A csapat nem egy emberből áll, szokták mondani, azonban olykor szükségesek az egyéni villanások, hogy a csapat áttörjön akadályokat. Az alábbi cikkben a XIII. KEK különdíjasaival és az egyéni sportágak győzteseivel készült interjúkat olvashatjátok!

Futsal

Szabó Koppány (Asterix FC University Team), a Futsal torna gólkirálya:

,,Először vettem részt ezen a rendezvényen, de csupa pozitív élménnyel gazdagodtam. Egy remekül szervezett torna, minőségi csapatokkal. Én végig nagyon jól éreztem magam, örülök az elért helyezésünknek, amiért gratulálok a csapatomnak, és természetesen a díjamnak is. Az első nap nem úgy alakult eredmények tekintetében, ahogy elterveztük, de a szombati teljesítményünkkel szerintem ezt kellőképpen kompenzáltuk. Összességében nagyon jól telt a két nap, melyet méltóképpen nyugtáztunk.”

Szabó Koppány

Oswald Dániel (ELTE-BEAC), a Futsal torna legjobb kapusa:

,,Az egész tornán nagyon jól érezte magát a csapat is és én is, ami nem meglepő, hiszen az ELTE csapata egy mindenkit befogadó baráti társaság. Számomra a legjobb kapusnak járó díj sokat jelent, de persze ennél fontosabb volt az első hely elérése, amiért a csapatunk összes tagja mindent megtett. A különdíj egy fontos visszajelzés számomra, hogy jól csinálom munkámat, jó úton haladok ahhoz, hogy elérjem céljaimat a futsal sportágában. A versenyre gyakorlatilag egész évben készülünk, a csapat együtt játszott hosszú ideig és nagy része még most is ezt teszi az országos futsal bajnokságokban. Mentálisan már december óta a márciusi KEK-re összpontosítottunk, mindenképpen meg szerettük volna nyerni. A verseny megrendezését köszönjük a szervezőknek, egy szuper tornát hoztak össze jó körülmények között. Örültem annak, hogy minden csapat komolyan vette a versenyt és látszott is mindenkin, hogy nyerni akar. Mind technikailag, mind fizikálisan erősek voltak ellenfeleink, akik ellen néha csak az akaratunk döntötte el a meccseket. Személyesen is meg szeretném köszönni még egyszer a szervezőknek a verseny lebonyolítását!”

Oswald Dániel

Alumni focitorna

Bálint Lehel (Kolozsvári SixtyNine), az Alumni focitorna legjobb kapusa:

,,Először is köszönöm a lehetőséget. Jó érzés volt visszatérni ide a Kek-re, igaz voltunk ősszel is, de akkor még jobban pandémia hatása alatt volt. Nagyon jól éreztük magunk, már most várjuk, hogy jöhessünk újra. Szerintem azt lehet mondani, hogy egy nagyon magas színvonalú bajnokságról beszélhetünk az Alumni esetében, ezt bizonyítja az is, hogy több csapatban is található jelenleg is aktívan futsalozó játékos. Mivel mi már nem egy helyen élünk , így készülés elmaradt, de szerencsére ez ellenére is sikerült helytállni. Elsődlegesen az a fontos, hogy csapatként jó eredmény érjünk el. Persze fontos a különdíj, de ez most főképp azért, mert sok évet jártunk a futsal-ra is, és ott is sikerült ezt a címet megszerezni. Az pedig, hogy itt is sikerült nagy öremet okoz.”

Bálint Lehel

Hadnagy István (Székelyudvarhelyi Góbék), az Alumni focitorna legjobb játékosa:

,,Először is, megragadva az alkalmat, megköszönném a Székelyudvarhelyi Góbéknak, nagyszerű élmény volt ez a torna, öröm volt velük játszani. Úgy gondolom, színvonalas torna kerekedett ki az Alumni kupából, sok-sok szoros meccsel, büntetőpárbajokkal, utolsó perces gólokkal, szerencsére komolyabb sérülések nélkül, rengeteg jó játékossal és emberrel. Nyilván ezért is nagyszerű érzés, illetve megtiszteltetés hogy kiválasztottak a torna legjobb játékosának.Összességében egy kiváló tapasztalatszerzés, remélhetőleg lesz még alkalmunk részt venni ezen a tornán!”

