Óbudai Egyetem vs. BME

A délutáni felvonást egy igazi rangadó nyitotta, amikor a tavalyi bajnok az Óbaudai Egyetem a BME-vel mérkőzött meg. Már a bemelegítések alatt látni lehetett, hogy ez egy nagyon komoly párharc lesz. Mind a két csapat gólra törően játszott. Először a BME fáradozásait koronázta siker, Fülöp Viktor talált be, de nem sokáig örülhettek, mert az Óbudaiaktól Gelencsér Péter egalizált. A félidő végén, kissé feleslegesnek tűnő módon kirongyolt a BME kapusa, így Gergely Gyulának már nem volt nehéz dolga, amikor a kapuba pofozta a labdát (2:1). A második félidőt is a címvédők kezdték jobban, hamar növelni tudták előnyüket (3:1). Ezután kölcsönös gólváltás történt, így változott az eredmény 4:2-re. Komolyabb helyzet már nem alakult ki, de pezsgő játékot láthattunk a pályán.

NKE vs. Corvinus

Az első félidőben sok szép összjátékot láttunk, elvétve helyzetecskéket is, de igazán nagy ziccert egyik csapat sem tudott kidolgozni. Az utolsó pillanatban mindig odaért egy blokkoló láb. De a Pinczi Mihály a félidő vége előtt harminc másodperccel sikeresen előnyhöz juttatta Corvinus csapatát. A második félidőben, aztán nagyobb fordulatszámra kapcsoltak a csapatok, és a Közszolgálati egyetem előtt adóttak is lehetőségek, de öt perccel a meccs vége előtt, még mindig változatlan volt az állás. A hajrában Gyalog Márton tovább növelte a Corvinus előnyét

Kamikáze vs. Miskolci Egyetem

Az első lehetőség a Kamikázék előtt adódott, ám hiába jött ki rosszul a kapus, a csatárnak nem sikerült mellette a hállóba pöckölni. Végül a miskolciak próbálkozásait koronázta siker, egy remek támadás végén vezetéshez jutottak, és ezzel az egygólos előnnyel fordultak a második félidőre is. A második félidőben, hamar sikerült tovább növelni előnyüket, majd Király kegyetlenül berúgta a harmadikat is, ezzel eldőlni látszott a mérkőzés. Erős Csongor, azonban másképpen gondolta, bő négy perccel a vége előtt szépítést szerzett csapatának, ezzel hitet adva nekik. Varga Kristóf, a miskolciak csatára a hajrában újra 3 gólosra növelte csapatuk előnyét. Felpörögtek ekkor az események, egy csúnya fault-ot követően Gáspár Zsolt végezhetett el remek helyről szabadrúgást (2:4), mejd 20 másodperc is alig telt el, és 3:4-re zárkóztak a Kamikázék. Egyenlítésre már nem volt viszont idő.

Young Boys vs. Selye

A young boys alakította ki a mérkőzés első 100%osnak gondolt helyzetét, de a befejezés elég sutának bizonyult, ezért a Selye kapusa hárítani tudott. A fiatal srácok egy szöglet után vezettek pompás kontrát, csak szabálytalanul tudták megállítani őket. Büntetőt ítéltek a játékvezetők, s a kapus hiába érezte az irányt Gergely Alpár lövése utat talált a kapuba. A második félidőben mindkét oldalon alakultak ki helyzetek, de a young boys sokkal agilisebben játszott. Ezután gyors gólváltás következett így a márkőzés döntetlenre végződött (2:2)

Óbudai vs. Kamikaze

Az óbudai gárda remekül kezdte a mérkőzést, nem telt bele 3 percbe és egy ragyogó akció végén sikerült megszerezniük a vezetést. A Kamikaze csapata nem adta könnyen magát, kontrákból rendre veszélyesek voltak. Mégis  Gergely Gyula talált be másodjára ezzel megduplázva az előnyt (2:0). A második félidő derekán jó helyről járt szabadrúgás az óbudai egyletnek, de nem tudták gólra váltani. De így se kellett sokat várni a következő gólra, mert Fábián a második félidő 5. percében egy parádés megoldással juttatta a labdát a hálóba (3:0). Sebtiben, szinte magukat is meglepve szerezték a negyedik gól az óbudaiak. Ez lett a végeredmény is.

