Március 2-4. között 14. alkalommal rendezi meg az ELTE sportegyesülete, a BEAC és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját. Az eseményen 8 sportágban, 3 napon keresztül, közel 1500 egyetemista sportol együtt Budapesten. A tornán anyaországi és határon túli egyetemek sportolói mérik össze erejüket futsalban, kosárlabdában, röplabdában, alumni fociban, asztaliteniszben, nagypályás labdarúgásban, sakkban és dartsban, s idén már harmadik alkalommal egészül ki a multisport esemény egy futóversennyel.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatásával, a III. KEK Run 2023. március 4-én rajtol el a Ludovika Campuson. A verseny kezdő futóknak is kiváló lehetőséget biztosít, hogy megmérettessék magukat, hiszen akik most vágnak bele a futásba, ők az 1,1 km-es távon tudják kipróbálni magukat. Akik egy picit hosszabb távot választanának, ők az 5,5 km-es és a 10 km-es távra tudnak nevezni. Ezenkívül a 10 km-es távot akár váltóban is lehetőségük lesz a sportolni vágyóknak teljesíteni.

Az ELTE a KEK kiemelt támogatója, így az Egyetem kiválóságai is népszerűsítik a márciusi eseményt: az ELTE BTK hallgatója, az ELTE Sport Arca, olimpiai bronzérmes gyorskorcsolyázó, Jászapáti Petra, az ELTE ÁJK hallgatója, paralimpiai-, világ- és hatszoros Európa-bajnok úszó, Pap Bianka, valamint az ELTE futónagykövete, Csere Gáspár, a BEAC olimpikonja, sokszoros országos bajnok maratoni futó is magára öltötte a futóverseny pólóját. A rendezvény védnökei Prof. Dr. Borhy László, az ELTE rektora, valamint Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja.

Pap Bianka, Csere Gáspár és Jászapáti Petra az ELTE élsportolói

Pap Bianka kiemelte, hogy azért is tartja jó kezdeményezésnek a KEK Run-t, mert mindenki megtalálja a magának való távot. Akár kezdő futó, akár haladó, jól fogja érezni magát.

Pap Bianka, az ELTE ÁJK hallgatója, paralimpiai-, világ- és hatszoros Európa-bajnok úszó

Csere Gáspár elárulta, hogy a szezonra való felkészülése folyamatos, reméli a KEK-re is a pillanatnyi csúcsformájában érkezik. A részvétele azonban inkább szimbolikus lesz, a lényeg, hogy ő is átélhesse ennek a nagyszerű BEAC-os rendezésű futóversenynek a hangulatát.

Csere Gáspár, a BEAC olimpikonja, sokszoros országos bajnok, maratoni futó

Jászapáti Petra szerint “remek lehetőség a tavaszt futással indítani, amely később akár a rendszeres testmozgásra is ösztönözhet.” Gyertek Ti is a KEK Run futóversenyre!”

Jászapáti Petra, az ELTE Sport Arca, olimpiai bronzérmes gyorskorcsolyázó

Szalay Krisztián, az ELTE sportért felelős rektori biztosa szerint „ahhoz, hogy nekilássunk futni, soha nincs rossz alkalom! Miért ne kezdhetnénk el éppen az Egyetemünk egyik kiemelt futóversenyén, a KEK Run-on?”

Simon Gábor, Radványi Alexandra, Pap Bianka, Csere Gáspár, Jászapáti Petra és Szalay Krisztián

A futóverseny és a KEK is kiegészül egy jótékonysági gyűjtéssel. 2023-ben a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum magyar diákjai számára gyűjt adományokat a KEK szervezői csapata.

Március 1-ig kedvezményes nevezésre van lehetőség a rendezvény honlapján: https://kekbudapest.hu/futas-nevezes/