Február 29. és március 2. között 15. alkalommal rendezi meg a BEAC a Nemzeti Közszolgálati Egyetem társzervezésében a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK). Az eseményen – amely a 2022-es Év Sportolója Gálán a 3. helyen végzett az Év Szabadidősport eseménye kategóriában – 15 sportágban, 3 napon keresztül, közel 2000 egyetemista sportol együtt Budapesten. Immáron pedig nem is kell tovább várni, hiszen a mai este során megkezdődik, amire hetek óta annyian vártok – jön a XV. KEK! Ezúton minden résztvevőt, sportbarátot és érdeklődőt szeretettel meghívunk a 02.29-én, csütörtökön tartandó ünnepi megnyitóra.

A megnyitó helyszíne: Nemzeti Közszolgálati Egyetem – Nagyvárad téri új oktatási épület – Aula (1083 Budapest, Üllői út 82.)
A megnyitó időpontja: 2024. február 29. csütörtök, 19:00 (érkezés 18:00-tól)

Az este résztvevői:

  • Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a KEK fővédnöke
  • Dr. Sáfár Sándor, a Nemzeti Sportügynökség, Kiemelt Sportakadémiák és Sportszervezetek Igazgatóságának igazgatója
  • Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke
  • Becsei András, az OTP Bank Retail Divízió vezérigazgató-helyettese
  • Eszterhai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke

Az est házigazdája: Simon Gábor, a rendező BEAC igazgatója, a KEK alapítója.

A hivatalos megnyitót követően kerül sor a sportágak párharcainak sorsolására, amelyet az érintettek és az érdeklődők már egy pohár finom borral a kézben hallgathatnak majd, hiszen a Mayer Borászat egy remek borkóstolóval készül az egybegyűlteknek az eseményre!

A KEK lehetőséget ad arra, hogy a Kárpát-medencében tanuló felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással. A tornán anyaországi és határon túli egyetemek sportolói mérik össze erejüket futsalban, kosárlabdában, röplabdában, kispályás labdarúgásban, asztaliteniszben, nagypályás labdarúgásban, sakkban, dartsban, e-sportban és az újonnan debütáló vízilabdában. Idén az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatásával immár negyedik alkalommal egészül ki a multisport esemény a KEK Run futóversennyel, ahova nem csak egyetemistákat várnak!

Jótékonyság

Az egyes tornák minden évben jótékonysági programokkal egészülnek ki. A közös, nemes cél érdekében idén is összefogunk a résztvevő csapatokkal, támogatókkal és a leginkább rászoruló, nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket segítjük. 2024-ben a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum magyar diákjai számára gyűjt adományokat a KEK szervezői csapata.

A jótékonysági programot az alábbi linken tudjátok támogatni: KEK Jótékonyság.

Várunk mindenkit sok szeretettel, este találkozunk!