövetség, a Magyar Röplabda Szövetség, a Magyar Sakk Szövetség, a Nemzetközi Teqball Szövetség, a Magyar E-sport Szövetség, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája az ELTE és az NKE Hallgatói Önkormányzata, a Budapest Cowbells, a VIWA Vitaminwater, a Trollfoci, a Joma, valamint a MAYER Pincészet voltak.

A KEK Run főtámogatója 2022-ben is az MVM Paksi atomerőmű Zrt. volt, további kiemelt támogatói pedig a Viwa Vitaminwater, valamint a MANNA ABC.

Köszönjük a résztvevőknek is, jövő márciusban találkozunk!

A XIII. KEK eseményén készült fotók elérhetőek a KEK Facebook oldalán!