A tavalyi nagy sikernek és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-nek köszönhetően idén negyedik alkalommal került megrendezésre a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának keretén belül a KEK Run futóverseny.

Az eseményre több mint 450 online nevezés érkezett be, és az esős idő ellenére végül közel 500-an álltak rajthoz! Velünk futott többek között Marosi Ádám, olimpiai bronzérmes, többszörös világbajnok öttusázó, Dr. Christián László, az NKE oktatási rektorhelyettese, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Becsei András, az OTP Bank Retail Divíziójának vezérigazgató-helyettese, Szalay Krisztián, az ELTE sportügyek rektori biztosa, Juhász Péter, a MEFS főtitkára, , Gór-Nagy Miklós világbajnok vízilabdázó, az MVLSZ Sportszakmai Bizottságának elnöke, Herczeg Lilla, a Decathlon Magyarország kommunikációs igazgatója.

Az 1,1 km-es távon a nőknél Nagy Petra, a férfiaknál, Békési Gergő győzedelmeskedett! Soós Barnabás 00:17:01-es idővel és új pályacsúccsal ért fel a dobogó legfelső fokára 5,5 km-en, ahol a női sportolók közül Dr. Janositz Réka futotta a legjobb időt. A 10 km-es táv abszolút győztesei Gonda Levente és Nagy Juli voltak. Az újonnan bevezetett 15 km-es táv szintén óriási népszerűségnek örvendett, Marosi Ádám, olimpiai bronzérmes öttusázó 00:54:25-ös idővel aratott győzelmet, Tüttő Júlia pedig 00:58:10-es idővel nyerte meg a viadalt.

A Ludovika Cheerleading sportolóinak buzdítása, és DJ Fitness zenéi fergeteges hangulatot varázsoltak a közel 500 futó részvételével zajló versenyre. A résztvevőknek a Decathlon jóvoltából lehetősége nyílt tesztelni a Kalenji legújabb futócipőit, valamint az EFOTT kabalájával is egész nap fotózkodhattak a résztvevők! A 15 km-es táv eredményhirdetése előtt az ELTE-BEAC Hip-hop csapata tartott bemutatót!

Radványi Alexandra, a verseny főszervezője kiemelte, hogy „évről évre nagyobb résztvevői igényeket kell kiszolgálnunk, ami azt bizonyítja, hogy a KEK Run az elmúlt négy évben meghatározó futóversennyé vált! Szeretnék köszönetet mondani, Heffner Hédinek, Kiss Áronnak, Nagy Julinak, és Thuróczy Bertalannak, akik amellett, hogy részt vettek a mai futáson, a KEK Run arcaiként segítették az esemény népszerűsítését!

Köszönjük a támogatást és a felajánlásokat, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-nek, az OTP Banknak, a Decathlonnak, a VIWA Vitaminwaternek, az EFOTT-nak, Thuróczy Bertalannak, a Fornettinek, valamint Mayer Antalnak, a KEK borászának!

Minden további eredmény elérhető a https://kekrun.kekbudapest.hu/eredmenyek oldalon.