2014 után immáron második alkalommal rendezték meg a Tusványosi Finálé (TuFi) névre hallgató futsal döntőt Tusnádfürdőn. A 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) keretein belül rendezett tornán a legjobb kárpát-medencei egyetemi csapatok vettek részt. A torna szervezői, valamint a résztvevő csapatok a januárban elhunyt Buzánszky Jenőre, a 2014-es torna fővédnökére emlékeztek. Klasszisunk iránta érzett határtalan tiszteletből az idei bajnokság hivatalos neve: In Memoriam Buzánszky Jenő II. Tusványosi Finálé.

Kiélezett végjátékban, 3-2-re a Székelyudvarhely FC ’96 csapata nyerte meg az második TuFi-t, akik a döntőben a marosvásárhelyi orvosi egyetem, F.R. Ady névre hallgató csapatát múlták felül. Harmadik helyen az ELTE-BEAC csapata zárt, megelőzve a székelyudvarhelyi Góbékat.

A július 25-én megrendezett futsal tornára hat csapat kapott meghívást. „Vedd fel a bajnokok ritmusát” a torna jelmondata a résztvevőkre utal, akik a 2014/2015-ös évben rendezett csíkszeredai, székelyudvarhelyi, budapesti és révkomáromi tornákon legjobban teljesítő egyetemi csapatok: Székelyudvarhelyről, Kolozsvárról, Marosvásárhelyről, Sepsiszentgyörgyről és Budapestről.

A szervezők célja, hogy a kárpát-medencei egyetemek számára szervezett torna ne csupán egy sportesemény legyen, hanem a Kárpát-medencei ifjúság összefogásának jelképe is. Szöllősi György, a Puskás Intézet igazgatója a rendezvény fővédnökeként az esemény díjátadóján külön kiemelte: “Buzánszky Jenő mindig fontosnak érezte az összmagyarság sorsának alakulását és örömmel járt a Tusványosi Nyári Szabadegyetemre. Köszöntőjében beszélt arról, hogy az egyetemi sport fejlesztése kiemelten fontos a magyar labdarúgás fejlődésében.

A legjobbaknak járó díjakat Szöllősi György és Scheuer Gyula, az ELTE kancellára adták át.

A torna előtt került átadásra budapesti Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján összegyűjtött, több mint 500 ezer forint értékű sportfelszerelés, melyet idén a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központ gyermekei számára ajánlottak fel a torna szervezői, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club. Továbbá a TuFi szervezői és a résztvevő csapatok futball labdákkal segítették  a különböző székely falvak iskoláit.