Óbudai Egyetem vs. SZIE

A második nap első meccse egy igazi rangadó volt, hiszen két csoport első csapott össze a SZIE és az Óbudai Egyetem mérkőzésén. Óvatosan kezdtek a csapatok, hiszen a tét is egyre nagyobb. Az első helyzet a nyolcadik percben adódott a SZIE előtt, majd egy perccel később már ők szalasztottak el egy hatalmas helyzetet, a felső kapufáról lefele pattanó labda nem szédült be végül a kapuba. A második félidőre így 0:0-ás állással fordultak a csapatok. Az Óbudaiak nem sokat teketóriáztak, tíz másodperc sem telt el, és egy hatalmas bombát eresztettek az ellenfél kapujára, de a kapus bravúrral hárítani tudott. A SZIE a második félidő harmadik percében egy gyönyörű szöglet kombinációt követően Angyal Zoltán jóvoltából megszerezte a vezetést. Két és fél perccel a vége előtt az OE lehozta a kapusát, hiszen kiesésre álltak. Hiába passzolták körbe az ellenfelet, egy kicsit elhamarkodott lövésüket a kapus meg tudta fogni, és gólt is szerzett. Így a SZIE jutott tovább.

ELTE vs. NKE

Az első helyzet az NKE előtt adódott, de fölé/mellé lőtték. Az ELTE egy gyönyörű kontra végén Csorba András révén szerezte meg a vezetést, hiába próbálta az ellenfél játékosa becsúszva kivágni a labdát a kapuból. Dunai András egy perccel rá, egy pimasz ütemtelen lövéssel lepte meg az ellenfél kapusát (2:0). Szini Laci a félidő vége előtt öt perccel már három gólosra növelte a hazaiak előnyét. Egy perccel a félidő vége előtt a jobb szélről végezhetett el szabadrúgást a BEAC, ám a kipattanó labdából az NKE tudott kontrázni, és Domján Péter kihasználta az adódó lehetőséget (3:1). Alig kezdődött el a második játék rész Szini került helyzetbe és higgadtan elfektette a kapust majd felvarrta a labdát (4:1). Az NKE nem adta fel, egy ellentámadás végén Tóth Bertalan által zárkóztak (4:2). Egy perc volt már csak hátra, amikor Gyarmati Zsolt egy gólra hozta fel a vendégeket, majd drámai végjátékban 10 másodperccel a vége előtt 4:4-re módosították az állást. Büntetők következtek. Az NKE higgadtabb tudott maradni, s tovább jutott.

PPKE vs. BME

A Pázmány már az első percben veszélyeztetni tudott de szélesre sikeredett a lövés. Dudás Dániel, azonban egy végigjátszott akció végén sikeresen juttatta előnyhöz a BME-t. A félidő derekán egy kapáslövéssel próbálkozott a Pázmány csatára, de az veszélytelennek bizonyult. Fodor Bálint egy távoli bombával tovább növelte a Műegyetem előnyét. Nyolc perccel a vége előtt a Pázmány kikérte az idejét, ám ennek ellenére a BME növelte tovább az előnyét Palásthy hatalmas hálószaggató lövését követően. Még öt perc volt hátra, amikor Tivadar Attila egy szép összjátékot követően két gólra hozta fel a Pázmány csapatát. Mivel a PPKE már nem faultolhatot, nem tudott már olyan agresszívan védekezni, ez meg is bosszulta önmagát, és a Műegyetem 1:4-re  elhúzott. Egy perccel a vége előtt pedig már a kegyelem döfést vitték be Palásthy jóvoltából.

Góbék vs. Corvinus

Keményen védekeztek a csapatok, emiatt csak átlövésekből tudtak veszélyeztetni. Az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. Így 0:0-ás döntetlennel fordultak rá a második félidőre. Majd a Góbék 10-ese Gergely Tamás, egy kipattanóra remekül érkezve megszerezte a vezetést (1:0). A vége előtt három perccel a Góbék kapusa nem szabadult meg időben a labdától, ezért közvetett szabadrúgást ítéltek az ellenfélnek, akik éltek az adódó lehetőséggel (1:1). De nem örülhetett sokáig a Corvinus, ugyanis a Góbék egy kapu előtti kavarodást kihasználva újra magukhoz ragadták a vezetést (2:1).

