Pázmány vs. SZIE

Több okból is nehéz helyzetben volt a Pázmány és a Szent István csapata, hiszen egyrészt nehéz csoportba kerültek, másrészt pedig a nem túl kedvező reggel nyolc órás kezdést is sikerült túlvészelniük. A vezetést sikerült a SZIE-nek megszereznie 4. percben (Magyar Zsolt), közvetlen ezután duplázhattak volna, de nagy bravúrral hárítani tudtak a pázmányosok. Ehelyett azonban pár perccel később ismét a Szent István talált hálóba ezzel megduplázva előnyüket (2:0). Két perccel az első félidő vége előtt volt egy ígéretes átlövése még a pázmányosoknak, de gól ebből sem született. Ehelyett ismét a Szent István bosszult meg egy kapushibát, amikor a kipattanót a kapuba pofozta Kovalovszki Lajos. Így a félidőre 3:0-ás állásnál került sor.A fordulást követően tovább növelte előnyét a a fehérben játszó Szent István, Kovács Bence révén, egy gyönyörű ziccert értékesítettek (4:0). Ezt követően kissé hitevesztett lett a Pázmány csapata. Továbbra sem ők diktálták a mérkőzés ritmusát és egyre gyakrabban lehetett koncentrációs figyelmetlenségekből adódó hibákat felfedezni. Három perccel a vége előtt, lehetőséghez jutottak a kékek, de nem tudtak élni vele. Az állás végül már nem változott, 4:0-ra nyert a SZIE.

Góbék vs. ELTE

A feszes menetrendnek megfelelően 8:30-kor kezdetét vette a Góbék vs. ELTE mérkőzés. A hazaiak fehérben, a vendégek égszínkékben vonultak fel a pályára. Az első nagy helyzet a Góbék előtt adódott, amikor egy remek kiugratást követően a kapusba lőtték a labdát. Ezt követően nagyrészt a mezőnyben folyt a játék, majd a hazaiak veszélyeztettek több ízben is, de gólig nem jutottak. Szini László törte meg a gólcsendet közvetlen az első félidő vége előtt, fél méterről pöttyintett a kapuba, így 1:0-ás állással térhettek pihenőre a csapatok. Fordulást követően a hazai csapat tudatosan próbálta széthúzni a játékot, és az üresen maradt területekre bejátszani a labdát. Óriási ziccert szalasztottak el a BEAC-osok a a második félidő elején. Erre már elkezdtek éledezni a Góbék is, egyre gyakrabban jutottak el az ellenfél kapujáig. Amikor már csak hat perc volt vége a második félidőből Hazafi Ákos egy labdaszerzés után nagyon okosan gurította a hosszúba a labdát (2:0). Ezután a vendégeknek is sikerült ziccerbe kerülniük, de elkapkodták a lehetőségüket. Egy perccel a vége előtt büntetőt ítéltek a bírók a vendég gárdának, amit viszont fölé lőttek, és a kontrából a hazaiak találtak be, Hazafi Ákos jóvoltából ezzel a végeredmény 3:0.

 

SZIE vs. Sapientia

Megkezdődtek a második mérkőzések. Két korábbi győztes csapat kezdte, a SZIE és a Sapientia. A Sapientia kezdte élesebben a mérkőzést, egy kapufával jelentkeztek a második percben. A két csapat sokáig nem bírt egymással, egészen a nyolcadik percig, amikor a SZIE Angyal révén megszerezte a vezetést (1:0). A félidő hajrájában különös körülmények között megduplázta előnyét a fehérben játszó csapat. Dinamikusan kezdődött a második félidő is, csapkodó volt a játék, de különösebb helyzet nem alakult ki. És hiába veszélyeztetett a Sapientia a SZIE kegyetlenül kihasználta helyzeteit, és Kovács Bence révén már 3:0-ra mentek. Kisvártatva tovább növelték előnyüket, egy gyönyörű kétkapufát is érintő góllal. Végül a SZIE magabiztosan őrizte meg a veretlenségét és 5:0-al nyert.

Góbék vs. Sintér

A Góbék : Sintér mérkőzésen, az előbbieknek különösen fontos volt a győzelem, hiszen első megmérettetésükön kikaptak. Érezhető volt a feszültség, remek pörgős meccs volt. Az első félidőben Jakab Tamás és Gergely Tamás jóvoltából kétgólos előnybe kerültek. Ez a második félidőben arra sarkallta a Sintéreket, hogy kapusukat lehozva rohamozzanak. Meg is lett az eredménye, mert 5 perccel a vége előtt zárkózni tudtak 2:1-re, azonban a kockázat vállalás később megbosszulta magát, mert az üres kapujukba könnyedén gólt gurítottak a Góbék ezzel előszőr 3:1-re, majd pedig 4:1-re elhúzva riválisuktól. A végén a Sinterek 4:2-re szépítettek ez lett a végeredmény is.