Hadnagy István

Kosárlabda

Szabó Balázs (ELTE-BEAC), a kosárlabdatorna legjobb férfi játékosa:

,,Először is szeretnék köszönetet mondani a szervezőknek, hogy idén is egy színvonalas torna megrendezését biztosították és remek meccseket játszhatunk ezalatt a két nap alatt.  Továbbá hatalmas gratuláció a csapatnak, amely egy olyan hét után érkezett a tornára, ahol 3 nap alatt 2 NB2-es és 1 MEFOB meccsen kellett bizonyítania. A hét fáradalmai az első meccsen mentálisan mutatkoztak rajtunk és nem sikerült nyernünk, de ezután felébredtünk és csapatként kiemelkedően teljesítve sikerült felülmúlnunk riválisainkat és hazavinni a trófeát. A csapat célja a tornagyőzelem mellett a csapategység további elmélyítése volt, ami igencsak sikeres volt hiszen a pályán kívül eltöltött időből sokat profitáltunk és együtt hatalmasat küzdve, példamutató csapatjátékkal sikerült játszanunk. A különdíj elnyerése számomra pedig hatalmas megtiszteltetés hiszen mind a többi csapatban, mind a saját csapatomban akadt több kiemelkedő teljesítmény, személy szerint legalább 5 csapattársam meg tudnám említeni, aki szintén megérdemelte volna ezt a díjat, így ez extra megtiszteltetés. Összeségében egy nagyon sikeres hétvégét zártunk mind csapat szinten, mind egyéni oldalról nézve és hálás vagyok a srácoknak ezért az élményért, valamint a szervezőknek, hogy ezt lehetővé tették.
Hajrá ELTE!!!”

Szabó Balázs

Ryan Júlia (Budapesti Corvinus Egyetem), a kosárlabdatorna pontkirálynője:

,,Köszönjük szépen a gratulációt!
A mi csapatunk (Corvinus) nagyon örült a KEK lehetőségének, izgatottan vártuk a tornát. Az egyetemi bajnokság feszített tempója után teher nélkül, igazi örömkosárlabdát tudtunk játszani a két nap alatt.Kicsit megfogyatkozott kerettel érkeztünk, de a fáradtság nem állhatott az utunkba, mind lelkesen és igazi csapatként küzdöttünk, ami végül meghozta az eredményt. A pontkirálynő címre egyáltalán nem számítottam, de nagy megtiszteltetés számomra. Örülök, hogy a sok belefektetett energia a díj formájában pozitív visszacsatolást nyert.”

Ryan Júlia

Mudra Viola (ELTE-BEAC), a kosárlabdatorna legjobb női játékosa:

,,Nagyon jól éreztem magam a versenyen, rég vettem már részt ilyen jellegű tornán, úgyhogy nagyon örültem a lehetőségnek. Azt gondolom, hogy MVP-nek lenni mindig nagy megtiszteltetés, tehát természetesen büszkeséggel tölt el a különdíj, azonban ebben nem csak én játszottam szerepet, a csapatom is óriásit küzdött, le a kalappal előttük. Készülésünk a versenyre sajnos nem mondható túlságosan összeszedettnek. Mindenkinek van elfoglaltsága bőven a saját klubjában, tehát elég nehéz összehozni az ilyesmit… Ennek ellenére szerintem kihoztuk belőle a legtöbbet. Úgy gondolom, hogy minden csapat méltó ellenfél volt. Küzdöttek, odatették magukat így sikerült színvonalas mérkőzéseket játszanunk. Örülök, hogy nem volt nagyobb sérülés sem, mindig jó így befejezni egy-egy ilyen tornát. A két NKE-csatás lánynak külön köszönjük a beugrást az első mérkőzésünkre, nagy segítségek voltak!”

