Kedves KEK-esek, ne feledkezzetek meg a jótékonysági gyűjtésről. Idén is várjuk a felajánlásokat a KEK teljes időtartama alatt. Ennek az alkalmából Dobsa Istvánnal a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének elnökével készítettünk interjút.

– Hogyan került kapcsolatba a KEK-kel? 

– Simon Gábor, BEAC igazgató által ismertem meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját. Ő volt az, aki mesélt a kezdeményezésről és felvetette a kapcsolódási pontok lehetőségét. Ennek már több, mint 6 éve. Úgy gondolom egy jól működő kapcsolat ez.

– Mi alapján választották ki a két iskolát?

– Az iskolák idei kiválasztásánál egyeztettem a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökségével, akikkel közösen tettünk javaslatot a Mezőgecsei és a Tiszasalamoni iskolára.

– Minek örülnének legjobban a diákok?

– Mindkét iskola tanulói nyitottak a sport felé. Ezért nagy ajándék lehet számukra az a sportszerekből álló csomag, ami ide érkezik majd. Egyeztettünk az iskola tanáraival, mire lenne leginkább szükség. Ilyenek például a kosárlabda, kézilabda, focilabda, röplabda, ezekhez pumpák, kézilabda kapura háló, röplabdaháló. Sakk készlettől, akár a dáma készletig, bármilyen logikai játék. Ugráló kötelek és a tornatermek elengedhetetlen kellékei, a zsámolyok, mászókötél, bordásfal, tornaszőnyegek, szekrények.

– Milyen visszajelzések érkeznek a jótékonysági gyűjtéssel kapcsolatban?

– Az eddigi akciók mind nagyon pozitív vízhangot váltottak ki. Több kárpátaljai iskolát sikerült már segíteni. A KEK csapata járt már a Tiszakeresztúri iskolában, a Karácsfalvai Sztojka Líceumban, a Tiszapéterfalvai Líceumban, a nagyszőlősi magyar tannyelvű középiskolában és idén újabb 2 helyszínre látogatunk el közösen. Szeretném is megragadni az alkalmat és itt is köszönetemet kifejezni ezért a munkáért és segítségért!

Ha véletlen lemaradtatok volna előzetesen az adakozás híréről, akkor a helyszínen vásárolt KEK pólókkal is támogathatjátok az iskolákat, hiszen a pólókból befolyt összeget a jótékonysági gyűjtésre fordítjuk. A felajánlások leadhatóak a rendezvény ideje alatt a BEAC csarnok bejáratánál.

Kérjük a résztvevő csapatokat, a torna támogatóit és minden, a Kárpát-medencei magyarság megmaradásáért tenni akarót: segítsünk együtt a kárpátaljai fiataloknak! Készüljetek különböző sportszerekkel, ajándékokkal a jótékonysági felajánlásra! Hiszen adni nagyszerű dolog!