Csapatbemutatkozó sorozatunk az alumni focitorna szereplőivel folytatjuk!

SEPSIPEST FC

“Harmadszor indulunk a KEK-en. Eddig a szimpatikus vesztest játszottuk – idén viszont tovább megyünk a csoportból. A 2018-as KEK azért meghatározó a csapatunk életében, mert  habár évek óta együtt fociztunk- addig mégsem indultunk sem kupán sem bajnokságban. Végülis nektek köszönhetően alakultunk meg. Az elmúlt két évben viszont kétszer voltunk a Háromszék Kupán illetve rendszeresen indulunk a HBF szervezésében zajló kupákon-évi 5-6 alkalom-.

A keretünk elég változatos ,úgy szoktam mondani, hogy a 70es-80es évek legjobb játékosai kiegészülve  90-es években születettekkel. Több igazi székely játékosunk-sepsiszentgyörgyi, marosvásárhelyi- van ,viszont jelen állás szerint  mindenki Budapesten él. Van köztünk tanár, közgazdász, gyógyszerész, agrármérnök stb.

HajráSepsiPest FC!

Tragumúrák

2020-ban sem rendezhetnek KEK Alumni Kupát a marosvásárhelyi Tragumúrák nélkül. Ebben a felállásban, idén már harmadik alkalommal veszünk részt a KEK-en és az idei év után sem szeretnénk még nyugdíjba vonulni. Esetünkben (is) egy összeszokott társaságról beszélhetünk, hiszen a többség együtt diplomázott. Ha ezt számokra is le szeretnénk fordítani, akkor mondhatjuk, hogy több mint 15 éve együtt rúgjuk a bőrt. Konkrétan célokat nem fogalmaztunk meg magunkkal szemben, viszont az elmúlt években rendre jól szerepeltünk. Két éve döntőt játszhattunk, tavaly a negyeddöntő jelentette a végállomást. A társaság versenyszellemét ismerve, nem is lehet kérdés: idén is szeretnénk folytatni ezt a sorozatot.

Bak-Elit

A Bak-Elit 2009-ben alakult Kolozsváron, nagyrészt székelyudvarhely fiatalokból. A megalakulást követően a csapat stabil résztvevője volt a kolozsvári Visszhang Egyetemista Bajnokságnak. Az évek teltek-múltak, játékosok jöttek-mentek, a csapat kemény magja viszont mindig összetartott, megmaradt, így idén immár 11 éves a Bak-Elit. A kolozsvári bajnokság mellett éveken át részt vettünk a Székelyudvarhelyen megrendezett ELDK-n is.

Idővel, ahogy a csapat tagjai végeztek az egyetemmel, szétszéledtünk. Volt aki hazaköltözött Székelyudvarhelyre, volt aki London felé vette az irányt, többen Budapesten próbáltak szerencsét, de persze volt olyan is aki a kincses városban maradt. Így jött aztán az ötlet, hogy a budapesti KEK Alumni kupa legyen az az összetartás, ahol évente összegyűl a csapat. Az idei KEK lesz a Bak-Elit-nek a negyedik. Különösebb célkitűzéseink nincsenek, szeretnénk jól érezni magunkat, találkozni régi barátainkkal és tovább írni a Bak-Elit történetét.

Csapatunk 1998-ban alakult Nagyváradon azóta minden évben részt vettünk legalább egy bajnokságon évente ,2 éve nyertünk az Alumni kupán idén is szeretnénk majd egy jó eredményt elérni, nekünk ez a 6. Alumni kupa minden évben örömmel jövünk vissza!

Óbudai Egyetem

Csapatunk a méltán híres 00’s Óbudai egyetemi alkoholmámor idején alakult meg. Közös érdeklődésünk a sörital irányába igen erős csapategységet kovácsolt.

Mivel már nem tudunk minden héten áldozni az általunk nagyrabecsült és magasztalt Dréher Antal munkásságának, ezért a KEK idejére megalakulunk labdázni egyet, ahol szerencsére a torna idején üzemelő büfé támogatja az elég komoly szinten űzött hobbinkat és gondoskodik eme nemes nedű utánpótlásról.