NKE vs. Young Boys

A mérkőzés első félidejét egyértelműen a közszolgálati egyetem dominálta, ám ez egy meddő dominancia volt sokáig, amit előnyre váltani nem tudtak. Egészen a félidő hajrájáig így volt ez, amikor Mórocz Barnabásnak sikerült bevennie az ellenfél kapuját egy remek lövéssel. Az Young Boys erejéből  először csak egy oldalhálóra futotta, aztán egy lecsorgó labdát sikeresen sodortak be az ellenfél kapujába, így félidőre 1:1-es állással vonultak a csapatok. A második félidő meglepő folytatást vett, ugyanis Lakatos László révén előnyt szerzett a Young Boys. Eztán vált igazán parázzsá a mérkőzés, az NKE-nek sorra jöttek a veszélyes támadásai. Végül Tóth Bertalan közvetlen közelről dühből bevágta ezzel x-re módosította a mérkőzés állását. Az utolsó percekben három az egy ellen vezethettek akciót a közszolgálati egyetemisták, de csak a felső lécet sikerült eltalálni. A hajrában Lakatos László újra betalált, korábban az NKE végezhetett el szabadrúgást, de a kontrából végül ők kapták a gólt (2:3). Ekkor összejött a csapat fault a Young Boysnál, a büntetőt pedig higgadtan értékesítették a közszolgálatisok ezzel döntetlen lett a végeredmény.

BME vs. Miskolci Egyetem

Két percet sem kellett várni az első gólra Kalocsai Károly nagyon hamar vezetést szerzett a BME-nek. És még kevesebbet kellet várni a második Gólra Dudás Dániel egy remekül megkomponált támadás végén kipörkölte a jobb felsőt. Ezután éledezni kezdett a miskolci gárda is. De ez sem segített rajtuk, mert a Műszaki egyetem összeszokottsága nem ismert kegyelmet és Gulyás góljával, már is 3:0-ra vezettek. Félidő vége előtt, Horváth Károly jóvoltából már 4:0-ra nőtt a különbség a két csapat között. A második félidőben már kockáztatnia kellet a miskolciaknak, ezért  villámkapussal játszottak, de ez megbosszulta önmagát, Dudás tovább növelte a BME egyébként is tetemes előnyét. A vége 6:0 lett.

Corvinus vs. Selye

Sokig gyűrték egymást, a csapatok, de Valent Ákosnak köszönhetően még az első félidőben sikerült a Selyének megszereznie a vezetést. A Corvinus mindent bevetett az egyenlítésért, de a Selye kapusa bravúrokkal tartotta előnyben csapatát, így megőrizték előnyüket az első félidőben. A második félidő elején is a Selye veszélyeztetett inkább. Négy perccel a mérkőzés előtt Székely Levente egy szabálytalanságot követő szabadrúgás kombinációból egyenlített ki. Egy perccel a vége előtt Sós András megszerezte a vezetést is a Corvinusnak, a kegyelem döfést Pulen Tanmás vitte be, a végeredmény 3:1

Miskolci Egyetem vs. Óbudai Egyetem

Meglepetésre nagyon korán megszerezte a vezetést a Miskolc, kihasználva az ellenfél egy másodpercnyi védelmi megingását. Ezt követően a mezőnyben nyomasztó fölényben játszott az Óbuda, de 100%-os helyzetig nem igazán jutottak. Sőt, a miskolciak kihasználva egy félpályás labdaszerzést, kontrából szereztek még egy gólt (2:0). Erre viszont már gyorsan érkezett az ellenfél válasza (2:1). A borsodiak nem pánikoltak be, a félidő vége előtt újra két gólra növelték előnyüket (3:1). Gergely Gyula duplájával sikerült kiegyenlítenie az Óbudai Egyetemnek. Varga Lászlónak köszönhetően újra magukhoz ragadták a vezetést a Miskolciak.

