Szeretettel meghívjuk a sajtó mélyen tisztelt képviselőit február 27-én, kedden tartott sajtóreggelinkre, ahol bemutatjuk, mi várható a jubileumi XV. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján (KEK).

Melyik az a hazai sportesemény, amelyen megközelítőleg 1500 egyetemista 15 sportágban méri össze a tudását három napon át március első hétvégéjén? Ez a KEK! Az ELTE, sportegyesülete a BEAC, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem társszervezésében 2024. február 29. és március 2. között rendezi a jubileumi XV. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját.

15 évvel ezelőtt a BEAC különleges vállalkozásba fogott: az Erdélyi Labdarúgó Diákkupa mintájára életre hívott egy olyan sportrendezvényt, ahol a Kárpát-medencei Egyetemek magyar diákjai találkozhatnak, versenyezhetnek egymással. Az esemény egyre növekvő népszerűséget vívott ki magának, évről évre, több különböző helyszínen is megrendezték. 2023-ban másfélezer egyetemista vett részt a KEK-en, ez ma Magyarország legnagyobb, határokon átívelő egyetemi sporteseménye, amely sorra vonzotta a támogatókat. Köztük van a Ferencvárosi Torna Club, a BGA Zrt., a HM Sportállamtitkárság, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., az OTP Bank Nyrt. és az MLSZ Budapesti Igazgatósága.

Idén a 14 eddigi sportág (futsal, alumni foci, nagypályás labdarúgás, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz, sakk, darts, futás, tájfutás, e-sport, cheerleading, polefitness és tánc) mellett bemutatkozik a vízilabda is.

A jubileumi KEK programjairól, az esemény múltjáról, jelenéről és jövőjéről, az egyetemi sport szerepéről sajtóreggelin beszélgetünk, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt, és természetesen a sajtó munkatársait.

Az eseményen jelen lesz

  • a rendező egyetemek képviseletében Dr. Deli Gergely, az NKE rektora
  • a világbajnoki bronzérmes gátfutó, Baji Balázs, aki jelenleg a Nemzeti Sportügynökség
    vezérigazgató-helyettese
    továbbá
  • a világbajnok Gór-Nagy Miklós, a Magyar Vízilabda Szövetség szakmai vezetője.

Időpont: 2024. február 27., kedd 9.30
Helyszín: NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM, JOHN LUKÁCS TÁRSALGÓ

Pontos cím: NKE Ludovika Szárnyépület, bejárat a 1083 Budapest, Ludovika tér felől.

A sajtó meghívott képviselőit büféreggelivel, pogácsával, szendvicsekkel, kávéval és üdítővel várjuk.

Regisztráció: kommunikacio@beac.elte.hu

Üdvözlettel,
BEAC Sajtó