Idén második alkalommal támogatja a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját a VIWA Vitaminwater, így a mérkőzések között ők gondoskodnak a feltöltődésről. Minden résztvevő csapat 1-1 zsugor frissítővel gazdagodik, valamint a díjazottak sem maradnak szomjasak a Kupa végén. A támogatás kapcsán Kaszás Attilával, a cég ügyvezetőjével beszélgettünk.

– Mi is az a vitaminvíz és miért ajánlott a fogyasztása – kiemelten a sportolók számára?

A vitaminvíz nem víz, de nem is átlagos üdítő: egy új generációs funkcionális ital az aktív életmódot élők számára, tele nélkülözhetetlen vitaminokkal; épp ezért lettek hamar népszerűek az egészségtudatos életmódot folytató fogyasztók körében világszerte. A Viwa Vitaminwater termékek csökkentett energiatartalommal, steviával és gyümölcscukorral (fruktóz) édesítve készülnek, sőt a C-1000 ZERO már fruktózt sem tartalmaz, így 0 kcal található benne, ezért diétázók, sportolók számára is ideális választást jelenthet. Az ajánlott napi vitamin mennyiséget sokszor nehéz csak az étkezésünkkel bevinni a szervezetünkbe, hiszen a stresszes életmód, betegségek, és a rendszeres sportolás közben gyorsabban kiürülhetnek a vitaminraktáraink. A VIWA vitaminvizek erre a problémára nyújtanak egyszerűen megoldást.

– A VIWA Vitaminwater számos sportesemény, sportklub kiemelt támogatója. Miért fontos cégük számára a sport és az egyetemi sport ügye?

Úgy gondoljuk, hogy az egészséges életmód, a rendszeres mozgás nagyon fontos mindannyiunk életében. Szeretünk mozogni, és szeretünk szurkolni is, ezért támogatunk szinte minden sportágból valamilyen sportolót vagy csapatot. Szerencsések a diákok, hogy az ELTE ilyen sokféle lehetőséget kínál nekik, hiszen sokan az egyetemen elkezdett sportot életük végéig űzik. Örülünk, hogy az együttműködésünknek köszönhetően egyre több fiatal találkozik a vitaminvizekkel, és sokuktól érkezik visszajelzés, hogy a napi rutinjuk részévé válnak a termékek.

– A VIWA Vitaminwater termékpalettáján 6 féle üdítő található meg. Melyik ízvilággal hozható legjobban párhuzamba a KEK, ahol 5 ország felsőoktatási intézményeinek közel 1300 hallgatója méri össze erejét 5 sportágban (futsal, röplabda, kosárlabda, asztalitenisz, labdarúgás)?

Talán a Magnemaxot mondanám, elsősorban nem az íze, hanem a funkciója miatt: a narancs-guava ízű vitaminital ugyanis palackonként 150 mg magnéziumot tartalmaz, ami egy átlagos felnőtt napi magnézium-szükségletének 40%-át fedezi. A magnézium hozzájárul az agyi folyamatok normál működéséhez, segít a stresszkezelésben (ami fontos lehet egy vizsgaidőszak alatt), és az izmok működéséhez is elengedhetetlen.

Mindenkinek sok sikert és jó sportolást kívánunk!