Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. elkötelezett a sport kérdésében. Számos sporteseményt támogatnak, szerveznek és vesznek részt rajtuk a munkavállalókkal közösen. Ez főleg az Ön korábbi sportmúltjának és jelenlegi munkájának köszönhető vagy már ezt megelőzően is így volt a cég életében?

  • A Paksi Atomerőmű vezetése már több mint 40 éve rájött arra, hogy a sport egy olyan szegmense az életnek, amely azon túl, hogy a szabadidő hasznos eltöltésére is kiváló, a munkateljesítményre is jó hatással van- 1979-ben alakult meg az Atomerőmű Sportegyesület, amely a mai napig lehetőséget kínál az amatőr sportolóknak a profi sportolók képzésén túl. Nem titok, hogy nekem valóban közel áll a szívem a sporthoz, de a cégnél nyitott kapukra találok, ha erről van szó.

Az Atomfutásnak évről-évre nagy sikere van, mit gondol milyen hatással van a munkavállalók közötti viszonyra és a helyi közösség életére?

  • Az Atomfutás nem csupán egy sportesemény, hanem egy egész napos családi program, ahol a gasztronómián túl sok játék és szórakozási lehetőség várja a Paksra látogatókat, idén szeptember 16-án.
    Évről évre sok munkatársam, illetve sok ismeretlen is erre a futásra készül, a versenyt megelőző hónapokban mindig lehet látni futót Paks utcáin vagy a Duna-parti gáton: már ezért érdemes ezt a versenyt megszervezni, hogy azt az 1000 embert, aki eljön ide, kicsit rászoktassuk a mozgásra.

Milyen tanácsot adnának a kezdő futóknak a KEK Run verseny előtt?

  • Ha megfelelően fel vannak készülve, akkor azt, hogy bízzanak magukban, ha nincsenek, akkor azt, hogy vigyázzanak magukra!

Miért gondolják, hogy a KEK egy támogatásra méltó esemény?

  • Fantasztikus az amatőr sportolók közössége, személy szerint nagyon jó hangulatú eseményeknek tartom ezeket. Próbálunk beállni azon események mögé, amelyek sok embert megmozgatnak, ha ezt az egyetemisták, főiskolások körében tesszük, ezzel egy olyan réteget is el tudunk érni, akik esetleg később a munkatársaink lesznek és fontos részei lesznek a nemzetgazdaságnak.

Hogy tervezik, idén rajthoz áll az Atomerőmű csapata?

  • Nagyon sűrű a program, de igyekszünk ott lenni, hiszen a futóútvonal mellett a hangulat is fergeteges lehet.