Pázmány vs. MTTK

A Pázmány és a MTTK csatája nagyon éles küzdelemnek ígérkezett, hiszen mind a két csapatnak égető szüksége vlt a pontokra, amennyiben tovább szerettek volna jutni. A 3. percben a Pázmány kecsegtető helyről végezhetett el közvetett szabadrúgást, de a lövés nem talált kaput. Az első félidő hátralévő részében főképpen mezőnyben folyt a jéték. Közvetlen a félidő lefújását megelőzően sikerült megszereznie a vezetést a Pázmánynak, ezzel komoly lélektani előnyre szert téve. Ezt támasztotta alá, hogy egyből a második félidő kezdetén duplázni tudták az előnyüket. Majd egy remek szabadrúgás formációt követően már 3:0-ra mentek. A gyors három gól láthatóan meghozta a kékek önbizalmát, jöttek a finom cselek és szép kombinációk. Ennek eredményeként a mérkőzés vége előtt 5 percel megszerezték a negyediket is Bencze János jóvoltából. Az MTKK azonban nem adta fel, hajtott, ennek pedig gól lett az eredménye gyors egymás után kettő is (4:2). A hajrában Bencze János állította be a végeredményt két góljával így a márkőzés 6:2-re végződött

ELTE vs. Rákóczi

A hazai csapat második mérkőzését a Rákóczival vívta meg. A BEAC-osok nagy magabiztossággal kezdték a meccset, jöttek is a helyzetek szépen sorjában. Ennek megfelelően Gáspár Dávid meg is szerezte a vezetést, ezután a Rákóczinak sikerült egy kapufát lőnie, azonban a BEAC gyors egymásutánban kétszer is betalált ezzel 3:0-ra sikerült elhúzniuk. Félidőre végül 4:0-ás eredménnyel vonultak a fiúk. A második félidőben sem kellett sokat várni az első góla, már az első percben 5:0-ra növelte előnyét a BEAC. Gáspár Dávid a 15. percben talált be (6:0), ekkor már a Rákóczi beletörődni látszott sorsába, de küzdöttek becsülettel. Még nyolc perc volt hátra a küzdelemből, amikor már 7 góllal vezettek az ELTE-sek. És még egy perc sem telt el, amikor Hazafi már 8. gólját rúgta meg a csapatnak. A kilencedik gólt egy gyönyörű kényszerítőt követően Szini László szerezte. Dunai Andrásnak sem volt oka szégyenkeznie, ugyanis egy parádés gólt ragasztott a vendégek kapusának hálójába. Így a végeredmény 10:0

MTTK vs. SZIE

Az MTTK stars messzemenően a leglelkesebb csapat volt a délelőtt folyamán. Ezért akkor sem estek pánikba, amikor a SZIE Beregszászi Béla révén megszerezte a vezetést. Gyorsan sikerült is egyenlítenük Győri Viktor révén. Ezt követően viszont a SZIE gyorsabb sebességi fokozatba kapcsolt és két gyors góllal már 3:1-re vezettek. Majd ebből hamar 4:1 lett Magyar Zsolt révén. Ezt követően éledezni kezdett az MTTK, de mégis a SZIE talált be. De ez nem fogta vissza a hátrányban játszó csapat lelkesedését, és szépíteni tudtak még a félidő vége előtt (5:2). A második félidő elsőgoljára sem kellett sokat várni, a korábbi gólszerző Beregszászi Béla növelte tovább a SZIE előnyét (6:2), majd Szilágyi Károly is beköszönt (7:2). Szépen potyogtak továbbra is a gólok a meccs vége előtt 3 perccel már 9:2-re vezetett a SZIE, majd 11:2 lett a vége.

Rákóczi vs. Góbék

A Rákóczi első pontjaiért indult harcba a Góbék ellen.Gergely Tamás azonban már az első percben betalált, ezzel nehéz helyzetbe hozva őket. A második gólra se kellet sokat várni, ugyanis Gergely közelről a kapus lábai közt elrúgva a labdát újra eredményes volt. Jakab Tamás sem kegyelmezett, a kissé hitehagyott Rákóczinak és a félidő felénél ő is beköszönt (3:0). Gergely szerezte a meccs legszebb gólját, amikor egy megkerülős cselt követően, higgadtan a kapuba passzolt (4:0). A félidő vége előtt még Kovács Tamás is betalált, így 5:0-ás állással vonultak félidőre a csapatok. A második félidő első gólját Bokor Zoltán szerezte (6:0), majd az utolsót is, ezzel beállítva a a 7:0-ás végeredményt.

Pázmány vs. Sapienta

A Pázmány rakéta startot vett a Sapienta ellen. Alig öt perc elteltével már három góllal vezettek, egyáltalán nem érdemtelenül. Az erdélyi csapatot érezhetően megfogta ellenfelük kezdése, és nem igazán találták saját játékukat, sok volt a pontatlanság. Majd egy remek kontrát vezettek, szabályosan nem is tudta a Pázmány megállítani őket, ezért  szabadrúgást ítélt nekik a bíró, de nem tudtak élni a lehetőséggel. Így a félidő végéig már nem módosult az eredmény.A második félidő első helyzete is a Pázmány előtt adódott, hogy fifikás szabadrúgás variációval próbálkoztak, de a Sapienta kapusa bravúrral védeni tudott. Az előnytudatában a Pázmány kicsit defenzívebb játkot játszott, de ez is elégnek bizonyult a győzelemhez.

ELTE vs. Sinter fc

A “délelőtt” utolsó meccsét a hazai gárda játszotta a Sinter FC-vel szemben. Mindkét csapat harcosan kezdte a játékot. Az előny megszerzése volt mind a két csapat célja. Az első igazán nagy helyzetet a vendégek alakították ki, amikor az ötödik percben egy szép kényszerítő után telibe trafálták a kapufát. A vezetést is ők szerezték meg Bodnár Márk révén. Ezután érezhetően felpörögtek az események. A BEAC összegyűjtötte a negyedik faultját, de a büntetőt nem tudta értékesíteni a debreceni csapat. Két perccel az első félidő vége előtt újfent a vendégek veszélyeztették, de végül mellé gurították a labdát. A második félidő sem lett kisebb iramú, először szabadrúgásból veszélyeztettek a hazaiak, majd egy gyönyörű szóló végén Szini lövését fogta a kapus. A Sinter FC lehozta kapusát és öt emberrel rohamozott. Több gól nem született a mérkőzésen, nyert a Sinter FC.