A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának közös munkájának eredményeképpen, az idei IX. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája ideje alatt rendeztük meg az első olyan szakmai műhelymunkát, amely a KEK fejlődését hivatott szolgálni. A műhelymunkát a HÖOK elnökségi tagja, Nagy Dániel vezette.

A workshop elsődleges célja az volt, hogy a csapatvezetők, intézményi sportszervezők és egyéb résztvevők visszajelzéseiből összeállítsunk egy helyzetképet, amely bemutatja a KEK jelenlegi helyét a felsőoktatási térképen. Emellett célunk volt, hogy javaslatokat fogalmazzunk meg a X. jubileumi rendezvény szakmai programjára, ezzel bővítve a KEK programlistáját és megszólítani azokat a szereplőket is, akik nem sportolni érkeznek az eseményre.

A két fő téma mellett érintettük a már meglévő társrendezvények (Erdélyi Labdarúgó Diákkupa, KEK Révkomáromi torna, KEK Csíkszereda) lehetőségeit. Megvizsgáltuk, hogy az egyes torna szervezői hogyan tudnák kölcsönösen segíteni egymást annak érdekében, hogy valamennyi torna egyaránt fejlődni tudjon és egyre népszerűbbé váljon. Mindennek célja pedig az lenne, hogy minél több csapat jusson el a KEK valamennyi állomására.

Végül, de nem utolsósorban, hiszen fontos tényező, szó esett a rendezvények kommunikációjáról is, ami minden résztvevő elmondása alapján változtatásra szorul, hiszen a töménytelen információrengetegben nem jut el mindenkihez a rendezvénysorozat híre.

Hasznos, tartalmas 2,5 óra eredményeképpen elmondhatjuk, hogy helye van a szakmai eseményeknek is a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján, így a következőkben a BEAC, az ELTE és a HÖOK nagy erőkkel azon lesz, hogy az elhangzottak megvalósuljanak!