A 2024-es jubileumi XV. Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának híre egyre több helyre eljut, és sok magas rangú személy igyekszik támogatásáról biztosítani a szervezőket és a sportolókat egyaránt. Egy ehhez hasonló méltató üzenetet kaptunk Csányi Sándortól, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökétől, valamint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) alelnökétől. Üzenetét az alábbiakban változtatás nélkül továbbítjuk olvasóinknak:

Nagy szeretettel köszöntöm az idén már 15. alkalommal megrendezett Kárpát-medencei egyetemek Kupája sportrendezvény résztvevőit és szervezőit!

A Magyar Labdarúgó Szövetség tevékenysége kapcsán elsősorban a válogatott szereplése, az OTP Bank Liga küzdelmei kerülnek szóba, számomra mégis legalább ennyire fontos terület a szabadidős labdarúgás, kiemelten az iskolai és egyetemi futball, melynek magam is aktív részese voltam évtizedeken keresztül játékosként és szervezőként. Hatalmas élmény a diáktársak előtt pályára lépni, az intézmény színeit képviselni.

Az itt szerzett sportélmények és az itt kötött barátságok egy életen keresztül elkísérik az embert, és emlékeztetik a labdarúgás és a közösség értékeire. Ezért is fontos, hogy a BEAC szervezői gondoltak a fővárosi és vidéki egyetemek mellett a határon túli intézmények hallgatóira is, akik immáron 15 sportágban, köztük futsalban, kispályás és nagypályás labdarúgásban mérik össze tudásukat a KEK keretein belül.

Természetes, hogy egy ilyen eseményt, amelyen mintegy 1500 fiatal vett részt az elmúlt évben, budapesti igazgatóságán keresztül az MLSZ is örömmel támogat. Emellett fogadják személyes jó kívánságaimat is: könnyen lehet, hogy életük egyik legszebb és legemlékezetesebb három napja áll Önök előtt!

Tisztelettel:
dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke”

Fontos megemlítenünk a KEK kapcsán, hogy már az alapítástól kezdve, 15 éve az MLSZ Budapesti Igazgatósága az esemény egyik legnagyobb, legmegbízhatóbb támogatója. A XV. KEK kapcsán Lovász Tamás, az MLSZ BI igazgatója a futsal torna támogatásáról biztosította a KEK szervezőit, mely kapcsán játékvezetőkkel és versenydíjakkal, illetve különdíjakkal támogatja a torna sikeres lebonyolítását.

Ne feledjétek: már csak néhány napig tudtok nevezni a XV. KEK sportágaira az alábbi oldalra kattintva: XV. KEK. Szűk két héten belül pedig a kárpát-medencei diákseregektől lesz hangos Budapest egyetemi sportélete, hiszen jön a XV. KEK!