A márciusi hónappal elkezdődött a XV. KEK tornája is – a pénteki napon legkorábban érkezők már láthatták, ahogyan útjára indult a labda futsalban, kosárlabdában, röplabdában, majd kicsivel később megkezdődött az asztalitenisz és a darts is, és debütált a XV. KEK új siker-csapatsportága, a vízilabda is! Az eredményeket a cikk végén találjátok, előtte olvassuk a nap összefoglalóját!

Futsal

A futsal torna csoportmérkőzései egyszerre két helyszínen, a Ludovika Arénában és a BEAC csarnokban pörögtek pénteken. A BEAC-os E csoportban a Sapientia csapata kezdett a legerősebben, három győzelemmel jutottak tovább. A legkiegyenlítettebb az A csoport volt, ahol meglepően sok körbeveréssel és döntetlennel színesített eredmények jeleskedtek. A B csoportban a Csavargók mentek tovább százszázalékos mérleggel, a C csoportban a Semmelweis zárt kizárólag győzelemmel, a D csoportban pedig szintén fej-fej melletti kiegyenlített eredmények voltak a nagyjából hasonló erejű csapatok között.

Vízilabda

A KEK legújabb és egyik legjobban várt friss csapatsportágában a pénteki napon három mérkőzés került megrendezésre a Ludovika Aréna uszodájában. A KEK történelmi első vízilabda-meccsén a Károli Gáspár Református Egyetem 22-14 arányban győzedelmeskedett az Óbudai Egyetem csapata ellen. Ezt követően a CSU Oradea – Nagyváradi Egyetem SK nagy arányú győzelmet aratott az NKE ellen, 34-14-re tudott diadalmaskodni az erdélyi alakulat. A nap záró mérkőzésén pedig az ELTE csapata tudott felülkerekedni a Pécsi Tudományegyetemen, 21-15-re. A szombati napon már 9:00-kor kezdődnek a vízilabda küzdelmei, és egész nap tartanak majd, hiszen a csoportmérkőzések után jönnek az egyenes kieséses szakasz mérkőzései!

Kosárlabda

Az idei évben a kosárlabda kiemelt helyre, a Ludovika Aréna centerpályájára került, amelyhez színvonalban és izgalomban is illő mérkőzéseket játszottak a csapatok. A női csoportmérkőzéseken az A csoportban a TF végzett az élen, a B csoportban a Corvinus jutott tovább első helyen, míg a C csoportban az ELTE csapatát nem tudták megelőzni. A férfi csoportokból a nőihez hasonlóan a TF jutott tovább első helyen az A csoportból, az ELTE is csoportja csúcsán zárt a B csoportban, a C csoprtban pedig a BME végzett az élen. A szombati napon 11 órától a rájátszással folytatjuk a Ludovika Aréna Centerpályán!

Röplabda

Az egyik leglátványosabb KEK-sportág szintén két helyszínen, a BEAC-on és a Tüskecsarnokban igyekezett elkápráztatni a kilátogató érdeklődőket. A női A csoportban a Metropolitan tudott a mezőny fölé kerekedni, a B csoportban pedig a BGE-PSZK tudott százszázalékos maradni. Az elődöntőkben a METU az NKE csapatát győzte le 2-1 arányban, a másik elődöntőt a BGE-PSZK tudta behúzni a Szegedi Tudományegyetem ellen 2-0-ra. A férfi tornán az A csoportban az Óbudai Egyetem zárt három győztes meccsel, a B csoportban az Uni-Győr tudta ezt a hasonló mérleget hozni, míg a C csoportban pedig körbeverésekkel fokozták az izgalmakat a csapatok. A szombati napon érkeznek a helyosztók, mind a női, mind pedig a férfi tornán, gyertek és szurkoljatok az egyetemeteknek!

Alumni foci

Az alumni foci, bár csak délután kezdődött, de megérte várni az eseményre, hiszen szemet gyönyörködtető megoldásokat és a már jól megszokott színvonalú parázs küzdelmet hozott a csoportmérkőzések köre. A népszerű tornán a Tragúmurák és a Sepsi ’08 zárt százszázalékos mérleggel a KEK első napján, ám amíg a marosvásárhelyi csapatnak ez 4 győzelem volt, addig a sepsiszentgyörgyi csapatnak ez “csak” 2 mérkőzésen szerzett 3 pontot jelent. A szombati reggelen folytatódnak a csoportmeccsek az egyik leginkább tradícionális sportágban, majd egy rövid szünet után már ráfordulnak a srácok a rájátszásra. Tartsatok velünk!

Darts

Az immáron stabil KEK-résztvevő sportággá váló darts kiemelkedően sok hallgatót mozgatott meg – a nevezők mellett rengetegen kipróbálták a helyszínen is a sportágat. A szép számú, 38 fős amatőr nevezői létszám mellé külön megtisztelő, hogy 3 profi is tiszteletét tette eseményünkön! Az amatőr tornát a hosszú, és kihívásokkal teli nap végén Huber Ádám tudta megnyerni. Második helyen Fábián Soma végzett, a harmadik helyet pedig Polonkai Dániel tudta megkaparintani. A profik küzdelmében az aranyérem Kard János nyakába került, a második hely díjazottja Vojtek Tamás lett, míg a bronzérmet Kovács Gergő szerezte meg!

Asztalitenisz

Az ütős sportágak KEK-képviselőjéből pénteken a páros tornát rendezték meg. A csoportmérkőzések küzdelmeiben nagyjából megmutatkoztak az erőviszonyok, utána a kieséses szakaszt viszont már szorosabb mérkőzések jellemezték. A végső győztes a Váczi Attila – Simon Dániel páros lett, akik a Zsuffa Ádám – Illés Károly kettőst győzték le a végső döntőben. A bronzérmet a Kurucz Máté – Tóth Dániel István páros kaparintotta meg. A szombati napon kilátogatók az egyéni torna mérkőzéseit láthatják majd, ahol mind igazolt, mind pedig kezdő játékosok megküzdenek majd egymással.

Az eredményeket és a sorsolást IDE KATTINTVA találjátok! Megéri majd kilátogatni a szombati napon is, hiszen következnek a sportágak döntői, valamint jön a IV. KEK Run, a tájfutás és a sakk torna is! Maradjatok velünk! 😉