Korábban még ifjú egyetemistaként megnyertük a futsal tornát, tavaly pedig annyira jól sikerült a lasztizás és megnyertük az Alumnit.

Idén a vezetőség kisebb célokkal van felénk: “inkább csak érezzük jól magunkat”.

Nagyváradi Zsukások

A Nagyváradi Zsukások négyszeres ELDK bajnok, kétszeres ELVDK bajnok és egyszeres KEK bronzérmes.

Kolozsvári Góbék

Csapatunk a Kolozsvári Góbék, véndiák gárdája. Az 1984-ben alakult csapatunk a futsalbajnokságban idén is részt vesz illetve mostmár 36 éve folyamatosan jelen van a kolozsvári magyar egyetemisták Visszhang Kupáján is. Visszatérve alumni csapatunkhoz, a jelenlegi véndiák gárdánk egyetemistaként az egyik legfényesebb időszakot élhette meg Kolozsváron góbékként, hiszen 2x megnyerte a székelyudvarhelyi ELDK-t (legutóbb 2009-ben) és többszörös Visszhang Kupa győztes is. A csapat nagyrésze Székelyudvarhelyre hazakerülve városi minifoci bajnokságot és számos kiemelt erdélyi tornát is megnyert.

A Góbék tavaly indult első alkalommal a KEK-alumnin egy 5+1-es kerettel, aminek a csoportfázis is lett a vége. Idén már egy erőteljesebb, 12 fős kerettel fogunk érkezni és vérmesebb reményekkel is az eredmények tekintetében.

Ungvári Nemzeti Egyetem

Fábián Miklós vagyok, az Ungvári Nemzeti Egyetem alumni csapatának vezetője. Csapatunk idén először vesz részt  a KEK-en. A tavalyi évben néhányan közülünk az egyetemi futsal csapat tagjaként már részt vettek a tornán. Természetesen szeretnénk minél jobb eredményt elérni, de mivel az utóbbi időben egyre kevesebbet tudunk foci tornákra járni, csak élvezni szeretnénk a játékot. Az egyetemi évek alatt  rengeteget játszottunk együtt különböző kárpátaljai tornákon, de az oklevél megszerzése után már egyre ritkábban tudunk összejönni. Gyakran a megyei nagypályás labdarúgó bajnokságban már mint ellenféllel találkozom a korábbi egyetemi csapattársaimmal. Mivel nem szakadt meg a kapcsolat közöttünk, ezért a KEK tökéletes lehetőséget biztosít számunkra, hogy újra összejöjjünk, és focizzunk egy jót, remélhetőleg  minél eredményesebben.

Anonim

A csapatunk neve Anonim. Ez nem egy közösen kitalált név. A története annyi, hogy korábban indultunk egy tornán és kellett egy név, de nevezés lejártáig nem tudtunk nevet kitalálni, ezért a szervezők név nélküli csapatként írtak be minket. A csapatnak jeleztem, hogy egyelőre anonim csapat vagyunk, még nincs nevünk. Végül az anonimból csapatnév lett.

A társaság elég vegyes, főként az én és a testvérem, Gaál Márton baráti társaságából áll. A másik testvérem, Gaál Máté is a csapat tagja. Eddig ebben a formációban nem indultunk még túl sokszor, de a csapat magja tagja volt az idei ügyvéd kupán második helyezett csapatnak. Maga a társaság már nagyon régóta ismeri egymást és bár a közös focik és tornák ritkábbak lettek, azért igyekszünk találkozni, együtt focizni. A csapat tagjai szinte mind vidékiek de páran közülünk Budapesten dolgoznak és laknak.

Ez az első KEK-je a csapatnak, eddig még nem indultunk. Tavaly nézőként már kint voltam a KEK-en, az idei nevezés pedig magától értetődő volt, mert megfogott a hangulata. A csapatunknak más-más összetétele lesz az első és a második napon, mivel két napot nem mindenki ér rá, és ha korán kezdődnek a pénteki meccsek, akkor nem mindenki fog munkából odaérni, így azt hiszem a reális elvárás az, hogy nyerjük meg a meccseink felét és érezzük jól magunkat.

Cikkünk folyamatosan frissül a legújabb csapatbemutatkozókkal!