2010 több szempontból is jelentős dátum a hazai futsal élet szempontjából. Magyarország Európa-bajnokságot rendezhetett, és az első KEK is ekkor került megrendezésre. Emellett a KEK és az MLSZ együttműködése is ekkor vette kezdetét, mivel a budapesti Papp László Sportarénában megrendezett kontinensviadalon ELTE-s önkéntesek segédkeztek, akikkel a szervezők, köztük az MLSZ is maximálisan elégedett volt.

Az együttműködés azóta is folyamatos, volt már a KEK fővédnöke Csányi Sándor MLSZ elnök, Dunai Antal és Nyilasi Tibor is, de a válogatott mérkőzésein is rendre az ELTE önkéntesei egészítik ki a szövetség munkáját. Az sem mellékes, hogy az MLSZ Budapesti Igazgatósága és a lelkes budapesti egyetemi diákok, valamint a Magyar Egyetemek–Főiskolák Sportszövetsége (MEFS) kezdeményezésére indult útjára a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, amely egyre nagyobb teret hódít magának.

Örömmel jelentjük, hogy a KEK kiemelt támogatói közül idén sem hiányozhat a Lovász Tamás igazgató által vezetett BLSZ, a szövetségnek köszönhetően a magyar élvonalbeli futsal bajnokságok meccsein edződő bírók fújják majd a sípot a KEK mérkőzésein – remélhetőleg a csapatok közmegelégedésére. A játékvezetésen kívül a BLSZ biztosítja a torna díjazását is. A dobogós helyen végző együttesek számára kupával és érmekkel, míg a legjobb játékos, a gólkirály és a torna legjobb kapusa számára egy-egy különdíjjal készül a szövetség.