ELTE vs. Óbudai Egyetem

A mai napot mindkét csapat egy vesztes meccsel kezdte, ezért érthető módon javítani szerettek volna a bizonyítványon. Tiszta ziccer nem alakult ki a félidő első felében. A nyolcadik percben tíz méterre a kaputól végzett el szabadrúgást a hazai gárda, ám a lapos lövést az ellenfél kapusa hárítani tudta. A vezetést végül a kilencedik percben az Óbudai Egyetem szerezte meg, amikor egy szép váltást követően magabiztosan a kapuba talált. Alig kezdődött meg a második félidő Dunai máris egyenlíteni tudott (1:1). A félidő derekán Szini sikeresen megfordította a mérkőzés állását (1:2). Dunai megszerezte a második gólját is a mérkőzésen ezzel már 1:3. Három perccel a vége előtt, Lakatos Balázs kihasználta, hogy a hazaiak elcsúsztak védekezés közben, majd utána még egyszer betalált (4:3). Ezután a csapat fault is összejött, de az Óbudaiak ezt nem tudták kihasználni.

Pázmány vs. Corvinus

A harmadik percben a Pázmány megszerezte a vezetést. Ezután a Corvinus átlövésekkel próbálkozott, de pontatlanok voltak. A Corvinus gólba tartó labdáját kézzel ütötték ki, ezért kiállították a vétkest, a Corvinus pedig érvényesítette a bütetőjét. A félidő vége előtt előbb a Pázmány elpuskázott egy helyzetet, de később, már nem híbáztak, így 2:1-es vezetéssel mehettek pihenőre. A második félidőben a Corvinus kapott ismét büntetőt, amit ismét érvényesíteni tudtak (2:2). Az utolsó percben a Pázmány még megdöngette a kapufát, de gól már nem született, így következhettek a büntetők, amik a PPKE-nek sikerültek jobban.

SZIE vs. NKE

Megkezdődött az idei KEK első elődöntője. A tétnek megfelelően a csapatok nem támadnak fejetlenül, a meccs eleján inkább a mezőnyben folyik a játék. Az első nagyobb helyzet a SZIE előtt adódott, de a kapus hárítani tudott. Majd az első gólt is ők szerezték meg Szilágyi Károlyt üresen találta a labdát, és nem hibázott (1:0). A félidő hajrájában még egy kapufát találó lövése is volt a SZIE-nek. A második félidőt is Szent István kezdte jobban, két perc sem kellett hozzá és Magyar Zsolt betalált (2:0). Továbbra is támadott a SZIE Szilágyi Károly középre tett labdájába szerencsétlenül piszkált bele a középen érkező védő és saját kapujába segítette (3:0)

BME vs. Góbék

A másik elődöntő gyors góllal indult, meglepetésre a Góbék szereztek vezetést már az első percben. Nem örülhettek az előnynek túlzottan sokáig, Fodor Dávid a nyolcadik percben egalizált (1:1). Paláshty egy tetszetős akció végén sikeresen vette be az ellenfél kapuját, ezzel nagy lépést téve a döntőbe kerüléshez. A Góbé ettől kezdve támadásoknál villámkapust alkalmazott, hiszen már nagyon kevés idejük maradt. A kockázatvállalás nem jött be, egy peches góllal megpecsételték a sorsukat. A BME lesz a döntőben a SZIE ellenfele.

Kamikaze vs. Sinter

A Sinter FC már a meccs elején kihasználta ellenfelének pillanatnyi megingását, és Szabó Bence révén magukhoz ragadták a vezetést. A Kamikaze csapata egy percre sem adta fel, és Gáspár Zsoltnak köszönhetően egyenlíteni tudtak. A nyolcadik percben a debreceniek végeztek el szabadrúgást, de a kapus hárítani tudott. Továbbra is inkább ők támadtak, egy kipattanót kapásból rászúrt a csatár, de az a kapufán csattant. A második félidőben már a Kamikaze volt határozottabb, kapufát is megdöngették. Sokáig úgy tűnt döntetlen lesz a meccs, de két perccel a vége előtt kontrából magához ragadta a vezetést a Sinter FC. Ezután a Kamikaze minden mindegy alapon támadott, s ez megbosszulta magát  újabb gólt szerzett a Sinter.