Mudra Viola
Bal szélen: Mudra Viola

Röplabda

Kortyis Dominik (ELTE), a röplabdatorna pontkirálya:

“Nagyon jól éreztem magam a versenyen, kifejezetten szeretem azt ebben a napban, hogy egy vagy két napra találkozok több játékos ismerősömmel, akik nem Pesten vannak. A különdíj számomra egy visszajelzést ad, hogy jól tettem amit csináltam, egyébiránt azt, hogy meghatározó játékos lehettem a csapatomnak.Sajnos a versenyre nem mondanám, hogy sokat készültünk, hetente egy edzésből tudjuk kihozni a maximumot egy meccs a ráadás. Amint visszakapjuk a termünket több lehetőségünk nyílik több edzésre. A verseny lebonyolításával teljesen elégedettek lehetünk, rendkívül színvonalas mérkőzéseket tudhatunk magunk mögött, komoly párharcokkal, küzdelmekkel és sok nehézséggel kellett megküzdenünk. Csapatokról annyit tudnék mondani, hogy mindegyik képvisel egy jó szintet, de mégis hármat tudnék kiemelni, akikkel vagy extra pontokig kellett mennünk, vagy nagyobb hátrányból kellett vissza lendülnünk a játszmába. Konkrétan ez az ÓE, Corvinus és természetesen a döntőbeli Szegedi “riválisaink”, csak gratulálni tudok nekik a győzelemhez!Remélem sokáig lesz KEK, jövőre a Bajnoki cím visszaszerzése lesz a cél!”

Kortyis Dominik

Pálfi Gellért (SZTE), a röplabdatorna legjobb férfi játékosa:

,,A versenyen mindannyian jól éreztük magunkat, bár a hangulat azért csökkent az esti meccsekre, de azért kitartott még így is.Meglepődtem amikor kimondták a nevemet, egyáltalán nem számítottam rá. Úgy gondolom jól játszottam, hogy megérdemeltem e az MVP-t azt mindenki döntse el magának :D, mindezek ellenére nyilván örülök, hogy én kaptam, el is foglalta méltó helyét a vitrinben. Nálunk a csapat most játszott együtt így először, de azért mindenki ismerte a másik képességeit és játékstílusát.Nem tudtuk mire számítsunk, hogy milyen ellenfelek lesznek, de végül erős volt a mezőny, szerencsére egyik csapat sem emelkedett ki nagyon a mezőnyből így mindenki jókat játszahatott. Remélem jövőre is sikerül, megvédenünk a címet és egy újabb MVP-t is szívesen begyüjtenék.”

Pálfi Gellért

Kabai Dániel (BGE – Dág), a MIX röplabda torna legjobb játékosa:

,,Jól éreztük magunkat, bár a torna végére nagyon elfáradtunk. Sok játéklehetőséget kaptunk, hiszen mind férfi, mind vegyes kategóriában megméretettük magunk, ahol a két nap összesen 10 izgalmas mérkőzést játszottunk. Nagyon örültem, mikor meghallottam a hírt. Megtisztelőnek érzem, hogy rám gondoltak, mint a vegyes kategória MVP játékosa. Nagyszerű csapatmunkát sikerült a két napban mutatnunk, amiért végtelenül hálás vagyok a csapatomnak. Nagyon sokat segített, hogy pozitívan álltunk hozzá a mérkőzésekhez, nem veszekedtünk, nem volt feszültség csapaton belül. Mivel az ország több pontján folytatjuk tanulmányaink, ezért közös edzésekre nem sok időt tudtunk fordítani. Korábban már játszottunk együtt különböző röplabda kupákon, azonban az összeszokás feladata ezúttal a KEK első mérkőzésére hárult. Összességében örülök, hogy sikerült egymásra hangolódnunk és egy csapatként játszani minden mérkőzésen. Idén is színvonalas csapatok gyűltek össze, nagyon jó mérkőzéseket játszottunk. Az ország különböző pontjairól érkeztek a csapatok, izgalmas volt összemérni tudásunk velük. Még egyszer köszönjük a szervezést.”

Kabai Dániel

Sakk

Grimm Dániel, a sakktorna profi férfi győztese:

,,Jól éreztem magam, talán csak úgy lehetett volna teljesebb a “KEK élmény”, ha együtt, egy helyen lett volna rendezve a többi sportággal. A kupák és érmek mellett, értékes és nagyon érdekes sakk könyveket kaptunk nyereményként. Több külföldi versenyen vettem részt az utóbbi hetekben, amik kiváló felkészülésnek bizonyultak erre a bajnokságra. A verseny ideális környezetben, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen került megrendezésre. A verseny színvonalára sem lehetett panasz, profi és amatőr játékosok egyaránt részt vettek a küzdelmekben. Bízom benne, hogy ezzel a versennyel egy sikeres hagyományteremtő sorozat vette kezdetét, és a jövőben is hasonló színvonalon kerül megrendezésre.”

