Emlékezetesre sikerült az V. Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának “rajtja”: az MLSZ-ben a labdarúgás népszerűsítésével megbízott Nyilasi Tibor beszéde nyitotta meg a versenysorozat pesti állomásának küzdelmeit az ELTE Bölcsészettudományi Karának dékáni tanácstermében. A csapatvezetők láthatóan nagy érdeklődéssel fogadták, már-már “itták” ferencvárosi legenda szavait, aki aktív játékos pályafutásából szép emlékeket őriz a KEK-ről – igaz, azt a sorozatot Kupagyőztesek Európa Kupájának hívták. Fővédnöki szerepvállalása nem csupán a két sorozat névhasonlóságából fakad:

Jó érzéssel tölt el, hogy a határon inneni és túli magyar ifjak a sport, azon belül is ezen torna által találkozhatnak egymással, ezzel is erősítve magyarságunkat. Hangsúlyosnak tartom azt is, hogy az úgynevezett egyetemi korosztály a tanulás mellett rendszeres mozgással tartja karban egészségét, hiszen ők jelentik a jelent és a jövőt.” – mondta honi labdarúgásunk ikonikus alakja, aki létfontosságúnak tartja, hogy egyre több egyesületnél ismerik fel a sportágban rejlő potenciálokat.

A Múzeum körúti fogadáson köszöntőt mondott még a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elnöke, prof. dr. Kiss Ádám és az ELTE BTK dékánja, Dezső Tamás is.

A beszédek után a várva várt sorsolás pillanatai és izgalmai következtek. Honlapunkon a KEK 2014 menüpont alatt a Sorsolás almenüben tekinthető meg, ki milyen csoportbeli ellenfelet húztak ki a főszervezők.