2023. március 2-4. között Budapesten rendezi meg az ELTE sportegyesülete, a BEAC és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a 14. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját. A Ferencvárosi Torna Club sportszakmai támogatásával zajló multisport tornán 8 sportágban, 3 napon keresztül, közel 1500 egyetemista sportol együtt. Az esemény bekerült a 2022-es év három legjobb szabadidősport-rendezvénye közé és végül a 3. helyen végzett az Év Sportolója Gálán.

A KEK lehetőséget ad arra, hogy a Kárpát-medencében tanuló felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással.

Tizennegyedik alkalommal várjuk egész Kárpát-medencéből a magyar diákokat, egyetemi hallgatókat Budapesten az NKE, az ELTE kampuszain.

Ha március, akkor KEK. Minden évben egy biztos pont vagyunk a sportnaptárakban: szokásos sportágak, jótékonyság, Budapest legklasszabb futóversenye. 

És amire külön büszkék vagyunk, hogy 2022-ben a 3. legjobb szabadidősport-esemény lettünk. Ez természetesen nem jöhetett volna össze a kitartó támogatóink nélkül, akik közül szeretném kiemelni a Ferencvárosi Torna Clubot, társszervezőinket az NKE-t és az ELTE-t, a szövetségek közül az MLSZ-t, MEFS-et, MKOSZ-t, BRSZ-t, sportszergyártók közül a Decathlont és a Jomát.”

Simon Gábor – a BEAC igazgatója, a KEK alapítója

A tornára az anyaországról és a határon túlról is érkeznek egyetemi sportolók, akik a három nap alatt (március 2-4.) mérik össze erejüket…

futsalban (NEVEZÉS)

kosárlabdában (NEVEZÉS)

röplabdában (NEVEZÉS)

asztaliteniszben (NEVEZÉS)

alumni fociban (NEVEZÉS)

futásban (NEVEZÉS)

dartsban (NEVEZÉS).

és sakkban (NEVEZÉS).

III. KEK Run

A határokon is átívelő multisport rendezvény idén harmadik alkalommal ad helyet Budapest egyik legújabb jótékonysági futóversenyének az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatásának köszönhetően. A KEK Run 2023 elnevezésű eseményre március 4-én kerül sor a Ludovika Campuson.

További információt a III. KEK Run futóversenyről itt találtok.

Jótékonysági program

Az egyes tornák minden évben jótékonysági programokkal egészülnek ki. A közös, nemes cél érdekében idén is összefogunk a résztvevő csapatokkal, támogatókkal és a leginkább rászoruló, nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket segítjük. 2023-ban a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum magyar diákjai számára gyűjt adományokat a KEK szervezői csapata. Részletek a gyűjtésről.

Támogatóink

A XIV. KEK támogatói az Országgyűlés Hivatala, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., az OTP Bank Nyrt., a MEFS, a BÁV Zrt., a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Ferencvárosi Torna Club, a Communitas Alapítvány, az MLSZ Budapesti Igazgatósága, a Budapesti Röplabda Szövetség, az Országos Minifutball Szövetség, a Magyar Sakkszövetség, a Magyar Darts Szövetség, a Rákóczi Szövetség, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft., a HÖOK, a Joma, az ELTE HÖK, a VIWA Vitaminwater, a BioTechUSA, a Csíki Csipsz, a Mayer Pincészet, a Decathlon, és az ELTE Online.

_____________________________________________________________________________________________________________

Kövessétek Facebook, illetve Instagram oldalunkat, hogy ne maradjatok le a legfrissebb információkról az eseménnyel kapcsolatban!

KEK Facebook event

KEK Run Facebook event