Grimm Dániel

Czigányi Tamás, a sakktorna amatőr férfi győztese:

,,Az eleje nekem kicsit stresszesen indult, mert egy apróbb félrekommunikálás miatt először rossz helyre küldtek a helyszínen, de mindenki kedves és segítőkész volt, szóval megoldódott a probléma. Mire elkezdődtek a játszmák, addigra ezen a kis feszültségen szerencsére sikerült túllépnem, és nagyon jól éreztem magam. Reméltem, hogy jól tudok teljesíteni a versenyen, de arra nem számítottam, hogy ilyen eredményt sikerül elérnem, szóval nagyon örülök neki. Az, hogy ebben a kategóriában sikerült nyernem, további motivációt adott arra, hogy még komolyabban foglalkozzak a sakkozással. A járványhelyzet miatt a versenyt megelőzően jó ideig nem játszottam személyesen, így ez kicsit talán nehezítő tényező volt. Főleg online, a legnagyobb sakkal foglalkozó oldalon játszottam meccseket a felkészülés jegyében; ennek egyrészt az volt az előnye, hogy a világ minden pontjáról összekerültem más játékosokkal, és így sokféle taktikát láthattam, másrészt a portál egyik funkciójának segítségével utólag elemezhettem a játszmáimat, amiből sokat tudtam tanulni. Szerintem jól megszervezték a sakk-részt; tetszett, hogy nem voltak nagy üresjáratok, viszont kapkodni sem kellett. Az ellenfeleim közül senkivel sem találkoztam korábban, de jó volt új arcokat megismerni a sporton belül. Nagyon örülök neki, hogy a sakk is bekerült a KEK sportágai közé. Remélem, a későbbi kupákon is szerepel majd a sakk, és bízom benne, hogy részt tudok majd venni a következő KEK-en is.”

Czigányi Tamás

Oláh Réka, a sakktorna amatőr női győztese:

,,Jó érzés volt magam újra kipróbálni versenyen, régebben voltam már, de azóta eltelt már néhány év. Más élmény élesben játszani, és féltem is előtte tőle, de örülök, hogy elmentem rá, mivel nagyon jó mérkőzésekkel lettem gazdagabb és még pluszba érmet is tudtam szerezni. Ezenkívül véleményem szerint a versenyhelyzetekből sokat tud tanulni az ember, többet, mint a hétköznapokban. Az ilyen szituációk jó lehetőségek arra, hogy új ismeretségeket kössünk és kilépjünk a komfortzónánkból.”

Oláh Réka

Darts

Petrovics Bálint, a dartsbajnokság győztese:

,,Köszönöm a gratulációt! Nagyon jól éreztem magam,  az egész rendezvény színvonalas volt. Nekem kimondottan az tetszett, hogy minden versenyszám egy helyen volt megrendezve, amikor épp nem játszottam tudtam menni nézni a többi sportág eseményeit. A darts is remek volt igaz kicsit kevesen voltunk. Én mivel egyesületben is játszom már 7 éve  nagy előnyből indultam a többiekkel szemben. Sok versenyen részt vettem a legtöbbeknek ez volt az 1. megmérettetésük. A szervezők közül egy srácot ismertem, aki régebben dartsozott egyesületi szinten és meg is ismertük egymást egyszerre a többieken látszott, hogy ők úgymond “kezdők” és később ki is derült, mert hamar beszélgetésbe kezdtünk, hogy ki hogyan ismerkedett meg a darts sporttal, de le a kalappal előttük, ugyanis nagyon jól játszottak.  Az hogy először lett meghirdetve így természetesen felértékeli a győzelmet szóval nagyon örülök neki hogy sikerült.  Készülni kimondottan nem készültem, a versenyre, talán annyi, hogy pár olyan meccset játszottam amit nem duplával hanem sima kiszállóval kellett megoldani.  Bízom benne lesz jövőre is darts verseny, ha időm engedi szívesen fogok menni. 
Köszönöm a lehetőséget, hajrá KEK!”

Petrovics Bálint

Gratulálunk minden különdíjasnak és egyéni győztesnek!