A 2019-es Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján is megrendezésre került az alumni torna, ahol az öregdiákok mérhették össze focitudásukat. A játék színvonalára nem volt panasz, pláne a hangulatra, ami kialakult a pályán és környékén.

Mint minden rangos versenyen, így a KEK-en is kiosztásra kerültek egyéni díjak még hozzá a torna kapusa, a legjobb játékos és a gólkirály kategóriában. A legjobb kapus az Odin hálóőre, Hoffer Csaba lett, a legjobb játékos a Villám Kolozsvárból Pop Vlad és a legtöbb gólt szerző játékos a BEAC igazgatója, Simon Gábor lett 9 góllal. A döntő után pár villámkérdéssel kérdeztük őket a tornáról.

Popnak nagyon bejött az új szabály, ugyanis idén 5+1-ben játszottak már a csapatok, ezáltal sokkal színvonalasabb volt a turné és a csapatok is jobbak voltak.” 

Hoffer Csaba a torna kapusa is egy nagyon jól megszervezett kupának titulálta a a X. jubileumi KEK-et. Díja különleges helyre kerül, ugyanis az emlékplakett a “nappaliban lévő szekrényen talált otthonra”. 

Arra a kérdésre , hogy ők milyen állattal jellemeznék a KEK-et, nagyon szép válaszok érkeztek. Pop papagájként, hiszen olyan sokszínű a rendezvény. Hoffer Csaba viszont anyatigrisként, aki összehozza a kölykeit.

A záróünnepségen viccesen bunda, bunda rigmus követte Simon Gábor, a BEAC igazgatójának gólkirályi díjátvételét. Hivatalos forrásból tudjuk megerősíteni, hogy nem volt bunda! 🙂