A VII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának egyik leglátványosabb kiegészítő programja az Eötvös Loránd Tudományegyetem által március 5-én megrendezett III. Cheer MEFOB volt, amelyen szép számmal képviseltették magukat a magyarországi cheerleader csapatok.

Kovács György, a MEFS főtitkár-helyettesének megnyitó beszéde

A cheerleaderek száma évről évre nő a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságokon, ezúttal már öt egyetem százhuszonhat sportolója mutatta meg szurkolói képességeit. A versenyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Nyugat-Magyarországi Egyetem-Szombathely, az Óbudai Egyetem, és a MEFOB-on újonc Semmelweis Egyetem cheerleaderei mérték össze tudásukat.

5 egyetem 126 sportolója mérte össze cheer tudását

A szervezők, az ELTE és a BEAC cheerleader szakosztályának vezetőinek célja ezzel a látványos, nagy figyelmet vonzó sportággal az egyetemi sport népszerűsítése és újabb intézményi csapatok megalakulásának elősegítése mind a cheer dance (táncos koreográfiák) mind a cheerleading (akrobatikus elemek, emelések, dobások) kategóriákban.

Látványos táncbemutatóval kezdődött a III. Cheer MEFOB

Március 4-én a MEFOB egy szakmai nappal is kiegészült, ahol a résztvevők profi edzők segítségével még mélyebben megismerkedhettek a sportág edzői szemszögével. A képzésen a gyakorlat mellett a cheer sport elméleti részéről és sportszervezési feltételeiről is többet megtudhattak az érdeklődők. A képzésen – amelyet Kovácsik Rita és Miklós Mátyás az ELTE Cheer Team vezetőedzői tartottak – 6 egyetem és 5 külső egyesület edzői, illetve sportolói vettek részt.

Gyakorlatok a szakmai napon
Kovácsik Rita, a BEAC aerobik és cheerleader szakosztályvezetője a szakmai napon

A március 5-ei MEFOB-on ELTE-s szempontból egészen elképesztő eredmény született; minden kategóriában az ELTE cheerleaderei győztek, de a mezőny évről-évre szorosabb; az egyre erősebb Debreceni Egyetem, a Nyugat-Magyarországi Egyetem, az újonc Semmelweis Egyetem és a tavaly debütált Óbudai Egyetem is kiválóan teljesített, és több dobogós helyezést szereztek a nagyobb kategóriákban, olykor csak pár ponttal lemaradva a dobogó legfelső fokáról.

Az ELTE csapata

A Cheer Double Dance kategória győztese pedig nem más lett, mint a Szabó Hanna és Balogh Patrícia alkotta Cheer Dance párosunk, akik elsőként jutottak ki Magyarországról az Egyesült Államokban megrendezendő Cheer Világbajnokságra!

szerző: Simó Szabolcs

fotók: Nagy Ádám Zoltán (ELTE Online), Simó Szabolcs

Szabó Hanna és Balogh Patrícia alkotta Cheer Dance páros

 Cheer Double Dance:

1. ELTE Hanna-Patrícia 153,5 pont

Dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára érmet ad át a Cheer Double Dance kategória győzteseinek

Cheer Dance Team:

1. ELTE Cheer Dance Team 131,5 pont

2. Debreceni Egyetem 120 pont

3. NYME Szombathelyi Egyetem 117 pont

A Debreceni Egyetem csapata

Partner Stunt:

1. ELTE Bálint-Ivett 138 pont

All Girl Group Stunt:

1. ELTE All Girl Group 129 pont

2. ELTE Phamtoms 124 pont

3. SOTE Sparks 117 pont

4. SOTE Shining Poms 113 pont

A Semmelweis Egyetem MEFOB-újonc csapata

Coed Group Stunt:

1. ELTE Coed Group 127 pont

2. SOTE Coed Group 107 pont

3. OE All Stars 105 pont

4. OE Alpha Group 99 pont

Az Óbudai Egyetem cheerleaderei
Az ELTE Cheer csapat