2024 tavaszán visszatér az egyetemisták méltán kedvelt sportrendezvénye, a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája. 2024. február 29. és március 2. közt jön a XV. KEK! Már-már szinte menetrendszerűen indul a tavaszi félév az ELTE sportegyesülete, a BEAC, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem társszervezésében a határok nélküli sportrendezvénnyel, ahol hazai és külhoni egyetemista sportolóink mérhetik össze tudásukat. Idén azonban jubileumhoz érkezett az esemény: a XV. KEK immáron a “kerek” szám jóvoltából 15 sportágra bővül: futsal, alumni foci, nagypályás labdarúgás, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz, sakk, darts, futás, tájfutás, vízilabda, e-sport, cheerleading, polefitness és tánc.

Simon Gábor, a KEK főszervezője elárulta, hogy az idei rendezvényen “első alkalommal mutatkozik majd be a vízilabda, mégpedig a Magyar Vízilabda Szövetség támogatásával, együttműködésében a BEAC vízilabda szakosztályának szervezésében. Emellett a szombati napon a 4. KEK Run – 1100 m-es futópályáján kőröző – több száz futójával fog benépesülni az Orczy-park, de mellettük fel fognak tűnni a tájfutó verseny résztvevői is. A 15. KEK idén is lehetőséget nyújt a már nem egyetemista korú labdarúgóknak, és megrendezésre kerül a KEK öregdiák kispályás labdarúgó bajnoksága is, illetve a hagyományos sportágak mellett lesz, a korábbi években már bemutatkozó e-sport is. És ha ez még nem volna elég, akkor sportági bemutatók is lesznek: a 2023-as floridai cheerleading VB sikercsapatát, és az ELTE rúdsport szakosztályának sportolóit is láthatják majd a kilátogatók.

A legtöbb csapatsportágra nevezni a kekbudapest.hu oldalon lehetséges.

Az alábbi sportágakkal kapcsolatban további információ a sportági vezetőknél érhető el:

 

KEK Run

A klasszikussá vált csapat- és egyéni sportágak mellett az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatásával ismét megrendezésre kerül a KEK Run, melyet az idei évben immáron negyedjére futhatnak le az amatőr- és hivatásos futók, illetve a sportszerető közösség. A futóverseny március 2-án az Orczy Parkban kerül megrendezésre, ahol immáron 1,1 km, 5,5 km, 10 km, valamint 15 km-en lehet rajthoz állni egyéni vagy páros formációban. A futóversenyre IDE kattintva tudtok nevezni!

 

Jótékonyság

Az egyes tornák minden évben jótékonysági programokkal egészülnek ki. A közös, nemes cél érdekében idén is összefogunk a résztvevő csapatokkal, támogatókkal és a leginkább rászoruló, nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket segítjük. 2024-ben ismét a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum magyar diákjai számára gyűjt adományokat a KEK szervezői csapata. 

Támogatóink

A XV. KEK támogatói az Országgyűlés Hivatala, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., az MVM CEEnergy Zrt., a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., az OTP Bank Nyrt., a MEFS, a BÁV Zrt., a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Ferencvárosi Torna Club, az MLSZ Budapesti Igazgatósága, a Budapesti Röplabda Szövetség, az Országos Minifutball Szövetség, a Magyar Sakkszövetség, a Magyar Darts Szövetség, a Decathlon, a VIWA Vitaminwater, a Rákóczi Szövetség, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft., a HÖOK, az EFOTT, a Joma, az ELTE HÖK, a Manna ABC, a Mayer Pincészet és az ELTE Online.

Védnökök

A KEK fővédnöke Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, míg védnökei dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a MEFS elnöke, Prof. Dr. Borhy László, az ELTE rektora, Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja, valamint Dr. Deli Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora. 2020 nyarán a Ferencvárosi Torna Club csatlakozott a KEK-hez, mint a rendezvény kizárólagos sportszakmai partnere.

Részletekért kövessétek közösségi oldalainkat!

https://www.facebook.com/kekbudapest
https://www.instagram.com/kekbudapest/