A KEK-en hagyományosan megválasztjuk az egyetemi és az Alumni-kupa legjobb kapusait, ez idén sem volt másképp. A hallgatói torna legjobb hálóőrének a döntőbe jutó Góbék kapusa, Bálint Lehel bizonyult, míg az Alumni legjobbja Vesa Christian lett. Nekik tettünk fel pár kérdést.

  • Tavaly a legjobb négy közé jutottatok, idén már a döntőben szerepeltetek, ráadásul 2016-ban is a legjobb kapusnak választottak. Mi volt a előzetes célkitűzés?
  • A tavalyi eredmény után a kitűzött cél az első 4-be kerülés volt. Mivel erősebb kerettel érkeztünk, mint tavaly reménykedtünk, hogy ezt a célt el is érhetjük. Számunkra eléggé nehéz felvenni a versenyt a magyarországi csapatokkal, mivel mi egész évben 5+1-es felállásban játszunk. Szerencsére tartani tudtuk a lépést másokkal, és a döntőig tudtunk menetelni, igaz ott már kissé nagy falatnak bizonyult az Óbudai Egyetem. Ezúton is szeretnék gratulálni nekik, megérdemelten nyerték meg a tornát. Nagy elismerés, hogy legjobb kapusnak választottak a tornán, nem gondoltam volna, hogy a tavalyihoz hasonlóan ismét megkaphatom ezt a címet. De ehhez nagy szükség volt a csapattársaimra is, kiválóan védekeztek a fiúk.
  • A kapusoké az egyik leghálátlanabb szerep, egy hibán a mérkőzés mehet el, és mindenki csak arra fog emlékezni. Te hogy kerültél a kapuba, és mi tartott ott a nagy teher ellenére is?
  • Elég rég volt az amikor én bekerültem a kapuba, ha jól emlékszem, az edző mindenkit kipróbált, hogy ki legyen a kapus.Végül rám esett a választás és azóta ott is ragadtam. Igaz nagy a teher, és egy hiba végzetes is lehet, de próbálok megbírkózni ezzel.
  • Rengeteg bravúrod volt a tornán, melyiket tartod a legnagyobb védésnek ezek közül?
  • Nehéz lenne most egyet kiválasztanom a védéseim közül. De talán a legfontosabb védéseknek azokat találom, amelyek a büntetőpárbajok alatt voltak. Amit talán a kedvencemnek mondhatok, az az utolsó büntető hárítása, amellyel bejutottunk a döntőbe.
  • Igazi KEK veteránok vagytok, mi a legvonzóbb a tornában számotokra?
  • Én személy szerint 2. alkalommal voltam a KEK-en, de olyan játékos is volt a csapatban akinek ez már az 5. tornája volt itt. Nagyon szeretünk a KEK-re jönni, ahogy vége a tornának, már várjuk, hogy jövőre ismét jöhessünk. Nagyon színvonalas a torna, sok jó
    csapattal mérkőzhetünk meg. A szervezés kiváló, nagyon jó és barátságos körülményeket teremtenek, nagy gratuláció jár az összes szervezőnek.

Az Alumni legjobbja Vesa Christian lett, nézzük az ő értékelését:

  • Rengeteg bravúrod volt a tornán, melyiket tartod a legnagyobb védésnek ezek közül?
  • Én nem nevezném bravúroknak, úgy vélem, hogy ez jön a “szerepemmel” a csapatban. A legnagyobb védések szerintem az 1-0-ás győzelemnél voltak a Zsuga ellen.
  • A kapusoké az egyik leghálátlanabb szerep, egy hibán a mérkőzés mehet el, és mindenki csak arra fog emlékezni. Te hogy kerültél a kapuba, és mi tartott ott a nagy teher ellenére is?
  • Teljesenen egyet értek, ezt én is így vettem észre…. nagyon nagy felelősséggel jár a kapus szerep, és lehetsz 89 percen keresztül a hős, de mind hiába, ha az utolsó percben hibázol. Ezen még én is sokszor meglepődök, hogy mégis miért lettem kapus. Amúgy ez a családban előfordult már, édesapám is kapuskodott fiatal korában. De nem ez a fő indokom, hanem, hogy mikor 7 éves voltam, csatárt játszottam, de nagyon gyengén teljesítettem, és így a volt edzőm a kapuba tett. Öt kapusból én voltam a legkisebb és a legfiatalabb is, és arra törekdetem, hogy én legyek az elsőszámú hálóőr.  A sport megtanított, hogy ne adjam fel, ezért is szeretem a kihívásokat, és a kapuskodásra is egy nagy kihívásként tekintek.
  • Igazi KEK veteránok vagytok, mi a legvonzóbb a tornában számotokra?
  • A legvonzóbb a tornában számomra a hangulat. Sok csapat, verseny a bajnok címért, intenzív mozgás, sok mérkőzés, kevés szünet, folyamatos megerőltetés és sportszerűség. A pályán mindent beleadnak a játékosok, de utána mindenki barát!
  • Kit tartasz ma a legjobb kapusnak, és neked személy szerint ki a kedvenced?
  • Legjobb kapus szerintem Manuel Neuer, es ő az akit a legtöbbre tartok,ő a modern foci jövője!