A X. jubileumi Kárpát-medencei Egyetemek Kupája legrégebbi sportága a futsal. Itt indult eddig a legtöbb csapat, és ez idén sem volt másképp. Huszonkettő csapat mérettette meg magát a két játéknapon.

Mint minden rangos versenyen, így a KEK-en is kiosztásra kerültek egyéni díjak még hozzá a torna kapusa, a legjobb játékos és a gólkirály kategóriában. A legjobb kapus az Óbudai Egyetem hálóőre, Madarász Viktor lett, a legjobb játékos az ELTE játékosa Gémesi Áron és a legtöbb gólt szerző játékos a BME-s Horváth Benedek. A döntő után pár villámkérdéssel kérdeztük őket a tornáról.

Madarász Viktor számára jól sikerült a KEK-en való debütálása, hiszen egyből elnyerte a legjobb kapus díját. Ő így foglalta össze milyen érzés volt számára a X. KEK: ” Nagyon régóta szerettem volna részt venni ezen az eseményen. Ezúton is szeretném megköszönni az Óbudai Egyetemnek és Simon Péternek, hogy tagja lehettem/lehetek az egyetem futsal csapatának.
Személy szerint nagyon jól éreztem magam a tornán és nagyszerű csapatok ellen léphettem pályára, sok ismerősöm játszott egyik másik csapatban, számomra ez plusz motivációt jelentett. Ez volt az első KEK, amin részt vettem, így mindenképp szerettem volna dobogón végezni a csapattal a régi eredményeken felbuzdulva és ez végül sikerült is.”

A torna kapusa, Madarász Viktor

A döntőben büntetőpárbaj döntött a BME és az ELTE között. A drámai végjátékban az ELTE maradt alul, így érhető volt Gémesi Áron csalódottsága a lefújás után: Persze egy egyéni elismerés mindig jól esik az embernek, egy jó visszaigazolást ad az adott napi teljesítményre. Én személy szerint meglepődtem, hogy megkaptam a torna legjobb játékosa díjat, érzésem szerint például Keresztury Marci (szerk- Sepsi 69′ játékosa) sokkal inkább megérdemelte volna, de így alakult. A helye már megvan, van egy vitrines szekrényem, ahová a díjak kerülnek, de ha választhatnék, azonnal elcserélném a különdíjat a KEK 1. helyezettjének járó trófeáért. A csapatunk annyira motiváltan játszott az egész tornán, hogy már csak ezért is megérdemeltük volna. ” 

Gémesi Áron, a torna legjobb játékosa

A győzelmet ünneplő gólkirály Horváth Benedek nagyon jól érezte magát, díjéhes volt, hiszen ahogy mondtaszereztem már ilyen díjat. Felteszem a polcra”. Arra a kissé elvont kérdésre, hogy milyen állat lenne a KEK:  “Talán a lepkéhez hasonlítanám. Méghozzá azért, mert az évek alatt rengeteget fejlődött, folyamatosan új sportágak kerülnek be a programba és egyre sokszínűbb a rendezvény. “

Horváth Benedek, a gólkirály