A Decathlon 2023-ban gondoskodik a KEK legjobbjainak díjazásáról! Az együttműködés kapcsán Herczeg Lilla vállalati kommunikációs igazgatóval beszélgettünk.

Miért döntöttetek úgy, hogy a tavalyi közös együttműködés után idén is a KEK mellé álltok? 

Továbbra is a kezdeményezés célja az, ami miatt idén is helyet kapott az együttműködéseink között: a közösségépítés a sporton keresztül. Hiszünk benne, hogy a mindennapos testnevelés óra után az egyetemen, az ilyen élmények is – mint a KEK – hozzájárulnak ahhoz, hogy a hallgatók kapcsolatban maradjanak a mozgással.

Mint Magyarország vezető sportért felelős áruházlánca, mit gondoltok a sport milyen szerepet tölt be az egyetemi életben? Fontosnak érzik az egyetemisták, hogy sportoljanak?

Erről sajnos elég lelombozó statisztikáink vannak. A középiskola elvégzése után az újdonsült hallgatók alig negyede folytat bármilyen sporttevékenységet és ez az egyetemen eltöltött évekkel tovább romlik. Pedig nagyon fontos lenne, hogy a mozgás megmaradjon az életükben, két vizsga között rengeteget segít fizikailag és szellemileg is. Az egyetemi városokban pedig nem is lehet panasz a sportolási lehetőségekre. Sokszor halljuk azt a kifogást is, hogy egyedül nehéz nekikezdeni, az egyetemek kiemelt közösségi térként funkcionálhatnának, ahol jó együtt sportolni.

A határon túli, magyarlakta területeken is megtalálják boltjaitokat a KEK-résztvevők?

Igen, szinte mindenhol vannak áruházaink elérhető közelségben, például Kassán vagy Marosvásárhelyen is, de ahol kicsit nagyobb a távolság, ott a webshop remek alternatíva lehet.

Milyen lehetőségek, munkaterületek állnak nyitva a hallgatók előtt, ha a Decathlonban dolgoznának?

A részmunkaidős állástól kezdve a gyakornoki programon keresztül széles a paletta. Több egyetemista vállal nálunk munkát a tanulmányai mellett, szerencsére közülük sokan a diploma megszerzése után teljes állásban is nálunk maradnak. Ennek legfőbb oka talán, hogy megismerik a rendszert és látják a folyamatos fejlődési lehetőséget. Most is van olyan áruház-igazgatónk, aki részmunkaidős diákként kezdett nálunk, így bizton állíthatom, hogy a rátermettek valós karriert építhetnek a Decathlonnál, akár külföldön is.