A KEK utolsó játéknapján, március 3-án kerültek megrendezésre a röplabda bajnokság helyosztói.

EKE – ELTE (női bronzmeccs) 0:2

Az első szett elején kiegyensúlyozottak voltak az erőviszonyok a két csapat között, 20-20-nál indult el az ELTE és utasította maga mögé 5 ponttal az egrieket. A második játékrész közepénél továbbra is az ELTE diktál (12-18), ma az időkérést követően az EKE alakulata is bravúrozott, azonban ezúttal ez nem volt elegendő az éremszerzéshez, a házigazdáké a 3. helyezés.

EKE: Gris J., Hadusovszki A. L., Hernádi A., Izing D., Kollár Z., Mérkőy M.

ELTE: Leszkovszky A., Kökény N., Leszkovszky E., Papp L., Kopasz Á., Simka F., Simon B., Vigh A., Sujbert I., Bacsó B., Illisz L., Bitskey Á.

SOTE – ELTE (férfi bronzmeccs) 0:2

Az ELTE csapata erősen kezd, az első szett közepe felé 13 pontosra duzzasztja előnyét (5-18). A véghajrá előtt a SOTE elkezd éledezni és még szerez pár pontot, de a házigazda csapat gyorsan pontot tesz a szett végére (11-25; 0:1). A térfélcsere után úgy fest, hogy az orvosisoknak jót tett a pár perces szünet, mivel a második szett elején a két csapat az előzőekhez képest fej-fej mellett menetel (4-5). A szett félidejében még mindig szoros az eredmény, csupán két pont a különbség (12-14), majd a meccs hajrájában 5 a különbség, az ELTE 6 ponttal veri a SOTE csapatát (19-25; 0:2)

SOTE: Büel Ch., Solaja O., Rádl Á., Bozsaki P., Bozsaki Á., Sághy Zs., Barabás D., de Vleeschauwer F., Teréki D.

DSC_0307

SOTE – BME (női döntő) 0:2

A mérkőzés elején fej-fej mellett halad a két csapat, míg a szett közepén a BME elhúz 5 ponttal. A műszaki egyetemisták előnye nő, 11 pont a különbség, de a második időkérést követően a SOTE csapata éledezik, már csak 5 pont van a két gárda között. A szett utolsó perceire ismét nagyon izgalmassá válik az összecsapás, 4 pont különbséggel zárul az első felvonás (21-25; 0:1). A második szettben még mindig érezhető a BME előnye, de az orvosis lányok szorosan követik őket (10-12), de a forgatókönyv nem változott, a BME győzelmével zárul a találkozó (0:2).

SOTE: Gyulai E., Szalmási Á., Széles R., Spitzmüller P., Balogh N., Bobák Zs., Nyitrai B., Ágoston B., Kohod Zs., Nótár A., Sulyok A., Steenkamp Y., Almási A., Kristóf E.

BME: Horváth K., Illés E., Lados Sz., Máté B., Nagy E., Németh J., Papp D., Sipos V., Tóth Cs.

BME – EKE (férfi döntő) 1:1, pontkülönbséggel nyert az EKE

6:0-al indul a mérkőzés a BME javára, az EKE innen szedi össze magát és egalizálja a helyzetet (12:12), s a szett nehezen ér véget, 28-26-os eredménnyel cserélnek térfelet a fiúk. A második játékrészben ismét a BME dominál, csakúgy, mint az elején, aztán az EKE keményen fordít és 4 ponttal elhúz a műegyetem csapatától. Rettentő szoros a szett második fele, 1-1 pont van a csapatok között. A 40 perces játékidő elteltével 21-24 a végeredmény, s összesítésben az egriek csapata 1 ponttal előzi meg a BME-seket, így a torna férfi bajnoka az EKE.

BME: Bakóczy A., Bán B., Dobos V., Hegyi L., Kálmán B., Kiss B., Nagy Cs., Pető L., Szalai T., Takács M.

EKE: Hevér Zs., Kertész B., Kovács B., Kovács Zs., Kővári V., Patkó R., Pavelcze Sz., Szücs Á.

Összesítésben tehát a szombati meccsek eredményei:

BME – PPKE (ffi) 2:0
ATE – NKE (női) 2:1
ATE – PPKE (női) 0:2
OE – Tamure (ffi) 2:0
EKE – ELTE (női) 0:2
SOTE – ELTE (ffi) 0:2
SOTE – BME (női) 0:2
BME – EKE (ffi)