Képtelenség unatkozni a pénteken rajtoló V. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján! A rendezvény szervezői a betétprogramok tekintetében már eddig is igyekeztek a nagyérdemű kedvében járni: pénteken az Antall József Tudásközpont emberei ergométerekkel felszerelkezve települnek ki a BEAC Sportcsarnokba, míg szombaton a a döntőt megelőzően az I. Cheer MEFOB látványos produkcióit élvezhetitek a pálya mellől. A szórakoztatásnak azonban itt még közel sincs vége: rúgj te is labdába a KEK-en az egyedülálló biliárdfoci keretein belül! A labdarúgás és a biliárd elemeit ötvöző sportág kortól és nemtől függetlenül remek szórakozási lehetőségi biztosít.

Na, de mi is az a Biliárdfoci? Ez az újkeletű  játék a biliárd szabályaira alapoz azzal a különbséggel, hogy a dákó helyett csak a lábadat vagy a fejedet használhatod. Nem kell profi szinten fociznod vagy biliárdoznod, a hangsúlyt a kikapcsolódásra helyezzük!

A játékosok két csapatot alkotnak: együttesenként egyszerre legalább 1-1, legfeljebb 7-7 fő játszik. A játékidő alatt a gárdák tagjai és a szurkolók az asztal mellett állnak, és nem zavarják azt a játékost, aki fönn van. A kezdő pozícióban a fehér labdával kell a háromszögben felállított színes labdákat eltalálni. Ezzel a rúgással dől el, hogy melyik lesz a csíkos, illetve melyik a teli csapat. Ezek után a biliárd szabályainak megfelelően a fehér labdával kell a csapatok játékosainak a saját labdáit eltüntetni. Az lesz a nyertes, aki a saját labdái után a leghamarabb “elteszi” a fekete labdát. Ha a fehér labda lepattan az asztalról, vagy beleesik valamelyik lyukba, akkor a másik csapat játékosa kétszer lőhet. A fehér labdát ilyenkor a kezdő pozícióból indítjuk! A játékidő hozzávetőlegesen 20-30 perc.

Asztalra fel és kezdődhet a játék!

További információk elérhetőek a Biliárdfoci Facebook-oldalán!