A pénteki nap csoportmérkőzései után a szombat a döntők napja volt a KEK-en. Nézzük, hogyan zajlott a szombati játéknap!

Futsal

Az egyetemi futsalban a rájátszásé volt a főszerep – a BEAC-pályán az alsóházi rájátszás folyt le, míg a Ludovika Arénában a felsőházat rendezték meg. Az alsóházban az Európa Kollégium – Újvidéki Egyetem tudott a legsikeresebben szerepelni, és ők nyerték meg az alsóházi döntőt az NKE II. ellen, a harmadik helyet pedig a Károli Gáspár Református Egyetem nyerte. A felsőházban elképesztő izgalmak voltak, és kiegyenlített küzdelmeket hozott a nap, hiszen először mind a két elődöntő, majd a döntő is büntetőpárbaj után dőlt el. A bronzmeccset az ELTE csapata 5-0 arányban nyerte meg az NKE-vel szemben, a döntőt pedig a két erdélyi csapat közül a Sapientia bírta jobban idegekkel, és a 0-0-s rendes játékidő után 2-0-ra nyerte a büntetőpárbajt a Csavargók ellen.

Alumni foci

Az alumni foci reggeli etapja még a csoportmérkőzések szakaszának befejezésével kezdődött, majd az egyenes kieséses szakaszban a határon túli csapatoknak jött ki a legjobban a formaidőzítés, a végén pedig a Tragumúrák a futsalhoz hasonlóképp buntetőpárbajban, 1-1-es rendes játékidő után 3-2-re verte a F.R.Ady csapatát.

Kosárlabda

Nagy küzdelmeket hozott mind a férfi, mind pedig a női torna, és a centerpályán lejátszott döntők szép számú, és annál hangosabb nézősereg előtt igazán élvezetesre sikeredtek. A női döntőben az ELTE csapata 50-41 arányban verte a TF-et, míg a férfi döntőben a TF tudott győzedelmeskedni a BME ellen.

Röplabda

A röplabdában a többi csapatsportághoz hasonlóan a rájátszásra került sor a szombati napon. A női ágon a BGE-PSZK nem bizonyult legyőzőre, a döntőben a METU csapatát győzték le 2-0 arányban. A férfi tornán az Óbudai Egyetem végzett az élen, akik az Uni Győr – SZESE csapatát győzték le 2-0-ra.

Vízilabda

A KEK legújabb sportága a pénteki napon debütált, ám a szombati napon indult be igazán a medencében az élet – 7 csapat játszott a csoportmeccsek után – az egyenes kieséses szakaszban a Nagyváradi Egyetem simának tűnő, de a végére szorossá váló mérkőzésen 15-14 arányban győzedelmeskedett az ELTE ellen.

Asztalitenisz

Asztaliteniszben a pénteki páros mérkőzések után szombaton az egyénivel folytatódtak a küzdelmek – kezdő és igazolt tornán egyaránt. A kezdő torna főtábláját Király Pongrác nyerte meg Verner Eleonóra ellen, és Benke Barnabás zárt bronzérmes helyen, míg az igazoltak ágán Karácsony Árpád Dániel végzett az első helyen, Zsuffa Ádám lett a második és Simon Dániel a harmadik.

Sakk

A sakk tornán amatőr, illetve profi kiírásban mérkőztek meg egymással a sportolók. Az amatőr tornán 24 induló volt, amelyből Filipszki Tamás Dániel bizonyult a legjobbnak, Rátkai Norbert lett a második és Mocsári Marcell a harmadik.. A profik között 10 nevező mérkőzött meg, akik közül Papp Levente végzett aranyérmes helyen, Sárkozi Szabolcs kapta az ezüstérmet és Farkas Richárd a bronzérmet.

Tájfutás

Idén először került be a KEK programjába a tájfutás, segítve a bűvös 15-ös sportágszám elérését is. A gyönyörű parkos környezetben sikeresen lezajlott a rendezvény. Sajnos, főként a gyermekes családok elmaradtak a váratlanul esősre fordult időjárás miatt, ám ennek ellenére is több, mint 50 résztvevővel zajlott le at esemény. Akik eljöttek, élvezték a pályákat, többen a 15 km-es KEK Run után teljesítették a hosszabb pályát, amely a Ludovika előtti parkban is tartalmazott négy ellenőrző pontot.

E-Sport

A KEK e-sport tornáján League of Legends 1v1-ben mérkőztek meg egymással a játékosok, az Afterglow-nak köszünhetően online formában, amelyet streamen is követhettek az érdeklődők. 51 játékos küzdött meg egymással a tornán, amelyet átlagosan 170-180 érdeklődő követett a közvetítésben. Köreinkben köszönthettük PierceTheHeaven-t is, ezúton is köszönjük neki is a részvételt! A stream IDE kattintva visszanézhető!

KEK Run

A IV. KEK Run-ról beszámolónkat külön cikkünkben olvashatjátok IDE kattintva.

Fotók: ELTE Online (https://www.facebook.com/elteonline)