Mint azt sokan tudjátok, a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája egy remek felsőoktatási közösségi sportélmény mellett egy fontos jótékonysági programot is magába foglal: minden évben egy rászoruló intézmény számára szerveznek gyűjtést a résztvevők. 2024-ben a kárpátaljai magyar gyerekekért fogunk össze és a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceumot támogatjuk, akik a jelenlegi háborús helyzetben rendkívüli mértékben rászorulnak a támogatásra. A jótékonysági gyűjtésről az alábbi linkre kattintva lehet tájékozódni.

2024-ben azonban a XV. KEK egy további nagy újítással igyekszik a jótékonysági gyűjtést még hatékonyabbá tenni: ezentúl az Adjukössze online felületen néhány kattintással akár otthonról is hozzá tudtok járulni a közösségi gyűjtéshez. Ehhez nincs más tennivalótok, mint IDE KATTINTVA a “Támogatom” gombra klikkelve megadni néhány adatot, kiválasztani egy szimpatikus összeget, és még akár egy szívhez szóló személyes üzenetet is tudtok küldeni a kárpátaljai gyerekeknek az “Adományozok” gomb megnyomásával! Ne feledjétek: mindegy, hogy mekkora összeggel járultok hozzá ehhez a jó ügyhöz, hiszen sok kicsi sokra megy – akár napi egy kávétok árát rászánva is óriási pozitív változást hozhattok egy gyermek életében!

Az online gyűjtésre április 15-ig van lehetőségetek, a helyszíni támogatást és a jótékonysági pólóvásárlást pedig március 1-2-án tudjátok megtenni a rendezvényen.