NKE vs. Selye

Az első félidő java részében mezőnyben folyt a játék, de három perccel félidő előtt Csápai Szilárd előnyhöz juttatta a Selye együttesét. Ezután két zúgó kapufát rúgott az NKE, majd utána egy harmadikat is. A fordulás után közvetlenül egyenlíteni tudott Tóth Bertalan. Majd Erdősi Xavér nem egész egy perccel később már a vezetést szerezte meg az NKE-nek. Mórocz Barnabás pedig már két gólosra növelte előnyüket (3:1). Három perccel a vége előtt ismét Mórocz szerzett egy gyönyörű, felsőlécről bepattanó gólt (4:1).

BME vs. Kamikáze

A BME Fodor Bálint remek hosszúba tartó lövéséből szerezte meg a vezetést. Az első félidőben más említésre méltó nem történt. Egy előre vágott labdából könnyedén növelhette volna előnyét a BME, de a csatár elkönnyelműsködte a helyzetet. Ezután még egy óriási kapufát is rúgtak. Több gól nem esett a meccsen.

Young Boys vs. Corvinus

Az első nagy helyzet a Young Boys előtt adódott, de egy oktatófilmbe illő kiugratást nem tudtak értékesíteni. A Corvinus a következő támadásból már meg is bosszulta ezt, és megszerezte a vezetést. A fiatal fiúk újabb nagy helyzetet puskáztak el a félidő derekán, amikor csatáruk egy az egyben állt szemben a kapussal. Az első félidő végén nagy rohanásba kezdtek a csapatok, a Young Boys kapufáig jutott. A második félidőben már több szerencséjük volt és sikeresen kiegyenlítettek. De nem örülhettek sokáig, mert Czégány Levente újra előnyhöz juttatta az övéit.

Alsóházi helyosztók

 Sapientia vs. Kamikaze

A mérkőzést a Sapientia kezdte harapósabban, az első percekben már több gólhelyzetet is kialakítottak. Ennek ellenére (vagy éppen ezért) a Kamikaze csapat szerezte meg a vezetést, amikor már kevesebb, mint 5 perc volt hátra a félidőből. A hajrában pedig tovább tudták növelni előnyüket. A második félidőben aztán már háromgólosra növelték előnyüket. Amikor már csak két perc volt hátra a meccsből akkor Székely Alpár szépíteni tudott (3:1)

Sinter vs. Selye

Sintérnek indult jobban a mérkőzés, már ami a helyzeteket illeti. Kapufáig is jutottak. Nem sokkal később egy pompás akciót játszottak végig, de csak az oldalhálóba gurították. Rajtuk is meglátszik már a fáradtság. A második félidőben Kántor Tamás tovább növelte csapata előnyét. Szabó Bence gyarapítja tovább a Sintér góljainak számár, ezzel már 4:0. A Sinter FC az utolsó percekben már villámkapussal játszott. A becsület gólját a Selyének végül Kovács Viktor szerezte meg.

MTTK vs. Miskolci Egyetem

A szabadkai csapat volt messze-messze a leglelkesebb. Már a bevonulózenéjüknél érezni lehetett elszántságukat. Amikor pedig megszerezte vezetőgóljukat Báté Bence, akkor bizony kő nem maradt kő-kövön, szaladtak a pályára és egymás nyakába borultak. Több se kellett a Miskolcnak még a félidő vége előtt egyenlíteni tudtak, s visszafogottabban, de ők is örömködtek góljuknak. Sőt, Király Gábor egy gyönyörű bombával már vezetést szerzett a borsodiaknak. A második félidőben tovább növelte előnyét a Miskolc Szabó Dávid révén. Később Varga László is feliratkozott a gólszerzők közé (1:4). S hiába szépített az MTTK, a Miskolc kegyetlen volt, s 2:6-ra módosult az állás. A végeredmény (3:8) lett, a KEK szombati napjának legszórakoztatóbb mérkőzésén

Rákóczi vs. Young Boys

Az első nap utolsó futsal mérkőzése kezdődött meg ezzel az összecsapással. A Young Boys szerezte meg a vezetést a negyedik percben. Az első félidő utolsó percében már két góllal vezetett a Young Boys, Hajdú Gyula lövését követően. Végül 1:5-re győzedelmeskedett a young boys