A HÖOK tavaly, idén és jövőre is teljes mellszélességgel áll a KEK mellett, ezt Gulyás Tibor árulta el nekünk, mikor pár kérdésig őt is megszólaltattuk a rendezvény kapcsán.

– Miben látod egy ilyen, határokon átnyúló rendezvény vonzerejét, erősségét?

Részben a kérdésben a válasz, hiszen a rendezvény igazán nagy presztízse Kárpát-medencei jellege. Nagy dolog egy összmagyar tornán mérkőzni és részt venni.

– A HÖOK tavaly kiemelten foglalkozott a KEK-kel (helyszínt biztosított a megnyitóra, EFOTT jegyek), idén is ennyire elkötelezettek vagytok a rendezvény mellett?

Tavaly, idén és jövőre is teljes mellszélességgel a rendezvény mellett leszünk.

– Te személy szerint sportoltál az egyetem alatt, esetleg jelenleg is, bármilyen szinten? Figyelemmel kíséred a honi/külföldi sportéletet?

Egyetem alatt főleg futsaloztam és már akkor nagy híre volt ennek a rendezvénynek, Pécsett, ha jól emlékszem előválogató és külön felkészülés is megelőzte a tornára készülést. Most azon vagyok, hogy rendszeressé váljon az életemben az aikido, de azért igyekszem néha kollégákkal, barátokkal focizni is egyet.

Amennyire tudom, igen. Ha sportolni nem is tudok olyan intenzitással, mint szeretnék; legalább a sportélet terén igyekszem magam frissen tartani.

– Szerinted milyen szerepet tölt be jelenleg a sport az egyetemisták életében? Milyen napirenden lévő, új projektek vannak a MEFS-el közösen, ami széles körben érinti a magyar hallgatókat​?

Azt látom, hogy jobb helyen van a hallgatók életében, mint amikor a szervezetek együttműködésben a munkájukat megkezdték, de a kérdésre nagyon nehéz válaszolni, mert látjuk a számokat az ifjúságkutatásban, hogy van teendő; és látom érdekképviseleti oldalról is a feladatokat, hogy milyen teendőink vannak, hogy a feltételek adottak legyenek arra, hogy a sportolás megfelelő helyen legyen. Az elkövetkezendő napok, hetek legfontosabb feladata, hogy a diákkedvezményeken keresztül megfelelően jelenjen meg a sport.