Bíztató jövőre tekint a HUNESZ és a BEAC együttműködése a KEK kapcsán. Megrendeztük a Kárpát-medencei Egyetem Kupájának első FIFA tornáját!

Nehéz lenne kiemelni csak egy újdonságot a 2022-es KEK-ről, hiszen megannyi egyedülálló újításnak örvendhettek az idei esemény résztvevői. Bizton elmondható, hogy az összes új sportág elérte célját és hozzájárultak a rendezvény sikerességéhez, továbbá a támogatók és szponzorok is jogosan gondolhatják eredményesnek az idei együttműködést. Nincs ez máshogy az e-sport terén sem, ahol egy remek hangulatú FIFA bajnokságot bonyolíthattunk le a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) támogatásával!

2022-ben újdonságként robbant be az e-sport, mint új sportág a KEK-en. A Magyar E-sport Szövetség támogatásának köszönhetően egy exklúzív FIFA bajnoksággal gazdagodott a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának felhozatala, ahol számos egyetemről érkező fiatal mutathatta meg, hogyan bánik a labdával digitális körülmények között.

,,Remekül sikerült a torna, úgy gondolom, ez az esemény egy hosszú távú együttműködés kezdete lehet a BEAC és a HUNESZ között.”

Zöldhegyi Gábor, a HUNESZ Sportszimulációs szakosztályának vezetője

A bajnokság csoportmérkőzésekkel indult, majd egyenes kiesésben lebonyolítottuk a helyosztókat. A torna közben barátias hangulat volt, illetve több néző is csatlakozott a Ludovika Aréna Lounge részében rendezett eseményhez. A bajnokság után bárki szabadon kipróbálhatta magát a FIFA 22 játékban.

A helyezések a következőképp alakultak:

  1. Sándor Ádám
  2. Barna Máté
  3. Czako Zsolt Enokh
  4. Varga Balázs

Ezúton is köszönjük a HUNESZ támogatását, akik nélkül nem jöhetett volna létre az idei E-sport bajnokságunk!