BRONZ MECCS

NKE vs. Góbék

A bronzmérkőzésnek már a felvezetése is előre sejtette, hogy egy nagyon komoly összecsapásnak leszünk szemtanúi. Haraszti Ádám mutatta be a csapatokat és a játékvezetőket. A lelátón is alig-alig akadtak már szabad helyek. Az első nagyobb helyzet a harmadik percben alakult ki az NKE előtt, de a lapos lövést a kapus hárítani tudta. Pár perccel később már a Góbék veszélyeztettek, és Gergely Tamás be is talált (0:1). Kissé idegesen játszott innentől az NKE. Hatalmas ziccert szalasztott el a Góbék csapata a félidő vége előtt három perccel kettő az egyben mehettek egy labdavesztést követően, de a kapu mellé gurították a labdát. A félidő utolsó pillanataiban a Góbék két gólosra növelték előnyüket, így kényelmesnek tűnő előnnyel pihenhettek a második játékrész előtt. A második játékrész elején a Góbék könnyelműen végeztek el egy kapuskiadást, de szerencséjükre, az ellenfél nem tudta kihasználni a helyzetet.Az NKE öt perccel a meccs vége előtt időt kért, ezt követően egyből helyzetbe is kerültek, de glólra váltani nem tudták. A következő helyzet a Góbék előtt adódott, de a kapus hárítani tudott. De Kovács Tamás már nem hibázott, és három gólosra növelte csapata előnyét. Az NKE két és fél perccel a vége előn Tóth Bertalan lévén szépíteni tudott. De az NKE-t nem tudta felpörgetni ez a gól, az utolsó percekben már inkább csak céltalanul gurigáztak. Így a bronzérmet a Góbék csapata nyerte.

Döntő

SZIE vs BME

Az izgalom és a feszültség a tetőfokára hágott negyed ötre a BEAC csarnokban. Az aranyérem sorsáról fog dönteni a a Szent István Egyetem és a Budapest Műszaki Egyetem. A csapatok még egyszer összekapaszkodnak majd Kű Lajos  közreműködésével elvégezték a kezdőrúgást és útjára indult a labda. Az első lövéssel a BME próbálkozott meg ettől azonban még nem forgott beszélyben a kapu. Nem sokkal később újra a műszaki egyetemisták próbálkoztak, de a kapus hárítani tudott.  Az első nyolc percben egyértelmű fölényben játszott a BME, pazarul járatták a labdát, a SZIE-nek csak momentumokra sikerült megszereznie azt. A vezetést ennek megfelelően a Műszaki egyetem szerezte meg, egy éles beadást követően egy védőről pattant hálóba a labda.  Három perccel a félidő vége előtt jóhelyről végezhetett el szabadrúgást a hátrányban lévő csapat, de nem tudták jól megjátszani a labdát. Már csak két perc volt hátra a félidőből, amikor megrázta magát a SZIE és egy együtemű támadás végén László Viktor már a második gólját szerezte a meccsen, igaz más-más kapuba. Így a félidőben az állás 1:1.

A második félidőt is a sárgában játszó BME kezdte jobban, egy szöglet után alakítanak ki lövőhelyzetet, de a kapus hárítani tud. A második félidő harmadik percében egy pompás kontrát vezetettek a sárgák, de csak a kapufát találták telibe majd a kipattanót a gólvonalról vágták ki a fehérek. A tizennyolcadik percben kiugratták a SZIE csatárát, de ellentmondást nem tűrően jött ki a BME kapusa és blokkolni tudott. A mérkőzés döntetlennel ért véget, következhettek a büntetőrúgások.

Fábián Gábor (BME) kezdte a büntetőrúgásokat és előnyt is szerzett a BME-nek

Magyar Zsolton (SZIE) volt a sor, aki kegyetlenül bevágta a kapu baloldalába

Palásthy István (BME) büntetőjét hárítani tudta a kapus.

Beregszászi előnyt szerzett a SZIE-nek.

Kalocsay Károlyon (BME) volt a sor, aki értékesítette büntetőjét

Angyal Zoltán következett, aki ha berúgta volna nyert volna a SZIE, ő azonban mellé gurította

Dudás Dániel (BME) nem hibázta el az övét.

Molnár Mártonon (SZIE) volt a nyomás, hogy berúgja az övét, aki viszont kihagyta.

Nyert a BME immár harmadik alkalommal a KEK történelmében. Gratulálunk!