Mint azt korábban már beharangoztuk, a XV. KEK “15 év – 15 sportág” szlogennel kerül megrendezésre 2024-ben. Ehhez a szép kerek szám eléréséhez néhány újításra is szükség volt. Nézzük tehát, melyik sportágak debütálnak idén márciusban a Ludovikán!

Vízilabda

Egy régóta kért és nagyon várt sportág a látvány-csapatsportágak szerelmeseitől – idén tehát a parketta mellett a medencét is meghódítja a Kárpát-medence fiatalsága a Magyar Vízilabda Szövetség támogatásának köszönhetően, és az aréna lelátója mellett az uszoda is a szurkolóseregek dallamaitól lesz majd hangos! Ne maradjatok ki Ti sem, nevezni IDE kattintva tudtok!

Polefitness

A BEAC egyik legnépszerűbb sportága, mely a hihetetlen koncentrációs készségek mellett kőkemény fizikumot is ad! A KEK immáron a nagyközönség számára kevésbé ismert, ámde az egyetemisták körében méltán népszerű sportágak irányába is nyit, ezért minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján, ahol a sportági bemutatók mellett az edzőkkel is lehetőség nyílik találkozni. Ha pedig már ez a rövid kis ízelítő meghozta a kedved, IDE kattintva további infókat is megtudhatsz!

Tánc

Táncolni szinte mindenki tud – mondhatnák sokan… De versenyszinten? Igen! A KEK-en profi táncosok mutatják majd be, milyen az, ha valaki igazán érzi az ütemet, és művészi szinten tudja élvezni a tánc okozta mozgás örömét! Ha neked is kedved támadt egy új táncformát kipróbálni, vagy profinak érzed magad, de tovább tökéletesítenéd a mozdulataid, ITT minden fontosat megtalálsz!

Tájfutás

A tájfutás a tájékozódás és a futás kombinációja. Egy sport, melyben nemcsak a fizikum számít, hanem a mentális erőnlét is. Ha te is érzed magadban a testi-mentális erő kombinációját, hogy kipróbáld magad egy ilyen versenyen, akkor jelentkezz IDE kattintva!

3×3 kosárlabda

A manapság egyre népszerűbb 3×3 kosárlabda a klasszik sportág rövidített, intenzívebb alfaja, amelyben 3 a 3 ellen játszanak félpályán – olyannyira közkedveltté vált, hogy immáron olimpiai sportággá is fejlődött! Próbáld ki Te is a KEK-en, és egy kis (vagy inkább elképesztően sok) szerencsével akár a következő olimpián is megmutathatod magad! Nevezési infók ITT!

Mint az már ismert, a 2024-es KEK március 1-2-én kerül megrendezésre, az esemény hivatalos megnyitóját pedig ezt megelőzően, február 29-én rendezik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusán. Minden további friss infót a weboldalunkon, a Facebook oldalunkon, Instagram oldalunkon, valamint a KEK FB-eseményénél találtok majd! Ott találkozunk!😉